Nieuwe voorzetrolluiken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Start uw aanvraag!

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn geschikt voor nieuwbouw en bestaande woningen en passen op elke gevel. Het monteren is daarnaast eenvoudig, want er is geen hak- of breekwerk nodig. Een voorzetrolluik wordt namelijk op de muur of het kozijn geplaatst. Hierdoor blijft de rolluikkast zichtbaar. U hebt de keuze uit verschillende bedieningssystemen. Een elektrisch systeem geeft u het meeste wooncomfort.

Op deze pagina leest u meer over voorzetrolluiken, de voordelen, de mogelijkheden en natuurlijk geven we ook informatie over de gemiddelde prijzen. Besparen op de kosten? Vul het offerteformulier in voor gratis scherp geprijsde offertes.

Wat zijn de voordelen van een voorzetrolluik?

Het grootste voordeel van een voorzetrolluik is dat ze op elke woning passen. Daarnaast is het monteren gemakkelijk, waardoor de montagekosten lager liggen dan bij andere rolluiktypes. Opbouw- of inbouwrolluiken worden alleen geplaatst bij een grote renovatie of op nieuwbouwwoningen, maar voor dit rolluiktype is er geen grote renovatie nodig. De rolluikkast van een voorzetrolluik wordt op de muur geplaatst en blijft dus zichtbaar.

De voordelen:

  • Privacy, inbraakveiligheid en zonwering
  • Geschikt voor elke woning
  • Geen hak- of breekwerk bij plaatsen

Voorzetrolluiken voor isolatie en bescherming

Voorzetrolluiken zorgen voor een verhoogde inbraakveiligheid van uw woning. Het is namelijk erg lastig, zo niet onmogelijk, om in te breken via een raam met een voorzetrolluik. Met anti-optilveren voorkomt u bijvoorbeeld dat de lamellen opgetild kunnen worden.

Een ander voordeel is dat voorzetrolluiken isoleren. U verliest hierdoor nog minder warmte uit uw woning. Doordat u uw huis gemakkelijker kunt verwarmen, bespaart u ook nog eens op uw energiekosten. In de zomermaanden werken de rolluiken juist uitstekend als zonwering om de felle zonnestralen te blokkeren.

voorzetrolluiken

Wat kosten voorzetrolluiken?

De kosten van voorzetrolluiken zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal dat u kiest. Een voorzetrolluik van pvc van 1 m² kost gemiddeld €75,- tot €165,-. Een voorzetrolluik met dezelfde afmetingen van aluminium kost gemiddeld €100,- tot €225,-. Grotere rolluiken hebben hogere kosten. Zo kost een voorzetrolluik van pvc van 2 m² ongeveer €200,- tot €300,-. Bekijk de tabel voor nog meer prijsvoorbeelden.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Niet alleen de afmetingen en het materiaal is van invloed op de kosten, ook het design van de rolluikkast, de montage en de bediening beïnvloeden de prijs.

Prijstabel: voorzetrolluiken prijs

Pvc voorzetrolluiken Gemiddelde kosten*
1m² €75,- tot €165,-
2m² €200,- tot €300,-
3m² €350,- tot €400,-
Aluminium voorzetrolluiken
1m² €100,- tot €225,-
2m² €275,- tot €400,-
3m² €450,- tot €600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief montage. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Bespaar op de kosten voor een voorzetrolluik!

Vraag gemakkelijk gratis offertes aan, vergelijk & bespaar!

Gratis offertes

Materialen voor voorzetrolluiken

Wanneer u nieuwe voorzetrolluiken gaat kopen, hebt u de keuze uit verschillende materiaalsoorten. De populairste materiaalsoorten zijn pvc en aluminium. Aluminium is vaak iets duurder dan pvc, ook wel kunststof genoemd, maar is wel sterker. Beide materialen zijn onderhoudsarm. Dit betekent dat deze rolluiken niet veel onderhoud nodig hebben.

Wilt u meer weten over de materiaalsoorten. Lees dan hieronder verder.

Pvc voorzetrolluik

Pvc is zeer geschikt om voorzetrolluiken mee te maken. Niet alleen worden de lamellen van dit materiaal gebruikt, het wordt ook vaak toegepast voor de rolluikkasten. De levensduur van pvc is zeer lang en daarnaast vereist het weinig onderhoud. Af en toe schoonmaken met een zacht doekje is vaak al voldoende. U hebt de keuze uit allerlei kleuren en stijlen, ook een houtlook is mogelijk.

Aluminium voorzetrolluik

Eén van de voordelen van aluminium is dat het materiaal licht is, maar wel erg sterk. Staal is ook zeer geschikt voor voorzetrolluiken, maar is erg zwaar. Hierdoor is er speciaal bevestigingsmateriaal nodig en is het ophalen van een stalen voorzetrolluik moeilijk. Dit probleem heeft u niet met een aluminium voorzetrolluik. Net als kunststof is het niet nodig om veel onderhoud te plegen.

