Ritsscreens laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Start de offerteaanvraag!

Ritsscreen

Wilt u uw woning verduisteren en meer privacy? Kies dan voor het plaatsen van een ritsscreen! Een ritsscreen zit vast met een rits in de geleiders, waardoor er geen ruimte is tussen het doek en de geleiders. Dit biedt een aantal voordelen. Zo klappert dit screentype niet wanneer het waait en weert u vervelende insecten uit uw woning.

Kies voor een ritsscreen met een handmatige of een elektrische bediening. Met een elektrische bediening hebt u het meeste gebruiksgemak. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van ritsscreens, de gemiddelde kosten en de opties.

Besparen op de kosten? Geen probleem! Start direct uw gratis offerteaanvraag.

Waarom kiezen voor een ritsscreen?

U hebt de keuze uit verschillende soorten screens voor buiten. De ritsscreen is één van de populairste modellen screens. Het zonweringsdoek zit vast met een ritssysteem in de geleiders. Hierdoor zijn ritsscreens windvast, want er zit geen ruimte tussen de geleiders en het doek. Hierdoor wappert het ook niet tijdens harde wind.

De voordelen van een ritsscreen:

  • Privacy verhogend
  • Verduisterend
  • Zonwerend
  • Windvast

Het verschil tussen screens en ritsscreen

Het belangrijkste verschil tussen een standaard screen en een ritsscreen is dat een ritsscreen helemaal dicht is. Dit komt omdat het screendoek gespannen wordt door middel van een ritssysteem. Beide screensoorten werken overigens zonwerend. Verduisterend is ook nog een optie, handig voor slaapkamers!

Een ritsscreen voor buiten wordt ook wel een zipscreen genoemd. Doordat dit type screen dicht is, klappert het doek niet als het waait. Daarnaast komen er geen vervelende insecten binnen als u het screen naar beneden geopend hebt.

Wat is de prijs van een ritsscreen?

De gemiddelde prijs voor een ritsscreen is onder andere afhankelijk van de afmetingen. Over het algemeen geldt dat hoe groter het screen is, hoe hoger de prijs is. De prijs voor een zipscreen van 1 bij 1 meter begint vanaf €250,-. De prijs voor een grotere screen van 1 bij 3 meter begint vanaf €465,-. Bekijk de tabel voor meer prijsinformatie.

Andere factoren die van invloed zijn op de prijs zijn de montagekosten, het design van het doek en het bedieningssysteem. Een elektrisch bedieningssysteem is duurder, maar geeft u meer gebruiksgemak.

Prijstabel: prijs ritsscreen

Afmeting ritsscreen (bxh) Prijs*
100 x 100 cm Vanaf €250,-
200 x 200 cm Vanaf €465,-
100 x 300 cm Vanaf €465,-
200 x 300 cm Vanaf €590,-
220 x 350 cm Vanaf €695,-
300 x 250 cm Vanaf €730,-
300 x 300 cm Vanaf €830,-
300 x 400 cm Vanaf €1.000,-
Extra opties
Elektrische bediening Bij prijs inbegrepen
Afstandsbediening Vanaf €50,-
Draaischakelaar €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanafprijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Besparen op de prijs van ritsscreens?

Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes & bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

ritsscreen plaatsen

Ritsscreen plaatsen: hoe gaat de vakman te werk?

Het plaatsen van een ritsscreen begint met het inmeten. Het inmeten is belangrijk om de juiste maat te bepalen. De eerste stap van de montage is het aftekenen van de plaatsen waar er geboord moet worden. Daarnaast maakt de vakman een klein gat in het kozijn of de muur voor het bedieningssysteem.

Na het boren is het tijd om de casette met hierin het opgerolde zonweringsdoek te plaatsen. De vakman schuift vervolgens de geleiders in de casette en maakt deze vast. Ook installeert hij het bedieningssysteem en stelt hij de zonwering goed in. Bekijk deze pagina voor meer informatie over het plaatsen van screens.

Ritsscreen op maat? Zonweringspecialist inschakelen!

Ritsscreens zijn in verschillende standaardformaten te koop. Meestal passen deze ook op uw raam. Maar in sommige gevallen is het nodig om een zipscreen op maat te laten maken. Bij op maat gemaakte screens is het inmeten zeer belangrijk. Alleen dan weet u zeker dat de screens perfect gaan passen.

Ritsscreens op maat zijn niet alleen ideaal bij afwijkende maten, maar ook als u screens wilt plaatsen die helemaal zijn aangepast naar uw wensen en eisen. Denk aan hoeveel er verduisterd wordt, de kleur van het doek en het bedieningssysteem. Houd er wel rekening mee dat op maat gemaakte screens vaak duurder zijn.

