Besparen op zonwering?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Zonwering

Met zonwering zorgt u op de warme dagen van het jaar voor een koel huis. Of u nu op zoek bent naar zonwering buiten om koele schaduw te creëren of zonwering binnen om felle zonnestralen in huis tegen te houden: u hebt keuze uit veel verschillende soorten.

Wat is zonwering? Op deze pagina leest u alles over soorten zonwering binnen en buiten en vindt u handige prijsinformatie. Ook leest u hoe u gemakkelijk een goede zonweringsspecialist vindt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt eenmalig een aantal prijsoffertes, die u thuis op uw gemak vergelijkt. Door te vergelijken kiest u altijd de zonweringsspecialist die het best bij  uw wensen past. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Waarom zonwering?

Het is niet voor niks dat veel mensen zonwering op of in hun woning laten aanbrengen. Zowel zonwering buiten als binnen zorgt namelijk voor schaduw en verkoeling. Dat wilt u toch ook? Maar er zijn nog meer voordelen.

De grootste voordelen van zonwering voor een raam op een rijtje:

 • Geen brandende zon op de ramen
 • Geen zonnestralen die het zicht op beeldschermen belemmeren
 • Op warme dagen een aangenaam koele woning
 • Geen slapeloze nachten in een warme slaapkamer
 • Altijd buiten zitten op een schaduwrijk terras
 • Verduistering in huis, wanneer u bijvoorbeeld overdag wilt slapen
 • Een decoratieve toevoeging op uw woning

Soorten zonwering

Wanneer u zonwering wilt laten aanbrengen, hebt u een ruime keuze uit verschillende soorten. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen zonwering binnen en zonwering die aan de buitenkant van uw woning wordt bevestigd.

Welke soorten zonwering zijn er?

 • Buitenzonwering: deze zonweringssoorten worden aan de buitenkant van uw woning bevestigd, boven of voor een raam of een deur. Buitenzonwering zorgt ervoor dat felle zonnestralen uw woning niet binnenkomen, waardoor het binnen heerlijk koel blijft.
 • Binnenzonwering: zonwering binnen is raambekleding die ook kan dienen als zonwering. Daarmee zorgt u ervoor dat de temperatuur binnen aangenaam koel blijft. Bovendien ziet de raamdecoratie er ook mooi uit.

Buitenzonwering

Zonwering buiten zorgt niet alleen voor een koele woning, het heeft ook een decoratieve functie voor uw woning. U hebt keuze uit verschillende soorten zonwering buiten. Eerst is het belangrijk om u af te vragen waar u schaduw wilt. Wilt u voorkomen dat de zon op uw ramen schijnt? Of wilt u ook buiten op uw terras beschut zitten?

Naast de verschillende zonweringssoorten hebt u ook keuze uit verschillende materialen en kleuren doek. Zo zorgt u er altijd voor dat de zonwering perfect bij uw woning past.

Knikarmschermen

Een knikarmscherm wordt aan de gevel bevestigd en het scherm komt over uw terras te hangen. Van een knikarmscherm hebt u zowel binnen als buiten voordeel. Het scherm houdt de zon tegen, zodat deze niet op uw ramen schijnt. Zo blijft het binnen koeler. Maar een knikarmscherm zorgt ook voor schaduw op uw terras.

buitenzonwering

Uitvalschermen

Een uitvalscherm is een zonnescherm dat voor uw ramen wordt bevestigd en schuin naar beneden uitklapt. Het voordeel is dat er geen minder zonlicht meer in uw woning komt, waardoor het binnen koel blijft. Het nadeel van uitvalschermen is dat u zelf minder goed naar buiten kunt kijken.

U hebt ruime keuze uit kleuren doek. Ook zijn er verschillende dessins verkrijgbaar. Streeppatronen zijn zeer populair bij deze schermen.

Markiezen

Markiezen herkent u altijd aan hun ronde vorm. Deze zonneschermen boven deuren en ramen zien er stijlvol en karakteristiek uit. Bovendien zijn ze in vergelijking met andere zonneschermen zeer effectief. Doordat de zijkant van markiezen ook dicht is, houden ze felle zonnestralen uitstekend tegen.

U hebt keuze uit verschillende soorten en u kunt markiezen geheel naar eigen smaak aanpassen door de kiezen voor een doek dat perfect bij uw woning past.

