Elegante markiezen

Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

Vraag vrijblijvende offertes aan

Markiezen

Wanneer u markiezen op uw woning laat plaatsen geniet u van vele voordelen. Een markies biedt niet alleen een uitstekende zonwering, ook blijft uw woning op warme dagen aangenaam koel. Het grote voordeel van markiezen is dat u nog steeds zicht naar buiten heeft. Bovendien geven markiezen uw woning een charmante uitstraling. Het is verstandig om altijd een specialist in te schakelen voor het plaatsen van de markiezen.

Besparen op de kosten? Vul het offerteformulier in!

U ontvangt snel een aantal offertes van zonweringexperts uit uw regio. Door deze te vergelijken vindt u snel de vakman die het meest aan uw wensen voldoet. Deze offerteservice is geheel kosteloos en vrijblijvend!

De voordelen van onze offerteservice

Markiezen blokkeren felle zonnestralen van drie kanten, terwijl u zelf nog wel naar buiten kunt kijken. Wanneer u markiezen op uw woning laat plaatsen, geniet u van vele voordelen.

 • Het uitzicht naar buiten wordt grotendeels behouden.
 • Een markies biedt uitstekende zonwering.
 • U vindt met de ruime keuze aan kleuren en dessins voor het doek altijd passende markiezen.
 • Markiezen geven uw woning een charmante uitstraling.

Welk model markies kies ik?

Wilt u markiezen op uw woning laten plaatsen? Dan heeft u keuze uit verschillende modellen. De juiste keuze hangt af van uw wensen en uw woning. De meest voorkomende modellen zijn het standaardmodel, het klapmodel en het petmodel. Ieder type heeft een eigen uitstraling en specifieke voordelen. Hieronder leest u meer over de verschillende modellen.

markiezen

Het standaardmodel

Het standaardmodel is het meest toegepaste type markies. Dit standaardmodel is vooral boven ramen een uitstekende keuze. De uitval is even groot als de hoogte van het markies, wat het mogelijk maakt ramen onder de zonwering gewoon te openen. Hinderlijke zonnestralen worden tegengehouden door de zonwering van het markiesdoek. Het standaardmodel markies geeft uw woning een klassieke uitstraling. U kiest zelf het dessin van het doek van uw markiezen.

Het klapmodel

Onder klapmodel markiezen is het niet mogelijk om een deur naar buiten toe te openen. Bij een klapmodel markies is dat wel mogelijk. Doordat een klapmodel markies een verlengde uitval heeft, ontstaat er ruimte onder het markiesdoek. Het doek zit niet langer in de weg voor openslaande ramen en deuren. Bij het klapmodel is het mogelijk om onder het markiesdoek door te lopen.

Het petmodel

Bij een standaardmodel markies is doorloop niet mogelijk. Wilt u wel onder het doek van de markies door kunnen lopen? Dan is het petmodel de juiste keuze voor u. Bij een petmodel markies is de uitval kleiner dan de hoogte, waardoor u er gemakkelijk onderdoor kunt lopen. Een petmodel markies wordt vooral toegepast boven etalages, of terrassen aan de achterzijde van woningen.

Markiezen prijzen

Bent u overtuigd van de voordelen van markiezen en wilt u de zonwering graag op uw woning laten plaatsen? Voor een markies met een breedte en uitval van 1 meter betaalt u gemiddeld €380,-. Heeft u een groter markies nodig? Voor een markies met een breedte van 3 meter en een uitval van 120 centimeter moet u rekening op gemiddelde prijzen van €600,-. De prijzen worden voornamelijk bepaald door de breedte van het markies en de gewenste uitval.

Kijk voor meer prijzen in de prijstabel!

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen van markiezen. Bent u benieuwd naar wat markiezen u precies gaan kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Prijstabel: wat kost een markies?

Breedte markies Prijs uitval 80 cm* Prijs uitval 100 cm* Prijs uitval 120 cm*
1 meter €365,- €380,- €400,-
2 meter €420,- €470,- €500,-
3 meter €500,- €560,- €600,-
4 meter €600,- €660,- €700,-
5 meter €700,- €750,- €800,-

**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Naast de grootte van de markiezen, zijn er meer factoren van invloed op de totaalprijs. Een belangrijke factor in de totaalprijs is de bediening. Handmatige bediening is bijvoorbeeld goedkoper dan elektrische. De volgende factoren zijn onder meer van invloed op de prijs van uw markiezen:

 • Het model markies
 • De grootte van de markiezen
 • Uw keuze voor handmatige of elektrische bediening
 • De keuze voor wel of geen omkapping
 • De montage door een vakman

Bespaar op de prijs van markiezen!

Vraag offertes aan, vergelijk en kies eenvoudig de goedkoopste specialist.

Vrijblijvende offertes

plaatsen markies

Markiezen plaatsen

De vakman begint het nameten van de ramen en de markiezen, zodat hij zeker weet dat alles goed past. Hij tekent direct de precieze plek van ieder markies af op de gevel. Daarna boort hij kleine gaten voor de bevestiging van de zonwering. Ook boort hij een groter gat waar de bediening door naar binnen gaat.

Daarna plaatst hij de markies met het markiesdoek en zorgt hij er met speciale schroeven voor dat de zonwering goed vastzit. Heeft u gekozen voor een omkapping? Ook deze plaatst een specialist vakkundig voor u. Als laatst monteert de vakman de bediening en zorgt hij ervoor dat alles goed werkt.

Wat kost de montage van een markies?

