Screens laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Start uw aanvraag!

Screens plaatsen

Verhoog de privacy in uw woning en weer de felle door screens te laten plaatsen. Een screen wordt meestal op een kozijn of op een muur gemonteerd. Een monteur plaatst niet alleen vakkundig en snel een screen, maar zorgt ook voor het perfect installeren van het bedieningssysteem. Voor het hoogste wooncomfort is het verstandig om voor elektrische screens te kiezen.

Hoeveel kost het monteren van screens?

Op deze pagina leest u meer over de montagekosten en de mogelijkheden. Ook geven we u een aantal handige tips voor het installeren. Bespaar op de kosten door gratis offertes van zonweringsmonteurs uit de regio te vergelijken.

Kosten screens plaatsen

Wanneer u nieuwe screens wilt laten plaatsen, bent u vast ook benieuwd naar de gemiddelde kosten. Een screen van één bij drie meter breed kost ongeveer €150,- tot €270,- om aan te schaffen. Voor de montage moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €100,- tot €150,-. Hoe meer screens u laat plaatsen, hoe goedkoper de prijs per screen wordt.

Hoe duur is de bediening?

De kosten voor de bediening liggen tussen de €35,- en de €360,-. Handmatige bediening is goedkoper dan een elektrisch bedieningssysteem. Toch kiezen de meeste mensen voor de montage van elektrische screens vanwege het gebruiksgemak.

Prijstabel: prijs screens plaatsen

Factor Prijs per screen* Bijzonderheden
Breedte €150,- tot €270,- 1 tot 3 meter breed
Bediening €35,- tot €360,- Handmatig of elektrisch
Montage €100,- tot €150,- Montagekosten dalen bij meerdere screens

*Let op: dit is de gemiddelde prijs per screen, inclusief btw.

Vakman gezocht voor het monteren van screens?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes!

Gratis offertes

Wat beïnvloedt de prijzen?

Een aantal factoren beïnvloeden de prijzen voor het plaatsen van screens. Allereerst zijn de afmetingen van invloed op de montagekosten. Het installeren van grote en zwaardere screenmodellen is namelijk meer werk, soms is het nodig om dit met meerdere monteurs te doen.

Ook het bedieningssysteem beïnvloed de totaalprijs. Het installeren van een elektrisch systeem is ingewikkelder en daarom duurder. Meestal duurt het installeren van elektronische systeem langer dan een handmatige bediening.

Tot slot moet u ook rekening houden met de arbeidskosten. Over het algemeen rekenen monteurs een vaste prijs per screen of een uurtarief. Het voordeel van een vaste prijs per screen is dat u van tevoren weet hoeveel het gaat kosten. Monteurs rekenen lagere kosten per screen wanneer u meerdere zonnescreens tegelijkertijd laat plaatsen.

screens plaatsen

Waar screens laten plaatsen?

Screens worden zo strak mogelijk tegen het raam aan geplaatst. De monteur plaatst ze tegen de muur of op het kozijn. De montage van een screen begint altijd met het inmeten en het aftekenen van de plaats op de muur of het kozijn. Het inmeten is belangrijk om er zeker van te zijn dat de juiste maat screen geplaatst wordt.

Hieronder leest u meer over de montage op kunststof en aluminium kozijnen en op een dakkapel.

Screens monteren op kunststof kozijnen

Eén van de nadelen van kunststof kozijnen is dat het lastig is om te boren in de profielen. Een kunststof kozijn bestaat namelijk uit meerdere lagen, waaronder een metalen kern. Wanneer u gaat boren in een kunststof kozijn, is het mogelijk dat er roestvorming ontstaat. In de praktijk levert dit meestal geen problemen op, omdat de cassettes het gat afdichten. Toch is het verstandig om ,bij de leverancier van uw kunststof raamkozijnen, na te vragen of de garantie dan nog geldt.

De cassettes worden vastgemaakt met speciale schroeven. Soms bevestigt de vakman een speciaal profiel, zodat het niet nodig is om te boren in de raamkozijnen. U moet hiervoor wel een meerprijs betalen.

Screens monteren op aluminium kozijnen

Hebt u aluminium kozijnen? Ook dan is het mogelijk om zonnescreens te plaatsen. Een voordeel van aluminium is dat het materiaal zeer sterk is, waardoor er dunne profiellijsten mogelijk zijn. Bij de keuze voor de zonnescreens raden wij aan om de geleiders en de cassette aan te passen aan uw aluminium kozijnen, zodat het geheel mooi bij elkaar past.

