Rolluiken keurmerken

Overzicht van relevante keurmerken bij rolluiken.

Advies ontvangen over rolluiken en hun keurmerken?

Gratis offertes aanvragen
SKG-KOMO keurmerk rolluiken

SKG-KOMO keurmerk

Een van de belangrijkste keurmerken voor rolluiken is, zoals gezegd, het SKG-Komo label. Deze kwaliteitsgarantie wordt uitgegeven door het SKG. Dit is een extern bureau dat verschillende producten, waaronder dus rolluiken, test op de prestatie en veiligheid van industriële producten. Dit wordt gewaarborgd door het keuren van de kwaliteit van de rolluik, en het productieproces dat aan de uiteindelijke rolluik vooraf gaat. De medewerkers van SKG-Komo garanderen dit door alle producten met een SKG-Komo certificering regelmatig op verwachte en onverwachte momenten aan testen te onderwerpen.

WK3 Keurkmerk rolluiken

WK3 keurmerk

De meeste leveranciers van rolluiken zijn verenigd in de branchevereniging Romazo Rolluiken. Vanuit deze branchevereniging is het WK3 label uitgegeven. Een rolluik met deze WK3 garantie voldoet aan een zeker weerstandsklasse, waarmee de inbraakveiligheid van de rolluik gegarandeerd wordt. Het WK3 beveiligingspredikaat garandeert niet alleen de kwaliteit van beveiligingsrolluiken. WK3 staat tevens voor de vakbekwaamheid van de monteur en de juiste montage. Zeker voor bedrijven is het daarom van belang dat zij rekening houden met de WK3 kwalificering.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, ook aangeduid met de term PKVW, is een kwaliteitslabel uitgegeven door de politie in samenwerking met de woningverenigingen. Producten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen dan ook bij aan de veiligheid van de woning. Hoe meer producten u heeft met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, hoe beter uw pand beschermd is tegen inbrekers. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan ook worden uitgegeven voor een hele buurt. Verschillende leveranciers van rolluiken hebben in overleg met de politie het Politiekeurmerk Veilig Wonen ontvangen. Let hier op tijdens het koopproces.

Keurmerken rolluiken

Als u heeft besloten wat het design gaat zijn van uw nieuwe rolluik, en welke besturingsmethode voor u ideaal is, is het van belang dat u zich verdiept in de verschillende keurmerken die er in omloop zijn. Het is tegenwoordig in Nederland zeer normaal dat producten in de bouw één of meerdere keurmerken meekrijgt. Een keurmerk geeft onder meer aan dat het product (in uw geval een rolluik) van goede kwaliteit materiaal is gemaakt, of dat het productieproces op duurzame wijze is uitgevoerd. Bekende keurmerken voor rolluiken zijn het Politiekeurmerk Veilig Wonen, het WK3, en het SKG-Komo label. Op deze pagina zullen wij u informatie geven over de verschillende keurmerken voor rolluiken en het belang hiervan.

Waarom is een keurmerk van belang?

Keurmerken zijn technisch gezien logo’s op artikelen die aantonen dat een product een zekere eigenschap heeft. Keurmerken worden vaak uitgegeven door externe organisaties, die objectief en onafhankelijke testen uitvoeren, maar kunnen ook uitgereikt worden door een fabrikant (met goedkeuring van een testbureau). Ook voor rolluiken geldt dat de keurmerken worden uitgegeven door een extern bureau. Eén voorbeeld hiervan is het SKG-Komo certificaat, dat wordt toebedeeld door de Stichting Keurmerk Gevelbouw. Een keurmerk is met name van belang op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, fair-trade en veiligheid. Voor rolluiken is dit bijvoorbeeld van toepassing op de veiligheid van de besturingsmethode of de kwaliteit van het materiaal.

Overzicht

  • Duurzaamheid
  • Kwaliteit
  • Fairtrade
  • Veiligheid

Laat u goed adviseren

Laat u voordat u overgaat tot het kopen van een rolluik goed adviseren over de verschillende keurmerken en waar deze voor staan. Houd er rekening mee dat hoe meer keurmerken uw rolluiken mee krijgen, hoe hoger de prijs vaak ligt. Toch garanderen deze keurmerken een langere levensduur van uw rolluik, alsmede een duurzaam productieproces. De verschillende zonwering leveranciers kunnen u hierover van deskundig advies voorzien. Kijk ook op de website van onder meer SKG-Komo en het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor uitgebreide informatie van de externe bureaus zelf. Meer weten over de kosten? Vraag dan geheel kosteloos offertes aan via het offerteformulier!