Screens

Screens zijn een zonweringssoort die tegen het raam sluit. Doordat ze strak voor ramen sluiten, zorgen ze voor een uitstekende zonwering en een koele woning. Een ander voordeel van screens is dat u nog goed naar buiten kunt kijken, maar dat het lastiger is om van buiten naar binnen te kijken. Uw privacy wordt dus ook nog eens verhoogd!

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn, zoals de naam al aangeeft, horizontale jaloezieën die aan de buitenkant van uw woning bevestigd worden. Een populair materiaal voor deze buitenzonwering is aluminium. De jaloezieën geven uw woning een strak uiterlijk. U kunt ze volledig laten automatiseren met een domoticasysteem, zodat ze automatisch openen, sluiten en draaien.

Rolluiken

Rolluiken zijn zeer effectief als het om zonwering gaat, omdat ze verduisterend werken. Vooral voor slaapkamerramen zijn rolluiken zeer populair. Wanneer ze dicht zijn, wordt u namelijk niet wakker van daglicht. Ook verhoogt u de privacy, want van buiten naar binnen kijken is niet mogelijk.

Daarnaast werken rolluiken inbraakwerend en zorgen ze voor een betere isolatie van uw woning.

Een aangename temperatuur in huis op warme dagen?

Laat zonwering plaatsen!

Gratis offertes vergelijken

Binnenzonwering

Binnenzonwering is eigenlijk raamdecoratie, dat ook als zonwering fungeert. De zonwerende functie van binnenzonwering is minder effectief dan die van buitenzonwering, maar binnenzonwering is weer veel gemakkelijker te plaatsen en vaak ook goedkoper.

Naast de zonwerende functie is zonwering binnen ook decoratief. Landelijke shutters of strakke rolgordijnen maken uw interieur echt af. U hebt een ruimte keuze uit verschillende soorten.

Er is altijd een die bij uw wensen past:

 • Rolgordijnen
 • Overgordijnen
 • Jaloezieën
 • Lamellen
 • Plisségordijnen
 • Vouwgordijnen
 • Shutters

Wat kost zonwering?

De prijs van zonwering buiten is ten eerste afhankelijk van de soort die u kiest. Een uitvalscherm kost gemiddeld bijvoorbeeld €170,- tot €690,-. Wilt u een knikarmscherm laten plaatsen? Dan moet u rekenen op gemiddelde kosten tussen de €650,- en €2.000,-.

Naast de kosten voor de zonwering zelf, moet u ook rekening houden met de kosten voor bediening. Deze liggen tussen de €35,- en €250,-, afhankelijk voor uw keuze voor handmatige of elektrische bediening. Voor het plaatsen betaalt u montagekosten. Deze liggen ongeveer op €50,- tot €200,-.

In de volgende prijstabel vindt u meer richtprijzen. Zo weet u waar u ongeveer rekening mee moet houden.

Buitenzonwering: kosten

Soorten buitenzonwering Breedte (in meter) Gemiddelde prijzen*
Uitvalscherm 1 tot 4 €170,- tot €690,-
Knikarmscherm 2 tot 10 €650,- tot €2.000,-
Screens 1 tot 3 €150,- tot €270,-
Markiezen 1 tot 5 €400,- tot €750,-
Buitenjaloezieën 1 tot 4 €200,- tot €500,-
Bediening €35,- tot €250,-
Montagekosten €50,- tot €200,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan en vergelijk!

zonwering

Zonwering overkapping: welke mogelijkheden zijn er?

Hebt u een serre of een overkapping in uw tuin? Daar kunt u vaak heerlijk zitten in het voorjaar en najaar, maar in de zomer kan het er erg warm worden. De oplossing? Zonwering! Uw serre of terras verandert in een plek waar u ook op warme dagen heerlijk beschut kunt zitten.

U kunt deze zonwering onder of boven het glazen dak van uw serre laten aanbrengen. De zonwering schuift dan naar beneden langs het dak en maakt deze zo dicht. De terrasoverkapping blokkeert zo de zon, waardoor het eronder heerlijk fris is.

Er zijn twee soorten zonwering voor een terrasoverkapping of serre: plissé zonwering of verandazonwering. Beide werken op dezelfde manier, maar ze zien er iets anders uit. Gewone zonwering heeft een strak doek, waar plissé zonwering de kenmerkende vouwen heeft.

Wat betreft de bediening kunt u kiezen uit handmatige bediening of elektrische. Wanneer u voor de elektrische variant gaat, kunt u deze ook laten automatiseren. Dan opent de zonwering vanzelf wanneer de zon gaat schijnen en sluit hij wanneer het gaat regenen.

