Screens voor zonwering & privacy

Vergelijk scherp geprijsde offertes en bespaar!

Vraag vrijblijvende offertes aan

Screens

Met screens voorkomt u dat de felle zon naar binnen schijnt in uw woning! Hierdoor blijft uw woning niet alleen koeler in de zomer, maar verhoogt u ook uw wooncomfort. Screens worden geplaatst aan de buitenkant van uw woning, strak tegen het raam aan. Kies voor een elektrisch screen voor nog meer gebruiksgemak.

Lees verder om meer te weten te komen over de gemiddelde prijs voor zonnescreens. Ook geven we u meer informatie over de bedieningssystemen, het zonweringsdoek en het plaatsen van de buitenzonwering. Vergelijk altijd offertes van specialisten uit de regio om te besparen op de kosten. Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes.

Vergelijk altijd offertes van specialisten uit de regio om te besparen op de kosten. Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes.

Waarom kiezen voor zonnescreens?

Zonnescreens worden tegenwoordig steeds vaker geplaatst. Dat snappen wij heel goed! Met screens verbetert u namelijk de privacy van uw woning en blokkeert u de vervelende felle zonnestralen door de ramen. Bovendien zorgen de zonnescreens er ook voor dat uw woning in de warme zomermaanden minder snel opwarmt.

De voordelen van zonnescreens:

  • Privacy
  • Zonwering
  • Insectenwerend
  • Warmte werend

Zonwering screens prijzen

De prijzen voor zonnescreens zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de afmetingen. Zo kost een klein screen van 80 bij 60 centimeter ongeveer €200,- en een screen van 150 bij 75 centimeter ongeveer €230,-.

Welke factoren beïnvloeden de prijs nog meer?

Naast de afmetingen wordt de prijs ook beïnvloed door de montagekosten, welke bediening u kiest en hoeveel screens u laat plaatsen. Wanneer u meerdere zonnescreens laat plaatsen, krijgt u namelijk vaak korting op de prijs.

Prijstabel: prijzen screens

Afmetingen screens Gemiddelde prijs*
80 x 60 cm €200,-
150 x 75 cm €230,-
200 x 150 cm €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per screen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.

Bespaar op de kosten voor het plaatsen van screens!

Vul het offerteformulier in om scherp geprijsde offertes te ontvangen!

Gratis offertes

Welke buitenzonwering screens kies ik?

Er zijn verschillende soorten zonnescreens waar u uit kiest. De populairste soort is het standaardscreen, maar ook een ritsscreen wordt veel geplaatst. Het verschil tussen de twee screensoorten is dat een zipscreen windvast is. Een zonweringsspecialist geeft u graag advies over welke buitenzonwering geschikt is voor uw woning.

Standaardscreen

Een standaard screen bestaat uit een zonwerend doek dat via twee geleiders naar beneden wordt getrokken. Standaardscreens zijn verkrijgbaar in allerlei formaten.

Nadeel van een standaardscreen is dat deze kan gaan klapperen in de wind. Er zit namelijk ruimte tussen het doek en de geleiders en hierdoor kan de wind onder het doek komen. Daarnaast zijn de zijkanten een beetje open, waardoor er toch nog wat licht naar binnen kan komen.

Ritsscreen

Een ritsscreen(ook wel zipscreen genoemd) werkt bijna op dezelfde manier als een standaardscreen. Het enige verschil is dat het screendoek via een ritssysteem aan de zijkant helemaal wordt afgesloten. Het voordeel is dat deze screens niet klapperen in de wind, omdat er geen ruimte zit tussen geleiding en doek. Ook de onderlijst gaat niet klapperen.

Doordat een ritsscreen helemaal afgesloten is, komt er ook geen zonlicht naar binnen via de zijkanten. Tevens zijn ze insectenwerend.

Video: screens

Bekijk de video voor meer info over de verschillende soorten screens en de bedieningsmogelijkheden.

Zonnescreens plaatsen

Voor het plaatsen van een screen begint de vakman met het inmeten van de screens. U weet dan zeker dat de zonnescreens perfect passen. Vervolgens tekent hij de plaats af van de bovenkap. In de bovenkap zit het opgerolde zonweringsdoek. Hij monteert de bovenkap op de muur of het kozijn en plaatst vervolgens de geleiders.

Ook moet het bedieningssysteem geplaatst worden. Hiervoor maakt de vakman een klein gat in het kozijn of in de muur. Bij een handmatige bediening is vaak een groter gat nodig, ongeveer 2 centimeter, dan bij een elektrische bediening, ongeveer 1 centimeter.

Na het plaatsen installeert de vakman de bediening en stelt hij de buitenzonwering goed in. Afstellen is belangrijk om te voorkomen dat het zonweringsdoek los gaat hangen of dat het te veel in de omkasting getrokken wordt.

screens plaatsen

Kosten zonnescreens plaatsen

De montagekosten voor het plaatsen van een zonnescreen liggen tussen de €50,- tot €150,-. Wanneer u meerdere screens laat plaatsen, krijgt u vaak korting. Het plaatsen op de benedenverdieping is het goedkoopste, want er zijn dan geen steigers of hoogwerkers nodig. Plaatsing op de tweede verdieping kost bijvoorbeeld gemiddeld €75,- per screen. Het inmeten van de zonwering kost ongeveer €30,- tot €45,-.

Welke factoren beïnvloeden de uiteindelijke prijs voor zonwering?

De totale prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de afmetingen van de zonnescreen, het type screen. Het bedieningssysteem en de montagekosten. Houd ook rekening met een extra prijs voor het inmeten en de voorrijkosten van de specialist.

