Screens

Klasse screens, zonnescreens van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen!

Via onze dienstverlening vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan voor de zonnescreens die u voor ogen heeft. Kosteloos en zonder verplichting.

Screens

Een screen, ook wel aangeduid met de term zonnescreen, is een vorm van zonwering die in Nederland steeds populairder wordt. Screens behoren tot de categorie van zogeheten vlakhangende zonwering. Het grote voordeel hiervan is dat ze bijna overal kunnen worden geplaats. Bent u op zoek naar een nieuw zonnescherm? Heeft u behoefte aan een zonnescherm dat weinig ruimte in neemt: kies dan voor een screen. Bij de meeste leveranciers kunt u kiezen uit zowel een standaardscreen als een ritsscreen (zipscreen). Wilt u weten welke prijzen hieraan verbonden zijn? Vraag dan vandaag nog via onze service vrijblijvend diverse offertes aan. Na uw aanvraag ontvangt u meerdere reacties van erkende zonweringleveranciers uit ons netwerk. Wij helpen u graag verder!

Waarom kiezen voor zonnescreens?

Een zonnescreen, of het nu gaat om een standaardscreen of ritsscreen, heeft als groot voordeel dat deze weinig ruimte inneemt. Omdat de screens direct tegen de kozijnen worden gemonteerd, en vlak naar beneden vallen, hoeft u geen rekening te houden met mogelijke obstakels. Een tweede groot voordeel van screens is de windbestendigheid. Daarnaast wordt met een screen ongeveer 80 procent van de warmte geweerd, terwijl u nog steeds vrij uitzicht naar buiten heeft. Tot slot is een zonnescreen vrijwel overal te monteren, en in verschillende kleuren verkrijgbaar. U ziet het, alleen maar voordelen.

Prijzen

De prijzen voor screens zijn afhankelijk van diverse elementen. Zo dient u ten eerste het type scherm te bepalen. Kiest u voor één van de standaard zonnescreens? Of is een stormvast zipscreen meer naar uw wensen? Het verschil tussen deze eerste en tweede variant zonnescreens is ongeveer 50 euro per vierkante meter. Daarnaast worden de prijzen bepaald door het type kastprofiel waaruit u kiest. De kosten voor een afgeschuind (standaard) kastprofiel zijn zo’n 20 euro lager dan die voor een vierkant of rond model. Tot slot is het soort bedieningssysteem waar u voor kiest van invloed op de prijs. Over het algemeen worden zonnescreens aangeleverd met een handbediening of eenvoudige elektrische besturing bij een groot doek. Hebt u liever een afstandsbediening, of wilt u de gehele zonwering automatiseren? Dan kunnen de prijzen met wel honderden euro’s stijgen.

Ruim 25 jaar ervaring

Bij Klasse Zonwering werken wij al ruim 25 jaar met een netwerk van leveranciers van hoge kwaliteit screens. Voor zowel een standaard- als zipscreen bieden onze specialisten u verschillende bedieningssystemen en designs aan. Als u bij één van onze experts een zonnescreen bestelt, dan garanderen wij niet alleen de hoge kwaliteit van de screens, maar tevens een lange levensduur en een betrouwbare installatie. Bent u op zoek naar nieuwe screens? Wilt u weten of een zipscreen ideaal is voor uw woning? Of heeft u behoefte aan een prijsindicatie? Vul vandaag nog het contactformulier in, en wij helpen u zo spoedig mogelijk.

Waarom kiezen voor Klasse Zonwering?

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Hoogwaardige producten
  • Scherpe prijzen
  • Uitstekende garantievoorwaarden

Offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)Standaard Screen

Standaardscreen

Een standaardscreen zakt, evenals een ritsscreen, door middel van verzwaring in de onderlijst. Een standaardscreen wordt meestal geleverd met een opbouwkast van 85×85 mm. Kiest u voor een elektrische bediening voor uw standaard screen, en overschrijdt het screen de hoogte 2 meter, dan wordt de opbouwkast iets hoger. Bedieningsmethodes voor de meeste screens, zo ook voor een standaardscreen zijn zowel handmatig als elektrisch. Afhankelijk van uw wensen kunt u het zonnescreen ook volledig laten automatiseren.

