Elektrische rolluiken plaatsen?

Bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!

Elektrische rolluiken

Met rolluiken profiteert u al van veel voordelen, maar met elektrische rolluiken doet u dat nog veel meer. Een koele woning op warme dagen, geen inkijk, meer veiligheid en natuurlijk het gemak van elektrische bediening.

Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden en de kosten van alle soorten elektronische rolluikbediening. Ook leest u hoe u snel en eenvoudig een vakman vindt om de luiken te plaatsen.

Start gratis offerteaanvraag!

Met een vakman bent u altijd verzekerd van een uitstekende kwaliteit en service. Door offertes te vergelijken krijgt u altijd de beste kwaliteit tegen de beste prijs. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Elektrisch rolluik: voordelen

Dat rolluiken veel voordelen bieden weet u vast al. Een verhoogde privacy, een betere isolatie van uw woning en de inbraakwerende functie zijn bekende voordelen.

Maar met elektrische rolluiken profiteert u van veel meer voordelen:

 • Elektrische bediening is erg eenvoudig. Omdat rolluiken zwaar zijn, is handmatige bedienen ook zwaar. Met elektronische besturing hoeft u enkel een knop in te drukken.
 • Met een afstandsbediening bestuurt u de rolluiken vanuit overal in huis. Ook kunt u met één afstandsbediening meerdere rolluiken bedienen.
 • Een elektrisch rolluik is ook met een domoticasysteem te combineren en zo te automatiseren. Dan sluiten de luiken bijvoorbeeld op een vaste tijd of wanneer het donker wordt.

Wat kosten elektrische rolluiken?

De prijs van eletrische rolluiken bestaat uit de kosten voor het rolluik zelf en de kosten voor de bediening. De bediening bestaat uit verschillende onderdelen. Een buismotor kost ongeveer €60,- tot €150,-. Een sleutelschakelaar heeft een gemiddelde prijs van €100,-. Met een tijdschakelaar gaat de bediening automatisch. De kosten hiervan zijn ongeveer €150,-. Een afstandsbediening heeft een gemiddelde prijs van €250,-.

De kosten van het rolluik zelf zijn vooral afhankelijk van het formaat en het materiaal. Hoe groter het rolluik, hoe hoger de prijs is. Een kunststof rolluik van 100 bij 100 centimeter kost ongeveer €90,- tot €150,-. Een aluminium exemplaar met hetzelfde formaat heeft een gemiddelde prijs tussen de €100,- tot €250,-.

In de volgende prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen van elektrische rolluiken.

Elektrische rolluiken: prijs

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Buismotor + draaischakelaar €60,- tot €150,-
Draaischakelaar €50,-
Sleutelschakelaar €100,-
Tijdschakelaar €150,-
Afstandsbediening €250,-
Materiaal rolluik
Kunststof rolluik (100 x 100cm) €90,- tot €150,-
Aluminium rolluik (100 x 100cm) €100,- tot €250,-
Kunststof rolluik (200 x 200cm) €250,- tot €350,-
Aluminium rolluik (200 x 200cm) €350,- tot €600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. montagekosten. Exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Bespaar op de kosten van elektrische rolluiken!

Vergelijk offertes en krijg altijd de beste deal.

Gratis offertes vergelijken

elektrische rolluiken

Welke factoren hebben invloed op de prijzen van elektrische rolluiken?

De prijs van een elektrisch rolluik is van verschillende keuzes afhankelijk. Zo kunt u voor de goedkoopste optie gaan, of voor een luxere optie met meer gebruikersgemak of een bijzondere uitstraling. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw elektrische rolluiken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Over het algemeen zijn er vijf factoren die de uiteindelijke prijs van elektrische rolluiken bepalen:

 • Materiaal rolluik
 • Merk
 • Type bediening
 • Montagekosten
 • Extra opties

Hieronder leest u meer over deze vijf prijsfactoren.

1. Materiaal rolluik

Bij rolluiken heeft u keuze uit verschillende materialen. Kunststof is tegenwoordig een veel gekozen optie. Dat komt omdat kunststof nagenoeg geen onderhoud vereist en wel een lange levensduur heeft. Daarnaast heeft u ook keuze uit aluminium. Aluminium heeft dezelfde voordelen als kunststof, maar is daarnaast ook veel sterker. Bent u op zoek naar rolluiken om uw woning inbraakwerender te maken? Dan is aluminium het beste materiaal voor uw situatie.

Meer informatie over:
Opbouwrolluiken
Inbouwrolluiken

2. Merk

Van elektrische rolluiken zijn er enkele bekende merken. Het voordeel van zo’n bekend merk is dat u mag verwachten dat de kwaliteit uitstekend is.

Een bekend merk van elektrische rolluiken is Somfy. Somfy is gespecialiseerd in innovatieve systemen en zeer stille motoren. U heeft veel opties. Niet alleen in bediening, maar ook in automatisering met bijvoorbeeld lichtsensoren. Zo bedient u uw luiken met het grootste gemak, zonder dat u daarbij geluidsoverlast ondervindt.

