Knikarmschermen

Een zonnescherm laten plaatsen?

Ga voor kwalitatieve knikarmschermen! Kom in contact met zonweringsbedrijven door offertes aan te vragen!

Vrijblijvende offertes

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn zonneschermen die twee knikarmen hebben, die vlak onder het doek vooruit knikken en op deze manier het scherm uitrollen. Een knikarmscherm heeft vele voordelen, zoals de kleine opbouw terwijl het zonnescherm zeer breed is, en de eenvoudige bedieningsmethode.. De redelijke prijzen vormen tevens één van de vele voordelen van knikarmschermen.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn als u een knikarmscherm wilt laten installeren, en welke prijzen er aan verbonden zitten?

Via het offerteformulier vraagt u gratis en vrijblijvend offertes aan. Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar diverse lokale zonweringleveranciers uit uw regio.

Prijzen voor een nieuw scherm

Er zijn verschillende afmetingen voor uw knikarmschermen mogelijk. De gemiddelde prijzen van knikarmschermen bedragen tussen de €100 en de €160 per m², inclusief btw. Een gemiddeld zonnescherm met een breedte van 3 meter en uitval van 2 meter kost gemiddeld €800,-.

Het is lastig om exacte kosten te benoemen, omdat de prijzen afhankelijk zijn van het materiaal van het zonnescherm, maar ook welk type bedieningssysteem u kiest en waar het zonnescherm gemonteerd wordt.

Verschillende afmetingen

Voor iedere woning is er een knikarmscherm te leveren. Eén van de voordelen van de zonwering is dat de breedte van het zonnescherm kan oplopen tot 14 meter, zonder dat hier verschillende constructies voor nodig zijn. Het doek bestaat uit één stuk, het systeem bestaat echter uit twee ophangingsystemen die in het midden aan elkaar zijn gekoppeld. De maximale uitval van de meeste knikarmschermen ligt rond de 3 meter. Dit levert voor de meeste woningen al een groot schaduwrijk gebied op. Voor terrassen in de horeca kan deze uitval echter verlengd worden. Nog één van de voordelen van knikarmschermen is dat de knikarmen vlak onder het zonnescherm zitten. U kunt hier dus vrij onderdoor lopen, zonder te hoeven bukken.

Materialen

Knikarmschermen bestaan grofweg uit twee onderdelen, de constructie en het doek. De constructie is van aluminium, waardoor het zonnescherm zeer sterk en licht is. De bevestigingsmaterialen zijn van RVS gemaakt en de ketting die door de knikarmen heen loopt om het doek in of uit te draaien is van staal. De doeken zijn in de meeste gevallen van acryl gemaakt, en is dan ook leverbaar in verschillende patronen en kleuren. De moderne doeken zijn zowel water-, als vuilafstotend, en kunnen zelfs van brandwerend materiaal worden gemaakt. De prijzen hiervoor liggen dan wel aanzienlijk hoger dan bovenstaande gemiddelde prijzen.

Schaduw in uw tuin en een koeler huis?

Knikarmschermen zijn de oplossing! Via het offerteformulier vraagt u vrijblijvend offertes aan.

Prijsopgaven aanvragen
Markiezen levensduur

Levensduur

Met een knikarmscherm profiteert u niet alleen van de vele voordelen zoals een heerlijke schaduw achter huis, het aanschaffen van een knikarmscherm is tevens een duurzame investering. Het zonnescherm gaat namelijk dankzij de sterke constructie en vuilafstotende doek minimaal 15 jaar mee. Met goed onderhoud verhoogt u bovendien de levensduur van uw knikarmschermen aanzienlijk. Schakel een vakman in voor het plaatsen van de zonwering, zodat u verzekerd bent van een uitstekende montage.

Onderhoud van het bedieningssysteem

Om de elektromotor van knikarmschermen zo lang mogelijk goed te houden is het van belang dat er niets in de weg staat van de uitlooprichting van het systeem. Wanneer u een knikarmscherm laat uitklappen stopt deze pas wanneer hij het laagste punt heeft bereikt. Wordt het uitvallen geblokkeerd, dan loopt u het risico dat de motor doorbrandt. Let dus goed op.

Knikarmschermen elektrische bediening

Bediening

Er zijn een aantal bedieningssystemen verkrijgbaar om het knikarmscherm uit te klappen. De verschillende systemen hebben elk hun eigen prijzen en voordelen, die sterk kunnen variëren. Toch hebben nagenoeg alle knikarmschermen een elektrische bediening. Hierbij zijn er een aantal verschillende opties mogelijk.

De standaard elektrische bediening heeft een knop waarmee het zonnescherm wordt uitgeklapt. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een afstandsbediening. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bedieningssystemen is een volledige automatisering. Hierbij worden in de knikarmschermen sensoren geplaatst die reageren op zon, wind en regen. Deze openen en sluiten het zonnescherm automatisch.

Onderhoud van een doek

Onderhoud van het doek

Doordat de meeste doeken bij knikarmschermen van acryl zijn gemaakt, zijn ze nagenoeg tegen alle weersomstandigheden bestand. Acyrl is namelijk waterafstotend, schimmel- en rotvrij en kleurecht. Wilt u dat uw zonneschermdoek lang meegaat zodat u blijft profiteren van de voordelen? Zorg dan dat u het schermdoek laat drogen wanneer deze nat is geworden. Rolt u het doek op als het nat is? Dan ontstaat er schimmelvorming. Bovendien is het verstandig om een knikarmscherm eens in het jaar goed schoon te maken met een harde borstel en water.

Offerte aanvragen

Gratis offerte vergelijken: bespaar op de kosten!

Een knikarmscherm biedt veel voordelen als het gaat om uw wooncomfort. Knikarmschermen zorgen ervoor dat de binnentemperatuur in de zomer niet enorm hoog wordt. Doordat het zonnescherm de felle zonnestralen tegenhoudt, warmt uw huis niet snel op en blijft het in de zomer koel in uw woning.

Wilt u uw woning ook verrijken met een knikarmscherm?

Vraag dan kosteloos offertes aan via het offerteformulier. Zo komt u in contact met diverse zonweringsbedrijven uit uw eigen regio. U ontvangt maximaal 5 verschillende offertes. Vergelijk de prijsopgaven onderling, vind de juiste specialist én bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!