Ritsscreen

Ritsscreen

Een ristsscreen staat ook wel bekend onder de naam zipscreen. Een dergelijk zonnescreen heeft een speciale geleiding met rits, waardoor de maximale breedte tot wel vijf meter kan oplopen. Een screen bestaat dan voor vijf meter uit één stuk, wat het vooraanzicht van uw woning verbetert. Een ritsscreen kan niet alleen als zonnescreen worden ingezet, het dient tevens als insectenwering. Andere grote voordelen van een zipscreen zijn de hoge maten van storm- en windbestendigheid. De prijzen voor een ritsscreen zijn wel iets hoger dan die van een standaard screen.

Levensduur

Wanneer u zonnescreens van het juiste onderhoud voorziet, dan zal deze minimaal 10 jaar zorgen voor een uitstekende bescherming tegen de zon. Om de levensduur van uw ritsscreen te verlengen is het mogelijk om onder meer de geleidingsprofielen te voorzien van een windvast systeem. Hierbij wordt de onderrand van een zipscreen vastgezet in de onderste positie. Dit voorkomt dat screens zullen wapperen in de wind. Andere toepassingen voor het verlengen van de levensduur van uw zonnescreens is door deze te voorzien van wind-, warmte-, en regensensoren. Dit voorkomt dat het doek beschadigd wordt door regen en zal tevens onnodig uitrollen voorkomen. Door het screendoek periodiek te voorzien van een extra beschermlaag (coating) vertraagd u tevens het beschadigen van het materiaal.

zonnescreens

Bedieningsystemen

Hebt u een keuze gemaakt voor de montage van uw ritsscreen (op de muur, of op het kozijn) en is ook het inmeten van uw nieuwe zipscreen afgerond? Dan wordt het tijd om te kiezen voor één van de drie bedieningssystemen. De meest goedkope variant is de handmatige bediening. Hierbij kunt u met een stok of lint het scherm laten zakken of oprollen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een elektrisch besturingssysteem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klik- of tijdschakelaar. De prijzen voor een elektrische besturing zijn ongeveer honderd euro hoger dan de handmatige bediening. Tot slot is het ook mogelijk om de bediening volledig te automatiseren. Dit kan met regen- en windsensoren. Met een afstandsbediening of zelfs met uw smartphone of tablet kunt u dan de zonwering laten zakken of oprollen. De kosten hiervoor zijn relatief hoog, het gebruiksgemak echter ook. Vraag uw zonweringsspecialist naar de mogelijkheden en bijbehorende prijsindicatie.

zonnescreens prijzen

zonnescreens onderhoud

Materialen

Wanneer u kiest voor een zipscreen als zonwering, dan kiest u automatisch voor een kunststof kastprofiel, met een doek van polyester. De meeste doeken worden gemaakt van waterdicht en vuilafstotend materiaal, en kunnen zelfs worden uitgebreid met een coating die brandvertragend werkt. Wanneer u op zoek gaat naar een screendoek dan heeft u de keuze uit doeken met een gewicht tussen de 250 en 395 gram. Hoe zwaarder het doek, hoe hoger de prijzen, maar over het algemeen hebben zwaardere doeken ook een langere levensduur en vereisen deze minder onderhoud. Het design van het screendoek ligt volledig bij u. Bij de meeste leveranciers heeft u de keuze uit een grote variatie aan kleuren en designs. Wilt u een design op maat? Overleg dan snel over de mogelijkheden met een leverancier uit uw regio.

Screen offerte aanvragen

Onderhoud

Zoals gezegd vereisen screens relatief weinig onderhoud. Het belangrijkste is eigenlijk dat u de zonnescreens droog houdt, en niet oprolt wanneer deze nat zijn geworden door de regen, of deze zo snel mogelijk weer uitrolt. Daarnaast dient u de doeken jaarlijks buiten schoon te maken met een zachte borstel en water. Eventueel kunt u hier een speciaal schoonmaakmiddel voor zonwering aan toe voegen. Dit is verkrijgbaar bij elke speciaalzaak. Maak de hele oppervlakte voorzichtig schoon en laat het materiaal daarna buiten in de zon drogen. Vanwege de aangebrachte beschermlagen raden de meeste leveranciers bovendien af om met een hogedrukreiniger of chemische middelen het onderhoud te bespoedigen.