Besparen op zonwering?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Kosten zonwering

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van het type zonwering dat u kiest, het bedieningsmechanisme en de montage. Met verschillende keuzes heeft u dus zelf invloed op de prijzen. Benieuwd naar de kosten van zonwering?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk meerdere offertes met zonwering prijzen. Kies de vakman met de beste prijs voor zonwering en bespaar tot 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u meer over de gemiddelde kosten van zonwering. U leest ook welke factoren deze prijs beïnvloeden en met welke keuzes u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Wat kost zonwering?

Wat kost buitenzonwering? Voor een uitvalscherm starten de prijzen vanaf €170,- en voor knikarmschermen beginnen de prijzen vanaf €650,-. Liever screens? De prijzen hiervoor beginnen vanaf €150,- en de kosten van markiezen starten rond de €400,-. Deze prijzen zijn nog exclusief montage.

Houd er ook rekening mee dat dit prijzen zijn exclusief montage en de bediening. Voor de bediening variëren de prijzen van €35,- tot €250,-, afhankelijk van uw keuze voor elektrische of handmatige bediening. De montagekosten liggen gemiddeld tussen de €50,- tot €200,- per stuk.

Zonwering buiten: prijzen

Soorten buitenzonwering Breedte (in meter) Gemiddelde prijzen*
Uitvalscherm 1 tot 4 €170,- tot €690,-
Knikarmscherm 2 tot 10 €650,- tot €2.000,-
Screens 1 tot 3 €150,- tot €270,-
Markiezen 1 tot 5 €400,- tot €750,-
Buitenjaloezieën 1 tot 4 €200,- tot €500,-
Bediening €35,- tot €250,-
Montagekosten €50,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

zonwering kosten

Welke factoren beïnvloeden de zonwering prijzen?

Er zijn heel veel factoren die de prijs van uw zonwering beïnvloeden. Veel van deze factoren heeft u zelf ook een invloed op. Met uw keuzes bepaalt u dus voor een deel zelf hoe hoog de kosten voor de zonwering worden.

Hieronder leest u welke factoren invloed hebben. Bent u benieuwd naar de zonwering prijzen? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot 40%!

1. Type zonwering

Het type zonwering dat u buiten plaatst heeft invloed op de prijs. Verschillende soorten zonwering hebben natuurlijk verschillende prijzen. Markiezen tot 5 meter breed kosten ongeveer €400,- tot €750,- terwijl screens tot 3 meter breed ongeveer €150,- tot €270,- kosten.

Wilt u graag zonwering op het terras? Kies dan voor een knikarmscherm. Tot 10 meter breed liggen de kosten voor deze zonwering buiten ongeveer rond de €650,- tot €2.000,-. Houd er rekening mee dat de prijzen voor het type zonwering ook afhankelijk zijn van het materiaal dat u kiest, de afmetingen en het bedieningsmechanisme.

2. Afmetingen

Hoe groter de zonwering des te hoger de prijzen. Natuurlijk heeft u zelf niet altijd invloed op de afmetingen, omdat deze afhankelijk zijn van het formaat van uw raam of terras. Als u kiest voor een knikarmscherm dan heeft u altijd grote afmetingen nodig. Een knikarmscherm biedt namelijk ook zonwering op uw terras. Heeft u een beperkt budget? Kies dan voor zonwering met kleinere afmetingen, zoals een screen, een uitvalscherm of een markies.

3. Bedieningssysteem

Er zijn verschillende manieren om uw zonwering te bedienen. Handmatige bediening is de goedkoopste optie, voor een draaistang betaalt u gemiddeld €30,- tot €50,- per stuk. De prijs van elektrische zonwering ligt hoger: rond de €100,- tot €150,- per stuk.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden!

Zo kunt u er ook voor kiezen om uw zonwering te automatiseren. Dit houdt in dat de zonwering automatisch sluit of opent bij wind of zon. Dit kost ongeveer €200,- per stuk.

kosten zonnescherm montage

4. Montage

Ook de montagekosten hebben een grote invloed op de prijs. Elke vakman bepaalt zijn eigen prijs, en daarom verschillen de kosten voor de montage per zonwering expert. Gemiddeld liggen de montagekosten voor de €50,- tot €200,- per stuk.

Laat u meerdere rolluiken of screens plaatsen? In dat geval dalen de montagekosten per stuk. Het is dus goedkoper om in één keer meerdere soorten zonwering te plaatsen dan om de kosten te spreiden over meerdere maanden of zelfs jaren. De kosten voor een zonnescherm inclusief montage liggen rond de €200,- tot €470,-, afhankelijk van de afmetingen.

Bespaar niet op de montage van uw zonwering en schakel een specialist in! Dit voorkomt beschadigingen aan de muur en aan de zonwering en geeft u garantie op zowel montage als materiaal!

5. Extra opties

Kiest u voor eventuele extra opties? Dan loopt de prijs verder op. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het doek te bedrukken. Dit wordt veel gedaan op zonwering voor bedrijven. De kosten liggen rond de €25,- per letter of teken.

Woont u in een winderige omgeving? Dan zijn stormvaste armen een goed idee. Deze zijn extra sterk en goed bestand tegen stevige wind. Deze kosten ongeveer €35,- per stuk. Voor een sierlijke uitstraling, kiest u een doek met volants, dit is een golvende afwerking aan het einde van het doek. Deze kosten ongeveer €30,- tot €40,- per stuk. En wilt u een doek in een speciale kleur of met een uniek design? Houd dan rekening met een meerprijs van ongeveer 30%!

Kosten extra opties

Extra optie Meerprijs*
Bedrukken doek €25,- per letter of teken
Casette €200,-
Stormvaste armen €35,- per stuk
Volant €30,- tot €40,- per stuk
Aluminium muurstrips €100,- per stuk
Kabel voor motor €15,-
Verlichting €200,- tot €450,-
Verwarming €300,-
Speciale kleur of design + 30%
Speciale kleur of design + 30%
Zijgeleidin €20,- per stuk

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Besparen op de kosten van zonwering?

Vind snel de zonwering expert met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de prijs!

Gratis offertes vergelijken

prijs elektrische zonwering

Kosten elektrische zonwering

De prijs van elektrische zonwering ligt iets hoger dan de prijs voor handmatige zonwering. Het bedieningsmechanisme is namelijk iets duurder in aanschaf en de montage kost meer tijd, dus ook meer geld.

Een standaard handmatig mechanisme kost ongeveer €30,- tot €50,- per stuk. Standaard elektrische bediening, met een draaiknop, kost ongeveer €100,- tot €150,-. Kiest u voor elektrische bediening via een afstandsbediening? In dat geval liggen de kosten voor de bediening rond de €180,- tot €250,-. Houd er rekening mee dat dit alleen de prijzen zijn voor de bediening, en de kosten voor de zonwering en de montage hier nog bovenop komen.

Elektrische zonwering: prijzen

Type bediening Gemiddelde prijzen*
Handmatig (oogwindwerk) €30,- tot €50,-
Elektrisch €100,- tot €150,-
Wind- en zonautomaat* €200,-
Elektrische afstandsbediening €180,- tot €250,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw, maar zonder montagekosten. Vraag gratis offertes aan met scherpe prijzen.

Wat kost het monteren van zonwering?

De montagekosten verschillen per zonwering expert. Daar komt nog bij dat de prijs van de montage ook afhankelijk is van het soort zonwering, de locatie en het bedieningsmechanisme. De montage van buitenjaloezieën kost ongeveer €75,- tot €120,- per stuk. Voor het monteren van markiezen ligt de prijs rond de €80,- tot €150,- per stuk en screens kosten ongeveer €100,- tot €150,- om te plaatsen.

Let op: dit zijn alleen de montagekosten, hier komen de kosten voor de zonwering zelf nog overheen. Voor het inmeten van de zonneschermen betaalt u gemiddeld €30,- tot €50,-. Wilt u meerdere zonneschermen plaatsen? Goed nieuws: de montagekosten dalen dan per zonnescherm.

Zonwering plaatsen: kosten

Type zonwering Gemiddelde montagekosten*
Inmeten zonneschermen 30,- tot €50,-
Buitenjaloezieën €75,- tot €120,-
Markiezen €80,- tot €150,-
Screens €100,- tot €150,-
Uitvalschermen €150,- tot €250,-
Knikarmschermen €200,- tot €300,-

*Dit zijn gemiddelde montagekosten. Vul het offerteformulier in voor exacte prijsinformatie.

Zonwering plaatsen op de eerste of zelfs tweede verdieping? Dan lopen de montagekosten verder op. Dat komt omdat de zonwering expert in dat geval steigers of andere materialen moet gebruiken. Op de eerste verdieping kunt u een meerprijs van ongeveer €20,- tot €50,- verwachten. Voor montage op de tweede verdieping is de meerprijs ongeveer €70,-.

zonwering prijzen

Besparen op kosten zonwering? Handige tips!

Natuurlijk is het mogelijk om met uw keuzes de kosten zo laag mogelijk te houden. Kies altijd voor een vakman in de buurt en kies voor een eenvoudig design. Hieronder geven we je een paar tips om te besparen op de prijs van zonwering.

  • Kies altijd voor een zonwering expert in uw regio, zo houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.
  • Meet zelf de zonwering in, zodat u hiervoor geen vakman hoeft in te huren.
  • Wilt u meerdere stuks zonwering laten plaatsen? Doe dit in één keer zodat de prijs van de montage per stuk lager is.
  • Kies voor een eenvoudig design om de prijs zo laag mogelijk te houden.
  • Vergelijk de prijzen van verschillende vakmannen en kies de expert met het beste aanbod.

Zonwering kopen? Gratis offertes vergelijken!

Zonwering is een waardevolle aanvulling aan uw woning. Het blijft binnen heerlijk koel, zonwering verhoogt de privacy in huis en u heeft geen last van felle zonnestralen. Besparen op de prijzen van zonwering buiten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk dan meerdere zonwering experts bij u in de buurt. Kies zo zelf voor de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe zonwering. Geen zorgen, deze offerte is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Gratis zonwering offertes vergelijken!