3. Type bediening

Ook wat betreft de bediening heeft u een ruime keuze, die ook invloed heeft op de totaalprijs. De bediening kan op verschillende manieren. Een draaischakelaar op de wand kost bijvoorbeeld ongeveer €20,-. Een sleutelschakelaar op de wand heeft een gemiddelde prijs van €40,- tot €60,-.

Wilt u meer gemak en de rolluiken van afstand bedienen? Kies dan voor elektrische rolluiken met afstandsbediening. Deze heeft een prijs vanaf €100,-. Deze kunt u ook installen zodat u er meerdere rolluiken mee bedient.

Tegenwoordig is ook bediening met smartphone mogelijk. Dit kost ongeveer €500,-. Dan kunt u uw rolluiken niet alleen thuis, maar ook vanaf andere plekken.

Prijzen elektrische bediening rolluiken

Type bediening Gemiddelde meerprijs* Omschrijving
Buismotor €60,- tot €150,- Basis van elektrische bediening.
Draaischakelaar €20,- Knop aan de wand.
Sleutelschakelaar €40,- tot €60,- Knop aan de wand die u bedient met sleutel.
Tijdschakelaar €50,- Stel tijden in wanneer de rolluiken open en dicht moeten gaan.
Afstandsbediening Vanaf €100,- Bedien de rolluiken op afstand.
Bediening via smartphone of tablet €500,- per stuk (voor alle rolluiken) Bedien de rolluiken met uw smartphone waar u ook bent.

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw.

Besparen op de bediening van elektrische rolluiken?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%

Gratis offertes vergelijken

4. Montagekosten

Wanneer u rolluiken laat plaatsen, moet u natuurlijk ook rekening houden met montagekosten. Het is altijd verstandig om voor de montage een specialist in te schakelen, omdat het monteren op de juiste manier moet gebeuren. Ook zijn rolluiken erg zwaar en onhandig om te tillen. Wanneer u dit zelf doet, is de kans groot dat u het luik laat vallen.

Wat kost rolluiken monteren? De prijs ligt op ongeveer €100,- tot €200,- per stuk, maar deze wordt lager wanneer u meerdere luiken laat monteren.

elektrische rolluiken montage

5. Extra opties

Ook bij elektrische rolluiken heeft u keuze uit extra opties.

Zo kunt u kiezen voor anti-optilveren. Waar dienen deze voor? De veren voorkomen dat inbrekers de rolluiken omhoog kunnen tillen. Zo maakt u uw woning een stuk veiliger. Anti-optilveren kosten ongeveer €5,- per stuk.

Ook kunt u kiezen voor zonnesensoren. Deze zorgen ervoor dat het elektrisch rolluik automatisch dichtgaat wanneer de zon gaat schijnen. U hoeft zelf helemaal niets meer te doen. Een zonnesensor heeft een gemiddelde prijs van €180,- tot €200,- per stuk.

Daarnaast kunt u voor uw eigen veiligheid kiezen voor een bewegingsmelder. Deze laat een luik automatisch sluiten wanneer er iemand langs het raam loopt. De kosten? Ongeveer €250,- per stuk.

Kosten extra opties

Optie Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Anti-optilveren €5,- per stuk Veiliger omdat het lastiger is voor inbrekers om een rolluik omhoog te duwen.
Zonnesensoren €180,- tot €200,- per stuk Rolluik gaat automatisch dicht als de zon schijnt.
Bewegingsmelder €250,- per stuk Rolluik gaat automatisch dicht wanneer er iemand lang bij uw raam of deur staat.

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Besparen? Vul het offerteformulier in.

Een eenvoudige bediening van alle rolluiken op uw woning!

Kies voor elektrische bediening.

Gratis offertes vergelijken

Elektrische rolluiken: de mogelijkheden!

Zoals eerder benoemd heeft u bij elektrische rolluiken plaatsen veel verschillende opties voor de bediening.

Over het algemeen kan er onderscheid gemaakt worden door bediening via een schakelaar op de muur, of bedienen op afstand.

Elke optie heeft verschillende voordelen en een specifieke werkwijze. Wilt u meer weten over alle bedieningsopties van elektrische rolluiken? Lees dan snel verder.

Draaischakelaar

Rolluiken bedienen met een draaischakelaar doet u door de schakelaar te draaien op ‘omhoog’ of ‘omlaag’. Wanneer u de rolluiken wilt laten sluiten, moet u de schakelaar vasthouden tot de luiken helemaal gesloten zijn. De luiken openen en sluiten niet automatisch helemaal.

De wandschakelaar bevindt zich vaak naast het raam waar het elektrisch rolluik voor bevestigd is. Het is mogelijk om meerdere luiken op één schakelaar aan te sluiten.

Sleutelschakelaar

Bent u op zoek naar een bedieningsmethode die niet iedereen kan gebruiken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een sleutelschakelaar. Jijzelf of een bevoegd persoon heeft een sleutel en gebruikt deze om de luiken te bedienen.