Voorzetrolluiken plaatsen

Het plaatsen van voorzetrolluik is niet heel ingewikkeld. Desondanks is het verstandig om een rolluikspecialist in te schakelen voor de montage. De specialist weet namelijk precies welk bevestigingsmateriaal er nodig is, heeft veel ervaring met het plaatsen van rolluiken en zorgt voor een goede afstelling. Het afstellen is belangrijk voor het gebruik van een voorzetrolluik en voorkomt onnodige beschadigingen.

Dit rolluiktype wordt geplaatst op de muur of tussen de muur op het kozijn. Over deze methodes leest u hieronder meer.

Voorzetrolluik op de dag

De meeste voorzetrolluiken worden op de muur geplaatst. Dit noemen we ook wel montage op de dag. De manier van plaatsen is erg eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat er goed bevestigingsmateriaal gebruikt wordt. Wanneer dit niet gebeurt, bestaat de kans dat het voorzetrolluik van de muur valt. Voor deze montage is geen hak- of breekwerk nodig.

Voorzetrolluik in de dag

Een andere methode voor montage is in de dag monteren. Het voorzetrolluik wordt dan op het kozijn, tussen de muur geplaatst. Deze montagemethode is alleen geschikt voor kozijnen die het gewicht van de rolluikkast kunnen dragen. Eén van de voordelen van deze manier van plaatsen op het kozijn is dat de rolluikkast mooier is weggewerkt dan bij een montage op de dag.

voorzetrolluik bediening

Voorzetrolluik: elektrische of handmatige bediening?

Wanneer u nieuwe voorzetrolluiken gaat kopen, moet u ook een keuze maken uit twee bedieningssystemen. De meeste mensen kiezen voor elektrische voorzetrolluiken vanwege het gemak. U bedient uw voorzetrolluik dan bijvoorbeeld met een wandschakelaar, met een afstandsbediening of zelfs met een app op uw smartphone. Met een app-bediensysteem kunt u uw rolluiken zelfs openen en sluiten wanneer u niet thuis bent.

Besparen op de kosten?

Wanneer u op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie voor het bedienen van de voorzetrolluiken is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor handmatig bedienen. Hiervoor gebruikt u een slingerstand, band of een koord. Houd er wel rekening mee dat het bedienen soms erg zwaar is, vooral bij een groot voorzetrolluik.

De prijs voor het plaatsen van een handmatige bediening begint vanaf €10,-. Elektrisch bedienen is duurder, namelijk tussen de €60,- tot €200,-.

Prijstabel: opbouwrolluiken bediening kostprijs

Type bediening Prijs per rolluik, incl. btw*
Handmatige bediening €10,- tot €20,-
Elektrische bediening Vanaf €60,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Bespaar op de kosten en vind eenvoudig de beste rolluikspecialist!

Vraag gemakkelijk gratis offertes aan, vergelijk & bespaar!

Gratis offertes

Waarom zijn keurmerken belangrijk?

Wanneer u het offerteformulier invult, krijgt u een aantal scherp geprijsde en gratis offertes. Bij het vergelijken is het verstandig om te letten op de totaalprijs, de voorwaarden en of de rolluikspecialist beschikt over keurmerken. Ook een lidmaatschap van een brancheorganisatie geeft vaak extra garantie en zekerheid over kwaliteit.

Eén van deze brancheverenigingen is Romazo. Ze hebben ook hun eigen keurmerk. Bedrijven die lid zijn van deze branchevereniging bieden extra garantie. Kijk op romazo.nl voor meer informatie. Een ander keurmerk is van SKG-IKOB. Hierover leest u meer op skgikob.nl. Inbraakveilige producten hebben vaan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Op politiekeurmerk.nl staat meer informatie.

Voorzetrolluiken plaatsen: de voordelen van een expert

Alhoewel het plaatsen van voorzetrolluiken niet heel ingewikkeld is, is het wel verstandig om hiervoor een rolluikexpert in te schakelen en ze niet zelf te plaatsen. Bij zelf plaatsen of een verkeerde montage kunnen er namelijk onnodige beschadigingen ontstaan. Omdat de expert veel ervaring en vakkennis heeft, gaat het plaatsen een stuk sneller dan wanneer u het zelf doet. Naast de montage op de muur of kozijn zorgt de vakman er ook voor dat het voorzetrolluik goed afgesteld wordt. Afstellen is belangrijk voor het gebruik van de voorzetrolluiken.

De belangrijkste voordelen:

  • Het plaatsen gaat snel.
  • U hoeft geen gereedschap te kopen.
  • De vakman geeft u deskundig advies.
  • U profiteer van een juiste montage en afstelling.

voorzetrolluiken plaatsen

Goedkope voorzetrolluiken plaatsen? Gratis offertes!

Wilt u mooie voorzetrolluiken laten plaatsen? Een goede keuze! Met een voorzetrolluik beveiligt u uw woning, verhoogt u uw privacy en weert u de zon uit uw huis. In de warme zomermaanden warmt uw huis hierdoor minder snel op. In de koudere maanden werkt een rolluik juist isolerend en bespaart u op uw energiekosten.

Besparen op de kosten?

Dat doet u eenvoudig door gratis offerte te vergelijken. Het is bovendien erg eenvoudig om de beste rolluikexpert te vinden. Vul het formulier in en u krijgt spoedig een aantal scherpe aanbiedingen. Deze offerteservice is gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes aanvragen