Het is altijd verstandig om een vakman in te schakelen voor het plaatsen van markiezen. Alleen dan bent u verzekerd van een juiste en snelle plaatsing. Bovendien hoeft u zelf geen speciaal gereedschap te kopen. In de volgende prijstabel vindt u een handig prijsoverzicht van montagekosten.

U ziet dat de montagekosten uit verschillende onderdelen bestaan. Voor het laten monteren van 1 markies betaalt u prijzen tussen €80,- en €150,-. Wilt u een markies op een verdieping laten plaatsen? Reken dan op een meerprijs van gemiddeld €20,- per markies.

Prijstabel: montagekosten

Montage Gemiddelde prijs*
Montagekosten 1e markies** €80,- tot €150,-
Opmeetservice €30,-
Plaatsing op 1e verdieping €20,-
Bedrukken** €25,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan.
**Let op: dit is de gemiddelde prijs voor één markies. Bij meerdere markiezen daalt de prijs per markies.
***Let op: dit is de gemiddelde prijs per letter of teken.

bedienen markiezen

Bedieningssysteem van een markies

Wanneer u markiezen wilt kopen, heeft u veel keuzes om te maken. Heeft u het model en de juiste kleur gekozen voor het bekleden van het markiesdoek? Dan heeft u verschillende opties voor het bedieningssysteem. Handmatige bediening is budgetvriendelijk, maar met een elektrisch bedieningssysteem kiest u voor meer gemak. Ook in elektrische bediening heeft u keuze uit verschillende opties. Lees hieronder meer over een handmatig en elektrisch bedieningssysteem.

Handmatige bediening

Wilt u de bediening van uw zonwering geheel in eigen hand hebben? Vooral bij kleinere markiezen is dat goed mogelijk. Bovendien is een handmatig bedieningssysteem de voordeligste optie. U bedient een markies met een draaistang en oogwindwerk of met een (afneembare) handslinger.

De bediening wordt aan de binnenkant van uw woning bevestigd, waar u er altijd goed bij kunt.

Een handmatig bedieningssysteem koopt u al voor gemiddeld €35,-.

Elektrische bediening

Wanneer u kiest voor elektrische bediening, kiest u voor optimaal gemak. U bedient de markiezen bijvoorbeeld met een wandschakelaar. Wilt u nog een stapje verder? Ook draadloze bediening met een afstandsbediening is mogelijk.

Nog een stapje verder?

Kies dan voor draadloze bediening met een mobiele app. Dan bedient u de zonwering zelfs wanneer u niet thuis bent.
Houd voor elektrische bediening rekening met prijzen van gemiddeld €250,-.

Prijstabel: bedieningssysteem, omkapping en montagekosten

Factor Gemiddelde prijs*
Handmatige bediening €35,-
Elektrische bediening €250,-
Houten omkapping €110,-
Aluminium omkapping €320,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan.

Ga voor gemak! Kies voor elektrische markiezen.

Bespaar op de kosten en vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan.

Vrijblijvende offertes

Materialen van de omkapping

Voor een optimale levensduur laat u uw markiezen voorzien van een omkapping. De omkapping beschermt het doek wanneer het is ingeklapt tegen regen. U heeft keuze uit twee materialen: aluminium of hout.

Een houten omkapping is voordelig in aanschaf, maar heeft wel regelmatig onderhoud nodig. Ga voor een houten omkapping uit van gemiddelde prijzen van €110,- per stuk.

Aluminium is de meest duurzame keuze. U hoeft de aluminium omkapping niet te verven. Tevens is het schoonhouden van aluminium eenvoudig met een zachte doek en lauwwarm water. Een aluminium omkapping kost gemiddeld €320,- per stuk.

De kleuren van markiezen

Wanneer u markiezen laat plaatsen, kunt u deze met verschillende soorten doek laten bekleden. Kies voor een kleur doek die goed bij uw woning en uw tuin past. Aan sommige kleuren zijn extra kosten verbonden. Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor het bekleden met de kleuren zwart, grijs of antraciet. Daarmee geeft u uw woning een eigentijdse uitstraling.

Maar ook een markiesdoek met een dessin is mogelijk. Vaak wordt voor een streepmotief gekozen. Bent u de kleur of het patroon van uw doek zat? Het is mogelijk de zonwering opnieuw te laten bekleden.

Tips bij het kopen van markiezen

Hoe vindt u de beste markiezen en hoe zorgt u ervoor dat u er zo lang mogelijk van geniet? U moet bij het kopen van zonwering veel keuzes maken. Met de volgende tips koopt u de markiezen op maat die precies bij je woning passen.

 • Laat de markiezen bekleden met de kleur markiesdoek die u wilt.
 • Onderhoud de markiezen regelmatig en houd ze lang mooi.
 • Vergelijk offertes om de beste buitenzonweringexpert te kiezen.
nieuwe markiezen

Markiezen kopen en besparen op de prijzen? Offertes aanvragen!

Wilt u markiezen op uw woning laten plaatsen? Een uitstekende keuze! De charmante zonwering houdt uw woning aangenaam koel op warme dagen, terwijl u nog wel zicht naar buiten heeft. Met de ruime keuze aan kleuren en dessins voor het doek vindt u altijd een goed passend markies. Voor een snelle en juiste plaatsing schakelt u het best een specialist in.

Besparen op de totaalprijs? Vergelijk!

Vul vandaag nog het offerteformulier in en u ontvangt snel een aantal offertes van zonweringsexperts uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod en u ziet snel welke specialist het meest bij uw wensen aansluit. Tevens bespaart u op de kosten door te vergelijken!

Vrijblijvende offertes aanvragen
Liever andere zonwering? Lees meer over screens, uitvalschermen of rolluiken.