zonwering plaatsen

Zonwering plaatsen? vrijblijvend offertes vergelijken. Scherpe prijzen!

Een zonnescherm is ideaal in de zomer! Wilt u zonwering (laten) monteren? Bij ons vergelijkt u meerdere offertes. Gegarandeerd de scherpste prijzen.

Zonwering plaatsen

In de zomer zien we het liefst zoveel mogelijk zon, maar soms kan de zon erg irritant zijn! De zon zorgt ervoor dat het warm wordt in uw woning en de zonnestralen kunnen het televisie kijken moeilijk maken. Om ongemakken als deze te voorkomen kunt u zonwering plaatsen. U heeft de keuze uit bekende soorten binnenzonwering zoals jaloezieën, rolgordijnen en lamellen. Deze zijn vaak eenvoudig te plaatsen. De andere optie is buitenzonwering, zoals een zonnescherm. Buitenzonwering is over het algemeen iets lastiger om te plaatsen, u kunt dus kiezen om de montage hiervan uit te besteden.

Benieuwd naar de opties?

Via het offerteformulier komt u vrijblijvend in contact met diverse specialisten. Na uw aanvraag ontvangt u maximaal 5 reacties van vakmannen uit uw regio.

Waarom kiezen voor Klasse Zonwering?

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Hoogwaardige producten
  • Scherpe prijzen
  • Uitstekende garantievoorwaarden

Offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)Zelf doen of uitbesteden?

Op het moment dat u zonwering wilt plaatsen, dan kiest u voor dit zelf doen of voor de service van uitbesteden. Wanneer u de zonwering zelf plaatst, dan bespaart u op de montagekosten. Het is echter wel belangrijk om een goede montage handleiding of stappenplan te gebruiken. Verkeerde montage kan namelijk grote gevolgen hebben voor de zonwering en uw gevel. Buitenzonwering is meestal een stuk moelijker te installeren dan binnenzonwering. Bij binnenzonwering is het zelf monteren dus goed te doen, maar het is wel verstandig om dit met twee personen te doen. Ook het juist opmeten van uw raam is cruciaal.

Buitenzonwering

Buitenzonwering is vaak een stuk zwaarder, bovendien krijgt u hierbij vaak te maken met het installeren van de bediening. Hierbij is het tevens belangrijk dat de montage van de zonwering op de juiste manier gebeurt, om schade te voorkomen.

Twijfelt u over het monteren van de zonwering?

Dan laat u dit wellicht het beste door een vakman doen. Dit brengt wellicht wat meer kosten met zich mee, maar hiervoor in de plaats ontvangt u wel een fijne service! Bovendien weet u zeker dat alles juist is geïnstalleerd wanneer u het laat installeren.

Montagekosten plaatsen zonwering

De montagekosten voor het plaatsen van zonwering verschillen per soort zonwering en de bediening. De kosten voor het plaatsen van een elektrisch knikarmscherm zijn bijvoorbeeld hoger dan de kosten voor het plaatsen van een scherm met handmatige bediening. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €25,- en €225,-.

Plaatst u meerdere zonneschermen in één keer?

Dan is het wellicht mogelijk om te onderhandelen over de prijs opdat de montagekosten lager worden. Wilt u meer informatie over de prijzen van het installeren van uw zonnescherm? Neem hierover dan gerust geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op! Ook voor andere vragen over onze service bent u bij ons van harte welkom.

buitenjaloeziën installeren

Buitenjaloezieën installeren

Buitenjaloezieën zijn vaak iets moeilijker te installeren omdat ze erg zwaar zijn. Buitenjaloezieën met handmatige bediening zijn nog goed zelf te installeren zolang u de handleiding goed volgt. Indien u een knikarmscherm met elektrische bediening heeft gekozen, dan kan het een grotere uitdaging zijn om dit zelf te monteren. Bij het plaatsen van buitenzonwering is het altijd mogelijk om een vakman in te schakelen. U wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat uw zonnescherm stevig en op de juiste manier is geïnstalleerd!

binnenzonwering plaatsen

Binnenzonwering

Veel mensen denken dat de montage van binnenzonwering lastig is waardoor ze er voor kiezen om dit niet te nemen. Hoewel het misschien lastig lijkt, valt dit best wel mee. De meeste binnenzonwering wordt geleverd met een duidelijke beschrijving over hoe het geplaatst kan worden. De meest bekende zonwering voor binnen is: luxaflex, plisse gordijnen, gordijnen en rolgordijnen. Als u deze goed leest dan kan er niet veel mis gaan. Mocht u toch twijfelen over hoe u de binnenzonwering het beste te plaatsen is, neem dan contact op met een vakman.

Een zonnescherm monteren

Een goed stappenplan bij de montage van een zonnescherm is cruciaal. Het is belangrijk om een windstille en droge dag uit te zoeken voor de montage van de zonwering. Dit maakt de montage een stuk eenvoudiger. Meet bovendien altijd de breedte van het raamkozijn. Zorg er voor dat het zonnescherm aan beide kanten van het kozijn 30 tot 50 centimeter breder is zodat de zon optimaal wordt tegengehouden.

  • Als eerste stap bepaalt u de plaats waarop u de zonwering wilt installeren. Houd er bij het bepalen van de hoogte rekening mee dat het scherm lager hangt wanneer deze is uitgerold. De steunen van het scherm moeten op exact dezelfde hoogte terecht komen. Teken de locatie af wanneer deze is bepaald. Boor vervolgens gaten in de muur voor de schroeven.
  • De volgende stap in het stappenplan is het plaatsen van de beugels en keilbouten. Laat de bouten genoeg uit de muur steken om de beugels nog vast te kunnen zetten. Plaats de beugel met behulp van de ringen en moeren van de keilbouten.
  • Plaats vervolgens met twee personen de cassette gelijktijdig aan beide kanten in de beugels. U kunt het scherm nog wat naar boven of beneden af stellen. Indien u de hoogte wilt aanpassen, draait u de bouten aan de zijkant iets los. Hierna stelt u de hoogte bij met de bout aan de voorkant. Houd er rekening mee dat het zonnescherm waterpas hangt.
zonwering installeren

Zonwering kopen en laten plaatsen? Vergelijk offertes en bespaar!

U bent natuurlijk erg benieuwd naar de exacte prijzen van de verscheidene zonweringsleveranciers! De exacte prijzen hangen af van verschillende factoren zoals binnen- of buitenzonwering, het type zonwering (bijv. markiezen is anders dan het plaatsen van screens) en natuurlijk de eventuele montagekosten. Het is verstandig om kosten en offertes te vergelijken zodat u zeker weet dat u voordelig uit bent. Vraag bij ons kosteloos en vrijblijvend offertes aan opdat u zonweringsleveranciers kunt vergelijken zodat u de meest scherpe prijzen!