Prijstabel: montagekosten screens

Montage Gemiddelde prijzen*
Montagekosten per screen €50,- tot €150,-
Plaatsing op 1e verdieping €20,-
Plaatsing op 2e verdieping €75,-
Inmeetservice €30,- tot €45,-
Voorrij-/bezorgkosten €30,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per screen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.

Schakel een specialist in voor de montage van uw screens!

Bespaar op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken.

Gratis offertes

Bedieningssysteem zonnescreens

Wanneer u nieuwe zonnescreens gaat kopen, heeft u de keuze uit een handmatige en een elektrische bediening. Het voordeel van een handmatig systeem voor zonwering is dat het budgetvriendelijk is. De kosten liggen namelijk lager dan voor een elektronisch systeem. Elektrische systemen zijn echter gebruiksvriendelijker. Het is zelfs mogelijk om de buitenzonwering te openen en te sluiten met een afstandsbediening of een app op uw smartphone.

Hieronder leest u meer over de bedieningssystemen voor zonwering.

Screens handmatig bedienen

Voor het handmatig bedienen van de zonnescreens gebruikt u een bandopwinder, koordopwinder of een slingerstang (ook wel zwendel of oogwindwerk genoemd). Bij een koord- of bandopwinder wordt een veersysteem aangebracht. Dit veersysteem zorgt ervoor dat de band weer oprolt. Met een slingerstang brengt u een oogwinderwerk in werking en door te draaien gaat het doek naar boven of naar beneden.

Het omhoogtrekken van grote screens kan zwaar zijn. Daarnaast moet u goed opletten dat u het zonweringsdoek niet te ver naar boven of naar beneden beweegt.

elektrische bediening zonnescreens

Elektrische screens buiten

De meeste mensen kiezen voor elektrische zonnescreens. U hoeft dan namelijk niet de screens zelf te openen of te sluiten. Een druk op de knop is al genoeg. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bediening, denk hierbij aan een wandschakelaar of een tijdschakelaar. U kunt meerdere screens op één schakelaar zetten of juist elke screen voorzien van een eigen schakelaar. Met een tijdschakelaar stelt u zelf de tijden in dat u wilt dat de zonnescreens open of dicht gaan.

Voor elektrische zonwering heeft u een motor nodig. Deze motor, ook wel een buismotor genoemd, is verkrijgbaar in verschillende typen en extra opties. Hoe groter de screen, hoe meer vermogen de buismotor moet hebben.

Zonnescreens bedienen met afstandsbediening of app

Wilt u nog meer gemak? Ga dan voor zonwering met bediening via een draadloze afstandsbediening of een app! Vanuit elke plaats in uw woning opent en sluit u dan de zonwering. Met een app-bediening hoeft u niet eens thuis te zijn voor het bedienen.

Wist u dat het ook mogelijk is om een lichtsensor te plaatsen op de buitenzonwering. Zodra deze sensor fel zonlicht detecteert, gaat de zonwering automatisch dicht.

Zonnescreen doek: welke materialen?

Het doek van de zonwering wordt gemaakt van verschillende materialen. Het materiaal beïnvloedt onder andere de doorlaatbaarheid van zonnestralen en de mate van verduistering. Laat u daarom altijd goed adviseren. De meeste doeken bieden ook bescherming tegen Uv-straling. Zonweringsdoeken voor screens zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Bij een verduisteringsdoek is de achterkant meestal grijs, maar heeft u wel de keuze uit meerdere kleuren voor de voorkant.

Deze materialen worden gebruikt voor het maken van zonweringsdoeken:

  • Polyester screendoek: gemaakt van polyesterdraden met een omhulsel van pvc. Polyesterdoek ventileert, beschermd tegen Uv-straling en is vuilafstotend. De doorlaatbaarheid van zonnestralen ligt tussen de 8% tot 14%.
  • Glasvezel screendoek: glasvezeldoeken worden gemaakt van glasvezeldraden met een omhulsel van pvc. Dit materiaal laat iets meer licht door, namelijk gemiddeld 16%.
  • Verduisteringsdoek: laat helemaal geen licht meer door, maar ventileert ook niet. Wordt gemaakt van polyesterdraden met een dikker omhulsel van pvc.

Tips om uw zonnescreens mooi te houden

Om de levensduur van het doek te verlengen én om te zorgen dat uw screens zo lang mogelijk mooi blijven, is onderhoud noodzakelijk. Maak daarom af en toe het zonweringsdoek schoon met wat water en een zachte doek. Gebruik hiervoor geen schoonmaakmiddelen, deze laten vaak vlekken achter. Laat het doek altijd goed drogen, voordat u het weer gaat oprollen.

De geleiders en andere metalen delen van de zonwering moet u ook af en toe schoonmaken om de levensduur te verlengen. Eventueel kunt u draaiende gedeeltes insmeren met een vetvrij smeermiddel.

Gebruik voor kunststof onderdelen geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen. Een schuursponsje laat bijvoorbeeld allemaal kleine krasjes achter die lastig te herstellen zijn.

screens bediening

Screens kopen voor uw ramen? Offertes aanvragen!

Wilt u meer privacy in uw woning? Kies dan voor het plaatsen van screens! Het grootste voordeel is dat screens ventileren en dat u inkijk van buiten verhindert. U hebt de keuze uit een standaardscreen of een ritsscreen. Ritsscreens zijn minder vatbaar voor de wind door het speciale systeem. Laat u goed adviseren over de soorten zonwering, de bediening en het zonweringsdoek door een specialist uit de regio.

Zo bespaart u op de kosten voor zonwering!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van screenspecialisten uit de regio. Vergelijk de prijzen voor de buitenzonwering en kies eenvoudig de beste specialist.

Vrijblijvende offertes aanvragen