Zonwering laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Start nu!

Zonwering plaatsen

Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van zonwering plaatsen. Ook vindt u handige prijsinformatie, zodat u weet waar u ongeveer rekening mee moet houden. Bent u een handige klusser? Volg dan het stappenplan om zelf een zonnescherm op te hangen. Schakelt u liever een vakman in? Dan bent u altijd verzekerd van een uitstekende kwaliteit en service.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal offertes voor zonwering monteren. Door deze te vergelijken ziet u snel welke specialist het best bij uw wensen past. Bovendien weet u zo zeker dat u niet te veel betaalt. U krijgt altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Binnenzonwering of buitenzonwering plaatsen?

Er bestaat zonwering voor binnen en voor buiten. Elk type zonwering vereist een andere montagemethode.

Binnenzonwering is vaak eenvoudiger te plaatsen. Deze zonwering is namelijk niet zwaar en vereist geen speciaal bevestigingsmateriaal. Desondanks is het verstandig om een professionele monteur hiervoor in te schakelen. Deze stelt de zonwering goed in en zorgt ervoor dat alles perfect recht hangt.

Buitenzonwering is vaak erg zwaar. Denk maar eens aan een groot knikarmscherm of een uitvalscherm over een terras. Er is daarom extra sterk bevestigingsmateriaal nodig. U wilt natuurlijk niet dat het zonnescherm scheef gaat hangen door een verkeerde montage of dat de gevel beschadigd raakt, door onjuist bevestigingsmateriaal.

Meer informatie over:
Knikarmschermen
Uitvalschermen
Buitenjaloezieën

Wat kost zonwering plaatsen?

De kosten van het plaatsen van zonwering is voornamelijk afhankelijk van het type zonwering. De montage van een screen kost ongeveer €150,- tot €270,- en en een groot knikarmscherm kost ongeveer €650,- tot €2.000,-.

Naast de aanschafkosten, wordt de totaalprijs voor zonwering ook nog beïnvloed door de montagekosten. Deze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het type zonwering, het uurtarief en hoeveel zonneschermen u laat installeren. In de prijstabel vindt u alle gemiddelde prijzen voor de montage per zonweringstype.

Over het algemeen geldt dat hoe groter de zonwering is, hoe hoger de prijs is. Het installeren duurt dan namelijk langer en er is ander materiaal nodig. De montagekosten zijn ook afhankelijk van de bediening die u laat plaatsen. Een elektrische bediening monteren is ingewikkelder en hierdoor ook iets duurder dan een handmatige bediening.

Zonwering plaatsen: kosten

Soorten zonwering buiten Breedte in meters Gemiddelde prijzen*
Uitvalscherm 1 tot 4 €170,- tot €690,-
Knikarmscherm 2 tot 10 €650,- tot €2.000,-
Screens 1 tot 3 €150,- tot €270,-
Markiezen 1 tot 5 €400,- tot €750,-
Buitenjaloezieën 1 tot 4 €200,- tot €500,-
Bediening n.v.t. €35,- tot €250,-
Montagekosten n.v.t. €50,- tot €200,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten. Vraag gratis offertes aan en vergelijk!

Besparen op de kosten van nieuwe zonwering? Geen probleem!

Vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen en kies een specialist.

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totaalprijs wordt beïnvloed door een aantal factoren. Denk hierbij aan de hoeveelheid buiten- en binnenzonwering u laat plaatsen, de materialen die er nodig zijn en het bedieningssysteem. Bij een elektrische bediening wordt de zonwering na de montage goed ingesteld. Hierdoor duurt de installatie iets langer en moet u rekening houden met hogere prijzen.

Dit zijn de belangrijkste factoren:

 • Materiaal: denk aan de schroeven, pluggen en dergelijke en de benodigde apparatuur (zoals een klopboormachine).
 • Grootte van de zonwering: hoe groter het zonnescherm is, hoger de prijs voor het monteren.
 • Bedieningssysteem: het installeren van een elektrische bediening is duurder dan de installatie van een handmatig systeem.
 • Hoeveelheid zonneschermen: hoe meer zonneschermen u laat installeren, hoe lager de montagekosten per stuk zijn.
 • Locatie: voor de installatie van zonwering op een bovenverdieping of appartement wordt er vaak een meerprijs gerekend.

zonwering-plaatsen

Zonwering monteren: handig stappenplan

Wanneer u de juiste gereedschappen in huis heeft, is het mogelijk om zelf zonwering te plaatsen. Een monteur gebruikt verschillende montagemethodes. Het is namelijk afhankelijk van het zonweringstype welke methode de beste is.

Met het volgende algemene stappenplan komt u echter ook tot een goed resultaat:

 • Stap 1. Voor het zonnescherm ophangen bepaalt u waar deze precies komt. Het is daarom belangrijk om alles goed uit te meten en op de muur de plaats van te tekenen.
 • Stap 2. Wilt u buitenzonwering plaatsen met (elektrische) bediening? Dan boort u als eerste een klein gat waardoor de bediening naar binnen kan.
 • Stap 3. Boor een aantal gaten in de muur en plaats in ieder gat een plug of keibout. Keibouten zijn noodzakelijk voor buitenzonwering. Pluggen zijn vaak voldoende voor binnenzonwering.
 • Stap 4. Plaats de casette in de beugels. Bij grote buitenzonwering is het verstandig om dit met twee personen te doen.
 • Stap 5. Monteer de geleiders en controleer of het zonweringsdoek goed door de geleiders gaat.
 • Stap 6. Sluit het bedieningssysteem aan en installeer deze. Het is belangrijk de bediening goed af te stellen, zodat het scherm goed sluit en opent.

zonwering monteren

Zonwering zelf plaatsen: tips!

Bent u van plan om de zonwering zelf te gaan plaatsen? Dan hebben wij nog een aantal tips voor u. Het is namelijk erg belangrijk dat de zonwering op de juiste manier gemonteerd wordt om onnodige beschadigingen te voorkomen. Wij raden echter aan om een zonweringsspecialist in te schakelen voor het plaatsen, omdat de specialist veel ervaring en kennis heeft. U bent dan verzekerd van een perfecte montage.

Onze tips om de zonwering zelf te plaatsen:

 • Begin met het inmeten van de zonwering, zodat u de juiste maat besteld.
 • Controleer welk bevestigingsmateriaal u nodig hebt.
 • Vraag hulp van iemand anders bij het monteren van grote en zware zonneschermen.
 • Lees de handleiding goed door en werk nauwkeurig.

Buitenzonwering plaatsen

De montagemethode voor buitenzonwering is voornamelijk afhankelijk van het type zonwering dat u heeft gekozen. Een screen vereist bijvoorbeeld een andere methode dan markiezen. Wel is het altijd handig om de montage van zonwering met twee personen te doen. Zonwering kan namelijk erg zwaar zijn en onhandig te tillen wanneer u alleen werkt.

Welk materiaal heeft u nodig voor een zonnescherm ophangen? Voor buitenzonwering zijn keibouten onmisbaar. Deze zorgen ervoor dat alles goed blijft zitten.

Hoe monteert u een bedieningssysteem? Het is belangrijk om voor de montage van de zonwering alvast een gat te boren voor de bediening. Het aansluiten van de bediening doet u wanneer het zonnescherm geplaatst is.

plaatsen zonnescherm

Binnenzonwering plaatsen

Het plaatsen van zonwering binnen is een stuk eenvoudiger dan buiten een zonnescherm ophangen. Hoe komt dat? Binnenzonwering is vaak veel lichter van gewicht dan buitenzonwering. Ook hoeft binnenzonwering vaak niet op een ingewikkeld bedieningssysteem aangesloten te worden.

Hoe binnen zonwering monteren?

Ook hier is het belangrijk om eerst te bepalen waar het precies komt te hangen en dit op de muur af te tekenen. Daarna boort de vakman enkele gaten, waarin hij vervolgens een plug plaatst. Daarna kan de zonwering bevestigd worden aan de muur.

Welke binnenzonwering wordt veel geplaatst?

 • Shutters
 • Jaloezieën
 • Lamellen
 • Rolgordijnen
 • Gordijnen

Wilt u nieuwe zonwering laten plaatsen?