Voor de montage op aluminium kozijnen gebruikt de monteur speciaal bevestigingsmateriaal. Hij tekent eerst de plaats af van de cassette en de geleiders en boort daarna een aantal gaten. Vervolgens plaatst hij het zonnescreen op het kozijn.

Screens plaatsen dakkapel

Een dakkapel creëert veel lichtinval, maar kan er ook voor zorgen dat uw woning snel opwarmt. Met de montage van een screen voorkomt u dit. Voor het monteren van een screen is meestal een hoogwerker of steiger nodig. Of de vakman moet op het dak staan. De methode van montage is afhankelijk van het materiaal van de dakkapel en de beschikbare ruimte. Meestal worden de zonnescreens op het kozijn of net boven het kozijn gemonteerd.

Vaak krijgen zonweringsspecialisten de vraag waarom en screen beter is dan een rolgordijn aan de binnenzijde. Doordat een zonnescreen aan de buitenkant is gemonteerd, schijnen de zonnestralen niet op de ramen. Hierdoor warmt de ruimte minder snel op, dan bij rolgordijnen aan de binnenzijde.

screens monteren

Tips voor het plaatsen van screens

Hieronder leest u meer over het plaatsen van zonweringsscreens. Uiteraard geven we u een aantal handige aanwijzingen waar u rekening mee moet houden. Zo helpen we u op de beste specialist uit uw regio te kiezen voor de montage en vertellen we u waar u op moet letten bij het vergelijken van offertes.

De beste zonweringspecialist voor uw klus

Soms vinden mensen het lastig om een goede zonweringsspecialist te kiezen voor de plaatsing van een zonnescreens of buitenjaloezieën. Wij hebben nog een aantal tips voor u. Vergelijk altijd offertes van meerdere monteurs uit de regio. Vergelijk hierbij de prijzen en de voorwaarden. Ook is het verstandig om te kijken wanneer de monteur de screens kan plaatsen. Wilt u de goedkoopste monteur of juist de installateur die direct kan beginnen? Let daarnaast ook op de garantievoorwaarden.

Garantievoorwaarden

Let bij het vergelijken van offertes altijd op de garantievoorwaarden. Krijgt u garantie op het materiaal, op de montage of op beide onderdelen? Hoe lang geldt de garantieperiode? Welke stappen moet u ondernemen om de schade aan te geven bij uw zonweringsmonteur? Schade komt niet vaak voor. Maar wanneer u toch problemen krijgt met beschadigingen, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden.

Schakel een ervaren vakman in voor het plaatsen van screens!

Vind eenvoudig en snel de beste zonweringsmonteur uit de regio.

Gratis offertes

Zelf screens plaatsen of laten plaatsen?

Bent u van plan om screens te monteren om de zonnestralen te weren en meer privacy te creëren? Een goede keuze! Wel raden wij aan om een monteur in te schakelen voor de montage.

Waarom?
Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een monteur:

  • Een monteur beschikt over alle benodigde gereedschappen en materialen, zodat u dit niet zelf hoeft te kopen.
  • Het installeren van de screens en de bediening verloopt snel en probleemloos, omdat de monteurs veel ervaring hebben.
  • U weet zeker dat de screen goed gemonteerd wordt, dit is belangrijk voor de werking en het voorkomen van onnodige beschadigingen.

Screens laten plaatsen? Handige bespaartips!

Niemand wil te veel betalen voor het monteren van screens of een zonnescherm zoals een uitvalscherm. U toch ook niet? Wij hebben daarom een aantal handige bespaartips voor u. De beste tip die wij voor u hebben is het vergelijken van offertes. Vraag deze eenvoudig en snel aan via het offerteformulier. U krijgt niet alleen inzicht in de exacte prijzen, maar u weet ook zeker dat u niet te veel betaalt. Zo bespaart u aanzienlijk op de prijs!

Onze andere bespaartips:

  • Kies voor handmatige bediening.
  • Laat meerdere screens tegelijkertijd plaatsen.
  • Vergelijk gratis offertes van zonweringsmonteurs uit de regio.

montage screens

Screens laten monteren? Gratis offertes!

Wilt u nieuwe screens laten monteren? Met de montage weert u de felle zonnestralen uit uw woning. Uw huis blijft hierdoor lekker koel in de warme zomermaanden. Bovendien verhoogt u de privacy in uw woning. U hebt de keuze uit verschillende screensoorten, zoals een standaardscreen of een ritsscreen.

Besparen op de totaalprijs? Zo doet u dat!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis offertes zonder verdere verplichtingen! Vergelijk de offertes en kies de beste specialist uit de regio voor de montage van uw nieuwe zonwering.

Start nu uw aanvraag!