Zonwering op maat

U hebt bij zonwering aanbrengen keuze uit een aantal standaardmodellen, maar u kunt ook kiezen voor zonwering op maat. U kunt zich voorstellen dat zonwering op maat een grotere investering is dan wanneer u kiest voor standaardmodellen, maar er zijn veel voordelen.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van zonwering op maat is natuurlijk dat het perfect aansluit bij uw woning. Waar u anders kunt kiezen uit een aantal standaardafmetingen, heeft zonwering op maat precies de juiste afmeting die nodig is. Daarnaast kunt u het geheel helemaal naar eigen smaak aanpassen wat betreft de gebruikte materialen en de kleuren of dessins van het doek.

Lees hier meer over het plaatsen van zonwering.

Expert gezocht om zonwering te laten plaatsen?

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste deal!

Gratis offertes vergelijken

Bediening zonwering

Ten eerste hebt u natuurlijk keuze uit handmatige bediening. Dit is ook de meest standaard bediening. U bedient uw rolluik bijvoorbeeld met een band. Een knikarmscherm opent u met een slinger, of oogwindmerk. Het grootste voordeel van handmatige bediening is dat het een stuk voordeliger is dan elektrische bediening.

Elektrische bediening is wel duurder, maar ook een stuk gemakkelijker. Met een simpele druk op de knop opent en sluit de zonwering. Ook hier hebt u verschillende opties. Zo kunt u kiezen voor bediening via een schakelaar op de muur. Ook bedienen met een afstandsbediening is mogelijk. Tegenwoordig gaat de bediening vaak via een app op uw smartphone. Bediening met een afstandsbediening of smartphone is vooral handig wanneer u meerdere zonneschermen hebt. Die kunt u dan allemaal bedienen met dezelfde afstandbediening.

Ook kunt u elektrische bediening automatiseren. Door middel van sensoren sluit de zonwering bijvoorbeeld automatisch bij harde wind. Ook kunt u instellen dat uw rolluiken automatisch sluiten wanneer de zon onder gaat.

Zonwering plaatsen? Schakel een specialist in!

Wat zijn de voordelen van een specialist?

 • Een juiste montage: een specialist voorkomt schade aan de gevel van uw woning met een vakkundige plaatsing.
 • Geen zwaar werk: zeker grote zonneschermen zijn erg zwaar en groot en moeten vaak boven reikhoogte worden aangebracht. Vakmensen hebben ervaring en werken samen om ervoor te zorgen dat er niks valt.
 • Ook voor reparaties: is er een onderdeel defect of kapot in uw zonwering? Met een vakkundige reparatie is vervangen vaak niet nodig.

Tips zonwering kopen

Hoe kiest u de juiste zonwering?

 • Welk type zonwering wilt u? Bent ubijvoorbeeld op zoek naar een zonnescherm dat voor schaduw zorgt op uw terras? Of wilt u een oplossing voor de ramen, die u combineert met een betere isolatie in de winter?
 • Welke stijl past het best bij u en uw woning? Denk van tevoren goed na over de uitstraling die u wenst. Gaat u voor strak en modern, of juist voor rustiek of landelijk? Kijk ook naar wat bij uw woning past.
 • Welke bediening wilt u? Investeer in een langere levensduur met een domoticasysteem, waar wind en/of lichtsensoren worden gebruikt om alles te automatiseren.
 • Vergelijk offertes van meerdere specialisten. Kies uw vakman bewust en kijk eerst wie van de specialist in uw buurt het beste aanbod heeft.

zonwering montage

Nieuwe zonwering? Bespaar op de kosten!

Wilt u een oplossing voor felle zonnestralen in huis? Of wilt u niet langer slapeloze nachten hebben, omdat uw slaapkamer te warm is? Met zonwering profiteert u van vele voordelen. Door het te laten plaatsen door een vakman weet u zeker dat u een uitstekende kwaliteit en service krijgt.

Vind gemakkelijk een goede en betaalbare vakman! Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk offertes. Zo ziet u snel welke specialist het beste aanbod heeft. Let niet alleen op de totaalprijs, maar kijk ook wanneer de vakman tijd voor uw klus heeft en wat er allemaal bij de prijs inbegrepen is. Onze offerteservice is geheel gratis en zonder verplichtingen!

Gratis zonwering offertes vergelijken!