Ritsscreen bij een overkapping

Ook bij een overkapping is een ritsscreen ideaal. Overkappingen bestaan vaak uit veel glas, hierdoor kan het snel opwarmen in de warme zomermaanden. Met zonwering weert u de felle zonnestralen. Ritsscreens worden aan de buitenkant van de overkapping geïnstalleerd.

Ritsscreen bij een veranda

Hebt u een mooie veranda en bent u op zoek naar zonwering? Bekijk dan de mogelijkheden voor het plaatsen van ritsscreens. Ritsscreens sluiten de gehele glazen veranda af. Hierdoor kan niemand naar binnen kijken, maar u kunt nog wel naar buiten kijken. Door de zon te weren wordt de veranda een stuk minder warm en plezierig om in te zitten.

ritsscreen bediening

Hoe bedien ik een ritsscreen?

Er zijn twee bedieningsmogelijkheden voor ritsscreens buiten, namelijk een handmatige en een elektrische bediening. Een handmatige bediening is goedkoop, maar soms is het erg zwaar om de ritsscreens omhoog te halen. Vooral in het geval van grotere en dus zwaardere screens. Wilt u uw screens met één druk op de knop bedienen? Kies dan voor een elektrische bediening.

Ritsscreen handbediend

Handmatig ritsscreens bedienen doet u met een slingerstang, een band of een koord. Doordat er geen motor geïnstalleerd hoeft te worden, zijn de kosten lager. Dit geldt zowel voor de aanschafprijs als de montagekosten. U moet er wel rekening mee houden dat het gat in de muur of het kozijn voor het plaatsen van het bedieningssysteem iets groter is dan voor een elektronisch systeem.

Een nadeel van een handbediend dat het soms erg zwaar is. Daarnaast moet u elk ritsscreen apart bedienen en kunt u dus niet een aantal tegelijk openen of sluiten.

Ritsscreen elektrisch

Een elektrische zipscreen plaatsen biedt u veel wooncomfort. Met een simpele druk op de knop bedient u alle ritsscreens tegelijkertijd of juist één per keer. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een elektrische bediening, namelijk met een schakelaar op de wand, met een afstandsbediening of via een app op uw smartphone.

Bediening via een afstandsbediening of een app is het gemakkelijkste. Vanaf elke plek in uw huis bedient u dan eenvoudig uw ritsscreens. Met een app-bediening hoeft u niet eens thuis te zijn om de ritsscreens te openen of te sluiten.

ritsscreen kopen

Ritsscreen kopen: de mogelijkheden

Wilt u screens kopen en laten plaatsen? Dan hebt u de keuze uit allerlei mogelijkheden. Denk hierbij aan de kleur van het doek, maar ook de mate van transparantie. Een ritsscreen is bijvoorbeeld ook te koop met extra verduistering. Houd er met verduisterend doek wel rekening mee dat u dan niet meer goed naar buiten kunt kijken. Er zijn verschillende soorten kleuren verkrijgbaar. Meestal kiest men voor een grijstint, maar een lichtere aardetint is uiteraard ook een optie.

Extra gebruiksgemak krijgt u met een sensor die detecteert of de zon op uw woning schijnt. Bij felle zon sluit de ritsscreen dan automatisch. Vanzelfsprekend opent het ritsscreen ook weer automatisch als het bewolkt is of wanneer de zon niet meer schijnt.

Ritsscreens merken

Wanneer u een nieuw zipscreen gaat kopen, merkt u direct dat er verschillende merken zijn. Een specialist geeft u graag deskundig advies over het meest geschikte merk voor uw zonwering. Een aantal bekende merken zijn Verano en Roma.

Welk merk motor moet ik kopen?

Niet alleen zijn er verschillende merken voor ritsscreens, maar ook voor de motors. Eén van de bekendste merken hiervoor is Somfy. De motors van Somfy zorgen voor een vlekkeloze bediening.

Besparen op een ritsscreen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u een nieuw ritsscreen laten plaatsen? Voordelen van ritsscreens zijn dat ze winddicht zijn, meer privacy bieden en verduisterend werken. De temperatuur in uw huis stijgt een stuk minder snel, doordat de felle zonnestralen worden geweerd. U hebt de keuze uit een handmatige of een elektrische bediening.

Besparen op de kosten? Start dan direct uw aanvraag!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis offertes. Geheel vrijblijvend, dus zonder verdere verplichtingen. Vergelijk deze offertes op basis van prijs en aanbod en kies de beste zonweringsspecialist uit uw regio.

Vraag nu gratis offertes aan!