Een sleutelschakelaar bevindt zich op een wand en werkt door de sleutel te draaien naar ‘omhoog’ of ‘omlaag’. U krijgt meestal een aantal sleutels geleverd bij een sleutelschakelaar.

Tijdschakelaar

Met een tijdschakelaar hoeft u zelf de rolluiken niet te bedienen. Op deze vaak digitale schakelaar stelt u de huidige tijd in. Ook geeft u aan op welke tijden de rolluiken moeten openen of juist sluiten.

De schakelaar doet vervolgens de rest! Wilt u de rolluiken toch tussendoor ook zelf sluiten of openen? Ook dat is mogelijk. Er zitten altijd knoppen op de tijdschakelaar om dit te doen.

Afstandsbediening

Rolluikbediening met een afstandsbediening heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het mogelijk om meerdere rolluiken op één afstandsbediening aan te sluiten. Dat draagt bij aan uw gebruiksgemak. Ten tweede bedient u de luiken van welke plek in huis u ook wilt. Het is niet nodig om naar een vaste schakelaar op de muur te lopen. In plaats daarvan opent en sluit u de rolluiken vanaf de bank!

elektrische rolluiken bediening

Bediening via smartphone of tablet

Tegenwoordig is het ook mogelijk om uw rolluiken met uw smartphone of tablet te bedienen. U downloadt daar dan een app voor die bij uw bedieningssysteem past. Dat biedt verschillende voordelen ten opzichte van elektrische rolluiken met afstandsbediening. Ten eerste heeft u uw telefoon vaak bij de hand, waardoor u de rolluiken in een oogwenk bedient. Ten tweede kunt u de rolluiken met uw telefoon gemakkelijk automatiseren. Stel het systeem bijvoorbeeld met locatiebepaling zo in dat de rolluiken automatisch sluiten wanneer u het huis verlaat.

Elektrische rolluiken installeren: werkwijze

U bent vast nieuwsgierig hoe het installeren van elektrische rolluiken in zijn werk gaat.

Over het algemeen doorloopt de vakman de volgende zeven stappen:

 • Stap 1: Voorbereiding. De vakman bepaalt nauwkeurig waar het elektrisch rolluik precies komt te hangen en waar u de gaten moet boren.
 • Stap 2: op maat maken. Indien nodig maakt de specialist het rolluik voor uw woning op maat. Hij zaagt de rolluikkast en de lamellen precies op lengte.
 • Stap 3: Bediening. Boor een gat in het kozijn of in de muur voor de bediening. Voor elektrische bediening moet dit gaat een diameter van 10 millimeter hebben.
 • Stap 4: Onderdelen plaatsen. De expert plaatst eerst de rolluikkast en vervolgens de zijgeleiders. Ook plaatst hij de bediening en leidt de stroomdraden naar binnen.
 • Stap 5: Lamellen plaatsen. Een voor een schuift de vakman de lamellen in de zijgeleiders.
 • Stap 6: Afstellen. Met goed afstellen zorgt de specialist ervoor dat alles goed werkt. Zo voorkomt hij bijvoorbeeld dat de lamellen doorzakken of te ver omhooggaan. Goed afstellen verzekert u van een lange levensduur.
 • Stap 7: Instructie. U krijgt uitleg over de bediening en het onderhoud van uw nieuwe elektrische rolluiken.

Vakman inschakelen om uw elektrische rolluiken te installeren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een vakspecialist uit uw regio!

Elektrische rolluiken zelf plaatsen: verstandig?

Wilt u graag geld besparen en uw nieuwe elektrische voorzetrolluiken zelf plaatsen? Het lijkt misschien aantrekkelijk, maar u loopt wel een groot risico. Rolluiken zijn namelijk erg zwaar, waardoor het lastig om ze zelf te plaatsen. Daarnaast is het belangrijk om de luiken goed af te stellen. Een vakman heeft hier veel ervaring in. Zo zorgt hij ervoor dat alles uitstekend werkt, waardoor u verzekerd bent van een lange levensduur.

Met een specialist weet u altijd zeker dat het plaatsen op de juiste manier gebeurt. Zo geniet u langer en met optimaal gebruiksgemak van uw nieuwe luiken. Bovendien loopt u geen risico op schade van de rolluiken of uw woning.

elektrische rolluiken vakmannen

Elektrische rolluiken laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Met elektrische rolluiken geniet u van vele voordelen en veel gebruiksgemak. Met de plaatsing door een specialist bent u verzekerd van vakmanschap.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar op de kosten!

Kies uw vakman bewust!

Vergelijk via onze offerteservice een aantal experts uit de buurt op basis van prijs en aanbod. Zo ziet u snel welke vakman u het beste aanbod doet. U weet zeker dat u een rolluikspecialist vindt die precies bij uw wensen past!

Gratis zonwering offertes vergelijken!