Rolluiken

U zoekt kwaliteit rolluiken? Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes!

Vraag via het formulier diverse offertes op maat aan voor opbouwrolluiken of inbouwrolluiken. U ontvangt spoedig meerdere prijsopgaven.

Hoogwaardige rolluiken

De afgelopen jaren hebben rolluiken een opmars gemaakt op de Nederlandse markt. Rolluiken vormen tegenwoordig één van de meest gekozen vormen van zonwering. Dit is goed te verklaren, doordat de zonwering zowel goed verduisterd als de temperatuur binnenshuis tijdens de zomermaanden goed laag houdt. Daarnaast kunt u met een rolluik voor uw ramen tijdens de wintermaanden sterk besparen op de stookkosten, dankzij de extra isolatiewaarde die een rolluik met zich mee brengt. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillen tussen opbouwrolluiken en inbouwrolluiken, vertellen wij u meer over de beschikbare merken en de prijzen die hieraan verbonden zijn. Wilt u na het lezen van deze pagina weten wat u zou moeten betalen voor een rolluik op maat? Vraag dan vrijblijvend diverse offertes aan via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag terecht komt bij 5 erkende vakbedrijven uit uw regio. Gegarandeerd hoogwaardige producten tegen aantrekkelijke prijzen!

Inbouw- of opbouwrolluiken?

Bij de meeste aanbieders kunt u kiezen tussen opbouw- en inbouwrolluiken. Hoewel beide soorten rolluiken gelijk zijn in de mate van zonwering en verduistering, zijn er kleine verschillen. Het belangrijkste verschil is de installatiemethode.

Opbouwrolluiken worden door de monteur in het kozijn gemonteerd. Het grote voordeel hiervan is dat u weinig last heeft van een veranderd vooraanzicht van de woning, en u profiteert tevens van een rolluik met hoge isolatiewaarde.
Voor inbouwrolluiken geldt dat deze boven het raam, in de gevel worden verwerkt. Deze bieden daardoor een extra hoge inbraakwerende werking. Voor het plaatsen van inbouwrolluiken is wel enige verbouwing nodig.
Naast opbouw- en inbouwrolluiken kunt u tevens kiezen voor voorzetrolluiken. Deze zijn zeer geschikt voor bestaande woningen, omdat de rolluiken aan het kozijn worden gemonteerd.

Voordelen

Zoals hierboven al gesteld zijn er verschillende voordelen verbonden aan de aanschaf van opbouw- en inbouwrolluiken. De verduisterende werking vormt voor veel consumenten het grootste voordeel. Zelfs midden op de dag zal er geen lichtstraal door het rolluik heenkomen. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Een tweede groot voordeel is de vermindering van het geluidsoverlast. Onderzoek heeft uitgewezen dat rolluiken tot wel 40% extra geluid weren. Naast verduisterend en geluidsisolerend, heeft een rolluik een inbraakpreventieve werking en verzekert u zichzelf van een hoge privacy. Tot slot vormen de relatief lage prijzen van de rolluiken in vergelijking met andere vormen van zonwering nog een groot voordeel.

Waarom kiezen voor een rolluik?

  • Verduisterend
  • Isolerend, zowel warmte- als geluidsisolering
  • Inbraakpreventief en hoge privacy
  • Lage prijzen

Offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)


kwaliteitskeurmerk


Rolluiken elektrische bediening

Bediening

Bij de meeste leveranciers is het mogelijk te kiezen uit verschillende merken rolluiken. De verschillen tussen deze merken zijn op het gebied van design en plaatsingsmethode, maar de merken bieden ook verscheidene vormen van bediening aan. De meest eenvoudige vorm van bediening is met de hand: door middel van een trekkoord, of – stang, heeft u een rolluik zo gesloten. Meer geavanceerde methodes zijn automatische besturing en bediening met tijdschakelaars. Daarnaast kunt u bij sommige rolluik merken terecht voor de uitbreiding van de besturing met warmte- en lichtsensoren, of bediening op afstand. De mogelijkheden zijn de laatste jaren in rap tempo uitgebreid. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Rolluiken merken

Merken

Zoals gezegd zijn er verschillende leveranciers op de rolluik markt. De meest bekende merken voor rolluiken zijn: Winsol, Heroal, Velux en Sunsell. De verschillende merken variëren zowel in prijzen als aanbod. Wanneer u kiest voor een rolluik van één van de bekende merken, dan bent u in verhouding meer geld kwijt, dan wanneer u kiest voor het huismerk van een leverancier. Hoewel de kwaliteit van een huismerk iets minder is, bespaart u relatief veel. Bij de meeste merken kunt u terecht voor zowel handmatige als elektronische inbouw- en opbouwrolluiken. Heeft u een beperkt budget? Kiest dan voor een handmatige bediening. Hiermee bespaart u per rolluik gemiddeld 100 euro.

Prijzen

De prijzen voor zowel inbouw- als opbouwrolluiken zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij onder meer aan de afmeting, het design, materiaal en de bedieningsvorm. Daarnaast is de prijs tevens afhankelijk van het gekozen merk. Bij de verschillende leveranciers ziet u dat de prijzen kunnen variëren tussen 75 en 200 euro per vierkante meter. Het is dan ook volledig afhankelijk van uw wensen welke prijzen u kwijt bent aan de gekozen rolluiken. Houdt hierbij rekening met het feit dat voorzetrolluiken vaak goedkoper uitkomen dan de opbouw- en inbouwrolluiken. De isolatiewaarde van deze rolluiken is echter een stuk lager, waardoor u op de lange termijn minder bespaart op de stookkosten.
Rolluiken prijzen

Garantie

De garantievoorwaarden van een rolluik verschillen per merk. Toch kunt u bij de meeste leveranciers uitgaan van een garantieperiode van minimaal vijf jaar voor buitenzonwering. Dit betekent dat als er een probleem ontstaat met uw rolluiken, deze gratis voor u gerepareerd worden binnen deze vijf jaar. Om uzelf van de garantie te blijven verzekeren is het wel van belang dat u de rolluiken goed onderhoudt. Hiermee verlengt u tevens de levensduur.

Offerte aanvragen

Heeft u naar aanleiding van deze pagina nog vragen? Wilt u weten welke prijzen er verbonden zijn aan opbouwrolluiken naar uw wensen? Vraag dan vandaag nog via het contactformulier een offerte aan. De medewerkers van Klasse Zonwering beantwoorden uw hulpvraag zo snel mogelijk, en u kan de toegezonden offertes voor de opbouwrolluiken zelf op basis van prijzen met elkaar vergelijken. Wij zijn u graag van dienst!