Knikarmschermen

Klasse knikarmschermen, kwaliteit producten tegen scherpe prijzen!

Vraag vrijblijvend meerdere offertes op maat aan voor knikarmschermen. Wij sturen u spoedig maximaal 5 prijsopgaven toe.

Knikarmschermen

Tijdens de zomer gaat heel Nederland weer vol op in de zon zitten. Doordat de zomers steeds warmer worden, schaffen steeds meer huishoudens een zonnescherm aan. Een van de meest verkochte modellen zonnescherm zijn knikarmschermen. Knikarmschermen hebben vele voordelen, zoals de kleine opbouw terwijl het zonnescherm zeer breed is, en de eenvoudige bedieningsmethode van het knikarmscherm. De redelijke prijzen vormen tevens één van de vele voordelen van knikarmschermen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn als u een knikarmscherm wilt laten installeren, en welke prijzen er aan verbonden zitten? Via het contactformulier komt u in contact met de specialisten van Klasse Zonwering. Wij sturen uw aanvraag door naar diverse lokale zonweringleveranciers uit uw regio (maximaal 5). U ontvangt spoedig reactie!

Prijzen voor een nieuw scherm

Knikarmschermen zijn zonneschermen die twee knikarmen hebben, die vlak onder het doek vooruit knikken en op deze manier het scherm uitrollen. Er zijn verschillende afmetingen voor uw knikarmschermen mogelijk. De gemiddelde prijzen van knikarmschermen bedragen per m² tussen de €100 en de €160, inclusief BTW. Een gemiddeld zonnescherm met een breedte van 3 m en uitval van 2 meter zal ongeveer €800,- kosten. De prijzen zijn daarnaast afhankelijk van het gekozen materiaal, bedieningssysteem en vormgeving.

Verschillende afmetingen

Voor iedere woning is er een knikarmscherm te leveren. Eén van de voordelen is dat de breedte van het zonnescherm kan oplopen tot 14 meter, zonder dat hier verschillende constructies voor nodig zijn. Het doek bestaat uit één stuk, het systeem bestaat echter uit twee ophangingsystemen die in het midden aan elkaar zijn gekoppeld. De maximale uitval van de meeste knikarmschermen ligt rond de 3 meter. Dit levert voor de meeste woningen al een groot schaduwrijk gebied op. Voor terrassen in de horeca kan deze uitval echter verlengd worden. Nog één van de voordelen van knikarmschermen is dat de knikarmen vlak onder het zonnescherm zitten. U kunt hier dus vrij onderdoor lopen, zonder te hoeven bukken.

Materialen

Knikarmschermen bestaan grofweg uit twee onderdelen, de constructie en het doek. De constructie is van aluminium, waardoor het zonnescherm zeer sterk en licht is. De bevestigingsmaterialen zijn van RVS gemaakt en de ketting die door de knikarmen heen loopt om het doek in of uit te draaien is van staal. De doeken zijn in de meeste gevallen van acryl gemaakt, en is dan ook leverbaar in verschillende patronen en kleuren. De moderne doeken zijn zowel water-, als vuilafstotend, en kunnen zelfs van brandwerend materiaal worden gemaakt. De prijzen hiervoor liggen dan wel aanzienlijk hoger dan bovenstaande gemiddelde prijzen.

Waarom kiezen voor Klasse Zonwering?

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Hoogwaardige producten
  • Scherpe prijzen
  • Uitstekende garantievoorwaarden

Offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)Markiezen levensduur

Levensduur

Met een knikarmscherm profiteert u niet alleen van de vele voordelen zoals een heerlijke schaduw achter huis, het aanschaffen van een knikarmscherm is tevens een duurzame investering. Het zonnescherm gaat namelijk dankzij de sterke constructie en vuilafstotende doek minimaal 15 jaar. Met goed onderhoud kunt u bovendien de levensduur van uw knikarmschermen aanzienlijk verhogen.

Onderhoud van het bedieningssysteem

Om de elektromotor van knikarmschermen zo lang mogelijk goed te houden is het van belang dat er niets in de weg staat van de uitlooprichting van het systeem. Wanneer u een knikarmscherm laat uitklappen stopt deze pas wanneer hij het laagste punt heeft bereikt. Wordt het uitvallen geblokkeerd, dan loopt u het risico dat de motor doorbrandt. Let dus goed op.

Knikarmschermen elektrische bediening

Bediening

Er zijn een aantal bedieningssystemen verkrijgbaar om het knikarmscherm uit te klappen. De verschillende systemen hebben elk hun eigen prijzen en voordelen, die sterk kunnen variëren (van €110 tot €425). Toch hebben nagenoeg alle knikarmschermen een elektrische bediening. Hierbij zijn er een aantal verschillende opties mogelijk. De standaard elektrische bediening een knop waarmee het zonnescherm wordt uitgeklapt. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een afstandsbediening. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bedieningssystemen is een volledige automatisering. Hierbij worden in de knikarmschermen sensoren geplaatst die reageren op zon, wind en regen. Deze zullen het zonnescherm automatisch laten openen en sluiten, waardoor u voorkomt dat deze schade oploopt. De prijzen hiervoor kunnen aardig oplopen, maar u verhoogd hiermee wel de levensduur van het knikarmscherm.

Onderhoud van een doek

Onderhoud van het doek

Doordat de meeste doeken van acryl zijn gemaakt, is het waterafstotend, schimmel- en rotvrij en kleurecht. Het doek is daarom tegen bijna alle weersomstandigheden bestand. Eén tip: om te blijven profiteren van deze voordelen als vuilafstoting en waterafstoting dient u het schermdoek niet op te rollen wanneer dit nat is. Daarnaast moet u het knikarmscherm eens in het jaar goed schoonmaken met een harde borstel en water.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Een knikarmscherm biedt veel voordelen als het gaat om uw wooncomfort. Knikarmschermen zorgt ervoor dat de binnentemperatuur in de zomer niet enorm hoog wordt. Doordat het zonnescherm de felle zonnestralen tegenhoudt, warmt uw huis niet snel op en blijft het in de zomer koel in uw woning. Dit kan oplopen tot een verschil van 7 graden in vergelijking met andere woningen zonder zonnescherm. Wilt u uw woning ook verrijken met een knikarmscherm? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan, wellicht zit u deze zomer heerlijk in de schaduw van een knikarmscherm op uw eigen terras.