Schakel een vakman in voor een perfecte montage!

Gratis offertes vergelijken

Zelf zonwering plaatsen of uitbesteden?

Wanneer u van plan bent om zonwering te plaatsen, is het in de meeste gevallen verstandig om een monteur hiervoor in te schakelen. Vooral wanneer u buitenzonwering laat monteren! Binnenzonwering is een stuk gemakkelijker en kunt u vaak zelf doen, maar buitenzonwering vereist een andere aanpak.

Met een vakman bent u verzekerd van een perfecte plaatsing, omdat de vakman beschikt over de juiste kennis. Hij weet precies welk bevestigingsmateriaal er nodig is en op welke plaats de zonwering geplaatst moet worden. Soms is het nodig om met meer dan 1 vakman te werken, voornamelijk in het geval van grote en zware zonneschermen.

Een juiste montage bevordert het gebruiksgemak, want u weer zeker dat de zonwering goed werkt. Daarnaast voorkomt u onnodige beschadigingen door een juiste installatie van de bediening en goede afstelling.

Waarop letten bij zonwering laten plaatsen?

Waarop moet u letten?

 • Zonwering met een certificaat: zodat u zeker weet dat uw zonnescherm aan strenge kwaliteitseisen voldoet
 • Garantievoorwaarden: mocht er toch iets fout gaan, dan heeft u mogelijk garantie op de montage of de materialen.
 • Kosten zonweringsspecialist: kies uw vakman altijd bewust. Bespaar op de prijs door gratis en zonder verplichtingen offertes te vergelijken.

Lees snel verder voor meer informatie!

Gecertificeerde zonwering

Wanneer u zonwering gaat kopen is het verstandig te letten op keurmerken en certificaten. Een bekend keurmerk is het Romazo-keurmerk. Bedrijven met dit keurmerk voldoen aan de strenge eisen en geven extra garantie op de montage. Dit geeft u meer zekerheid. Bekijk de website romazo.nl voor meer informatie.

Alle zonwering en rolluiken moeten voorzien zijn van een CE-markering. Deze markering geeft aan dat de producten voldoen aan de eisen die door de Europese Unie zijn opgesteld. Op rvo.nl leest u hier meer over.

Zonweringsbedrijven met het VMRG-kwaliteitskeurmerk worden jaarlijks gekeurd. U weet zeker dat de vakmannen over de juiste kennis en ervaring beschikken. Op vmrg.nl staat meer informatie over dit kwaliteitskeurmerk.

Garantievoorwaarden

Wanneer u een specialist inschakelt om zonwering te laten plaatsen, bent u altijd verzekerd van vakmanschap en een uitstekende service. Toch kan het gebeuren dat er iets misgaat.

Daarom is het verstandig om het offertes vergelijken ook goed te letten op de garantievoorwaarden. Krijgt u garantie? Geldt die garantie alleen voor de zonwering, of ook op de montage? Welke voorwaarden gelden dan? Probeer antwoord te geven op deze vragen, zodat u een goede vergelijking kunt maken.

Prijsopbouw montage zonwering

Natuurlijk let u ook op de kosten wanneer u offertes voor een zonnescherm ophangen vergelijkt. Ook bij de kosten zijn er een aantal aandachtspunten. Om goed te kunnen vergelijken, moet u bijvoorbeeld goed weten wat is inbegrepen in de totaalprijs.

Controleer daarom of de materialen zijn inbegrepen in de totaalprijs. Dit geldt ook voor de btw. Zijn er verder nog extra kosten waar u rekening mee moet houden? Op een goede offerte staan alles kosten duidelijk genoemd.

zonwering montage

Zonwering laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Schakel altijd een vakman in voor het plaatsen van de zonwering en het installeren van de bediening. U weet dan zeker dat uw zonnescherm perfect geplaatst wordt.

Besparen op de kosten? Vul het offertefromulier in!

Dat doet u eenvoudig door offerte te vergelijken. Vul het offerteformulier in en u krijgt snel een aantal scherpe aanbiedingen. Vergelijk de prijsoffertes en kies de beste zonweringsspecialist voor de montage. Deze offerteservice is geheel gratis en uiteraard zonder verplichtingen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!