markiezen prijzen

Unieke zonwering laten plaatsen? Ga voor markiezen!

Benieuwd naar de kosten van zonwering? U vraagt kosteloos offertes aan!

Gratis offertes aanvragen

Markiezen prijzen

Als u op zoek bent naar zonwering, dan zijn markiezen het overwegen waard. In tegenstelling tot andere soorten zonneschermen, zijn markiezen ook aan de zijkanten dicht, waardoor de zon compleet geblokkeerd wordt. Een markies is echter meer dan enkel een zonnescherm. Zij geven uw woning met de opvallende vormen een uniek karakter. De prijzen van dit type zonnescherm komen overeen met andere soorten, zoals screens of rolluiken. De prijzen hangen onder meer af van het model en het materiaal, maar de prijs wordt voornamelijk bepaald door de afmetingen van het zonnescherm. Bent u benieuwd naar de prijzen? Of wilt u een zonnescherm laten plaatsen en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden wat betreft een handmatige- of elektrische bediening? Neem dan contact met ons op door vrijblijvend offertes aan te vragen. U krijgt zo snel mogelijk meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk en bespaar op uw nieuwe zonwering!

Model & afmetingen

Geïnteresseerd in het plaatsen van markiezen? Dan heeft u de keuze uit een aantal verschillende modellen. Markiezen staan bekend om hun ronde vormen en deze vindt u dan ook terug in elk model. Allereerst is er een standaard markies. Hierbij is de uitval dezelfde afmeting als de hoogte. Een klapmodel heeft juist een grotere uitval. Dit komt goed van pas bij openslaande deuren of ramen. Tot slot is het doek van een petmodel minder laag, waardoor u nog voldoende beweegruimte hebt en u nog steeds uitzicht hebt. Hoewel de verschillende modellen qua prijzen niet zoveel verschillen, wordt de prijs wel bepaald door de afmetingen van de breedte en de uitval.

Bediening

Bij de aanschaf heeft u de keuze uit een elektrische- of handmatige bediening. Allereerst is handmatige bediening een mogelijkheid. De prijs voor de handmatige bediening ligt lager dan de prijzen van een elektrische varianten. Voor handmatige bediening betaalt u gemiddeld tussen de €35,- en €50,- per stuk. In dit geval wordt er een draaistang meegeleverd waarmee u de markiezen op een handmatige manier opent en sluit. Bedient u de zonwering liever op een elektrische manier? Dan betaalt u hier per stuk tussen de €50,- en €160,- voor. Daarnaast zijn er een aantal elektrische opties. Zo kunt u er bij een elektrische aansturing voor kiezen om de zonneschermen met een app op uw telefoon te openen.

Materiaal van omkapping

Om de zonwering te beschermen tegen wind en regen, zit de markies in een omkapping als hij ingeklapt is. Deze omkapping wordt geleverd in verschillende materialen, met verschillende prijzen. Bij een oudere woning is vooral een omkapping van hout erg geschikt. Deze geeft de markies een warme, authentieke uitstraling. Hiervoor betaalt u tussen de €110,- en €320,- voor, afhankelijk van de houtsoort. Zowel kunststof als aluminium geeft de markies juist een moderne uitstraling en de prijzen van aluminium en kunststof zijn lager dan bij hout. Voor aluminium liggen de prijzen per stuk tussen de €130,- en €230,- en de prijs voor een kunststof omkapping ligt rond de €100,- tot €150,- per stuk.

Prijstabel: wat zijn de prijzen van markiezen?

Prijsbepaler Prijsverschil door Gemiddelde prijs*
Afmetingen Breedtematen + uitval €340,- tot €810,-
Bediening Elektrische of handmatige bediening? €35,- tot €400,-
Materiaal omkapping Hout, kunststof of aluminium? €110,- tot €320,-
Montagekosten Verschillende monteurs, aantal markiezen, etage, opmeetservice €80,- tot €150,-
Gemiddelde totaalprijs van een markies Bovenstaande factoren €565,- tot €1.680,-

*De gemiddelde prijs hangt af van diverse factoren. Vraag vrijblijvende offertes aan om prijsopgaven te ontvangen van specialisten uit uw regio.

Besparen op de kosten van markiezen?

Vraag gratis offertes aan en vergelijk onderling op prijs & aanbod!

Prijsopgaven aanvragen

Montagekosten

Uiteraard wil u dat uw markiezen goed gemonteerd worden. Laat daarom uw nieuwe zonwering plaatsen door een ervaren leverancier. Zo weet u zeker dat uw gevel niet beschadigd raakt en dat uw markiezen niet bij de eerste najaarsstorm weg waait. Bij de eerste markies betaalt liggen de montagekosten, afhankelijk van de leverancier, tussen de €80,- en €150,-. Laat u meerdere markiezen plaatsen? De prijs per markies daalt bij extra markiezen. Als u het op de eerste etage laat monteren, dan betaalt u een meerprijs van gemiddeld €20,-. Indien u zeker wilt weten dat u de juiste afmetingen hebt, kan u gebruik maken van een extra opmeetservice. De prijs hiervoor ligt rond de €30,- per markies.

Kosten markies herbekleden

Markiezen worden blootgesteld aan weer en wind, daarom heeft dit type zonwering geen eeuwig leven. Vaak is het aluminium frame echter nog in orde, terwijl het doek er inmiddels verweerd uit ziet. In dat geval is het herbekleden van de markiezen een goede optie. De prijzen voor het herbekleden van uw zonwering zijn met name afhankelijk van de benodigde afmetingen. Daarnaast speelt de kwaliteit een rol. In het geval van het kleinste type markies (1 meter breed met een uitval van 80 centimeter) betaalt u tussen de €200,- en €300,-. Hier zitten de kosten voor het herbekleden bij inbegrepen. Eventueel kan u het oude doek ook laten verwijderen van het aluminium frame.

Besparen? Vergelijk offertes!

Bent u overtuigd van de voordelen en wilt u markiezen laten plaatsen? Of u nu op zoek bent naar zonwering met een elektrische- of handmatige bediening: bij ons bent u aan het juiste adres. Als u markiezen wilt laten plaatsen dan is het logisch dat u hier de laagste prijs voor wilt betalen. De prijzen verschillen per leverancier echter enorm, daarom loont het altijd om de prijzen van meerdere leveranciers met elkaar te vergelijken! U bespaart al snel tot 40% op de kostprijs! Vul ons offerteformulier in voor meerdere, gratis offertes. Deze vergelijkt u zelf op prijs, aanbod en garantievoorwaarden zodat u de beste prijs betaalt voor uw nieuwe zonwering!

markiezen prijs
Prijsopgaven aanvragen