Markiezen

Hoogwaardige markiezen tegen zeer scherpe prijzen!

Via onze dienstverlening vraagt u vrijblijvend meerdere offertes aan voor de markiezen die u voor ogen heeft. Kosteloos en zonder verplichting.

Markiezen

Markiezen zijn zonneschermen met een eigen karakteristieke uitstraling. De bolle vorm van het scherm zorgt dat deze direct opvalt. Een groot voordeel van een markies is dat deze niet alleen van boven schaduw geeft, ook de zijkanten zijn gesloten. Hierdoor komt er nagenoeg geen zonlicht binnen, en blijft uw woning heerlijk koel. Markiezen zijn opgebouwd uit houten of aluminium latten, waarover een doek is bevestigd. De meeste leveranciers verkopen naast het standaardmodel markies, ook het klapmodel en petmodel. Wilt u meer weten over de mogelijkheden wat betreft kleur, vorm, prijzen of model? Vraag dan vrijblijvend diverse offertes aan via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag terecht komt bij (maximaal 5) erkende leveranciers uit uw regio. Gegarandeerd hoogwaardige producten tegen aantrekkelijke prijzen! Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Prijzen van de markiezen

Voor een markies (petmodel) van één meter breed, komen de prijzen rond €400 te liggen (inclusief BTW). Per extra meter in de breedte moet u rekening houden met ongeveer €100 extra. Prijzen zijn daarnaast afhankelijk van de uitval van het scherm. De uitval van een markies is de afstand tussen de gevel en de markies. De minimale uitval van markiezen is 80cm. Afhankelijk van uw wensen en de locatie van de markies kunt u voor verschillende maten (en modellen) kiezen. Markiezen die boven een deur geplaatst worden, moeten bijvoorbeeld een grotere uitval hebben, om de deur goed te kunnen openen. Hiervoor kiest u bij een standaardmodel een grotere uitvalmaat, of voor een markies met klapmodel. De prijzen voor een grotere uitvalmaat komen gemiddeld op zo’n €50 per maat uit.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen van markiezen.

Opbouwrolluiken worden door de monteur in het kozijn gemonteerd. Het grote voordeel hiervan is dat u weinig last heeft van een veranderd vooraanzicht van de woning, en u profiteert tevens van een rolluik met hoge isolatiewaarde.
Voor inbouwrolluiken geldt dat deze boven het raam, in de gevel worden verwerkt. Deze bieden daardoor een extra hoge inbraakwerende werking. Voor het plaatsen van inbouwrolluiken is wel enige verbouwing nodig.
Naast opbouw- en inbouwrolluiken kunt u tevens kiezen voor voorzetrolluiken. Deze zijn zeer geschikt voor bestaande woningen, omdat de rolluiken aan het kozijn worden gemonteerd.

Materialen

De overkapping die het doek en de constructie tegen de regen beschermt, is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo heeft u onder meer de keuze uit vurenhout, grenenhout, hardhout en aluminium. De prijzen voor een omkapping van vuren- en grenenhout liggen rond de €110. De prijzen voor een hardhouten variant vallen rond de €130. Een aluminium omkapping is dankzij de duurzaamheid aanzienlijk duurder, de kosten hiervan komen op ongeveer €220. De lattenconstructie waar het doek overheen valt, wordt voor alle drie de modellen gemaakt van houten of aluminium latten. Voor het klapmodel is echter aluminium aan te raden, vanwege de langere uitvalmaat. Het doek wordt geproduceerd in verschillende materialen, tegenwoordig zelfs met brandwerende functie en vuilafstotend. De kleuren en designs zijn oneindig, en volledig zelf samen te stellen.

Waarom kiezen voor onze zonwering?

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Hoogwaardige producten
  • Scherpe prijzen
  • Uitstekende garantievoorwaarden

Offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)Markiezen elektrische bediening

Bediening

Het is handig om bij de markiezen een elektrische bediening te nemen omdat u anders veel schermen naar beneden moet draaien. De prijzen voor een elektrische bediening bedragen €230,- en u krijgt hier een afstandsbediening bij. Met een druk op de knop laat u alle petmodel markiezen zakken. Voor €200,- extra, krijgt u hier ook een wind en zonautomaat bij, die bij een felle zon de markiezen automatisch laat zakken en bij een te harde winde de markiezen intrekt. Zo voorkomt u schade aan uw zonwering.

Markiezen levensduur

Levensduur

Hoewel de prijzen van de markiezen een redelijke investering vormen, is de aanschaf van een markies toch een duurzame keus. De markiezen (zeker het standaardmodel) geven uw woning niet alleen een authentieke uitstraling, maar gaan als zonwering ook minimaal 15 jaar mee. Door met name het doek en de constructie goed te onderhouden is het bovendien mogelijk deze levensduur aanzienlijk te verlengen.

Doek onderhouden

Het onderhoud van het markiesdoek zelf is met name van belang na een regenbui, is het onverhoopt voorgekomen dat uw petmodel uitgeklapt was tijdens een regenbui, laat deze dan eerst drogen voordat u hem weer inrolt. Daarnaast moet u het doek regelmatig met een borstel en water schoonhouden. Chemische middelen kunnen de kleuren en het materiaal beschadigen. Een hoge drukspuit kan gebruikt worden, het doek moet dan wel van het klapmodel worden gehaald.

Doek onderhouden

Bedieningssysteem onderhouden

Het bedieningssysteem wordt aangedreven door een elektromotor. Laat u de markiezen zakken, dan moet u ervoor zorgen dat er niets onder staat dat in de weg zit van de markiezen, let vooral op bij het standaardmodel! De markiezen laten zich namelijk helemaal zakken en stoppen pas op het laagste punt. Staat er iets in de weg en kan het systeem niet helemaal zakken, dan zal de motor uitvallen en kan de motor doorbranden.

Offerte aanvragen

Wilt u uw woning een authentieke uitstraling geven? Dan is de keuze voor markiezen snel gemaakt. Zoekt u een zonnescherm voor uw deuren, kies dan voor een klapmodel. Wilt u er onderdoor kunnen lopen? Neem dan een petmodel. Het standaardmodel is bovendien uitermate geschikt voor al uw ramen. Bent u nieuwsgierig geworden naar welke prijzen er aan een markies naar uw wensen zit verbonden? Vraag dan snel en geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag!