Besparen op zonwering?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Inbouwrolluiken

Bent u benieuwd naar de voordelen van inbouwrolluiken? Laat u bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning bouwen en wilt u uw woning beter isoleren en genieten van een uitstekende zonwering? Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden en prijzen van inbouwrolluiken. Ook leest u over wat een vakman voor u kan betekenen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt eenmalig een aantal offertes die u thuis op uw gemak met elkaar vergelijkt. Door te vergelijken ziet u snel een gemakkelijk welke vakman het beste aanbod heeft. Zo vindt u altijd een specialist die het best bij uw wensen past. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Wat is een inbouwrolluik?

Een inbouwrolluik is een scherm dat aan de buitenkant van ramen of deuren gemonteerd wordt. Kenmerkend is dat de rolluikkast ingebouwd wordt in de gevel. Dat zorgt ervoor dat u de rolluikkast niet kunt zien vanuit uw woning of vanaf de buitenkant, wat bij andere rolluiksoorten wel het geval is. Omdat inbouwluiken vlak voor het raam sluiten, hebben ze een uitstekende zonwering en daarnaast isoleren ze uw woning ook.

Een inbouwrolluik wordt voornamelijk bij nieuwbouwwoningen toegepast. Dan wordt er in de bouw al rekening gehouden met de ruimte voor de rolluikkast in de gevel. Daarnaast is het ook mogelijk om bij bestaande bouw inbouwrolluiken te laten plaatsen. De rolluiken worden bijna altijd op maat gemaakt.

Meer informatie over alle soorten rolluiken.

Inbouwrolluiken: voordelen

U weet vast dat rolluiken vele voordelen hebben. Zo zorgen deze ervoor dat felle zonnestralen niet langer in uw woning komen, waardoor het in warme zomers binnen heerlijk koel blijft. Ook wordt uw privacy verhoogd, doordat inkijk van buiten niet meer mogelijk is. Daarnaast werken rolluiken inbraakwerkend, omdat uw woning minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers. Verder houden de luiken geluid van buiten tegen door hun geluiddempende functie.

Met inbouwrolluiken profiteert u daarnaast van nog meer voordelen:

 • Geen zicht op een lelijke rolluikkast
 • Een betere isolatie dan andere rolluiksoorten
 • Naadloos geïntegreerd in de gevel
 • Een mooie uitstraling

inbouwrolluiken

Wat kosten inbouwrolluiken?

De gemiddelde prijs voor een inbouwrolluik van 1 bij 1 meter ligt tussen de €110,- en de €220,-. Dit is zonder de montage. Wilt u een groter inbouwrolluik laten plaatsen? Over het algemeen geldt dat hoe groter het rolluik is, hoe hoger de prijs is. Zo is de prijs van een inbouwrolluik van 1,5 bij 2 meter ongeveer €235,- tot €375,-. Bekijk de tabel voor meer prijsvoorbeelden.

De aanschafprijzen voor inbouwrolluiken zijn lager dan voor andere rolluiktypes. Dit komt omdat er geen kast nodig is voor de opgerolde lamellen. Houd er echter wel rekening mee dat de prijzen voor het monteren hoger liggen, want het monteren is ingewikkelder.

De prijs is ook afhankelijk van het bedieningssysteem waar u voor kiest. Een elektrisch bedieningssysteem geeft u meer gebruiksgemak, maar is wel duurder.

Inbouwrolluiken: prijs

Afmetingen inbouwrolluiken (b x h) Gemiddelde prijzen*
1.00m x 1.00m €110,- tot €220,-
1.50m x 2.00m €235,- tot €375,-
1.60m x 1.80m €225,- tot €350,-
2.00m x 2.50m €350,- tot €500,-
Montagekosten €100,- tot €200,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Bespaar op de prijzen van inbouwrolluiken!

Vergelijk offertes en u weet zeker dat u niet te veel betaalt.

Gratis offertes vergelijken

Inbouwrolluiken: materiaalsoorten

U hebt de keuze uit vier verschillende materiaalsoorten voor uw inbouwrolluik. Meestal kiest men voor aluminium of kunststof. Kunststof is voordelig, gaat lang mee en heeft een uitstekende isolatiewaarde. Aluminium is echter sterker en verhoogt de inbraakveiligheid.

Een andere optie is om te kiezen voor staal. Dit zien we meestal alleen bij bedrijven en winkelpanden. Dit komt omdat het materiaal zeer sterk is en brandwerend.

Overigens is het ook een mogelijkheid om te kiezen voor hout. Tegenwoordig kiezen mensen liever voor kunststof met een houtlook, omdat echt hout veel onderhoud vereist.

Kies uit één van de volgende materiaalsoorten:

 • Aluminium
 • Kunststof
 • Staal
 • Hout

Luchtdichte inbouwrolluiken: wat houdt dit in?

De ruimte die in de gevel gemaakt moet worden voor een inbouwrolluik, gaat vaak ten koste van de gevelisolatie op die plek. U kunt zich voorstellen dat dat een ongewenst gat in de isolatie oplevert. De oplossing? Luchtdichte inbouwrolluiken.

Deze rolluikkast is gegarandeerd luchtdicht. Daarnaast wordt er achter de kast een plaat isolatiemateriaal geplaatst. De stilstaande lucht zorgt er samen met de andere isolatie voor dat er geen koudebrug meer ontstaat. In de meeste gevallen wordt de isolatiewaarde van de ontbrekende isolatie zelfs verbeterd!

inbouwrolluiken bediening

Bediening inbouwrolluik

U hebt de keuze uit twee verschillende soorten bedieningssystemen:

 • Handmatig
 • Elektrisch

Naast deze twee soorten maken we ook nog onderscheid tussen manueel bedienen met een slingerstang of juist met een trekkoord. Binnen de elektrische bedieningssoorten is het mogelijk om uw inbouwrolluiken met een app op uw smartphone te bedienen, via een wandschakelaar of met een speciale afstandsbediening.

Handmatige bediening

Een handmatig bedieningssysteem bestaat uit een slingerstang of een koord. Het gat voor het doortrekken van dit bedieningssysteem is ongeveer twee centimeter. Het voordeel van manueel bedienen is dat de kosten erg laag zijn. U moet er wel rekening mee houden dat het omhoog trekken van grote inbouwrolluiken erg zwaar kan zijn.

Een bediening via een slingerstang kost ongeveer €10,- en een band of een koord hebt u al vanaf €20,-.

Elektrische bediening

Wanneer u inbouwrolluiken laat monteren, heeft u ook keuze uit verschillende soorten elektrische bediening. Deze hebben als voordeel dat u de luiken opent met niet meer dan een druk op de knop.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Wandschakelaar. Met een knop of sleutelschakelaar opent en sluit u de rolluiken.
 • Afstandsbediening. U krijgt een afstandsbediening waarmee u overal vanuit huis de luiken kunt bedienen. Ook is het mogelijk om meerdere rolluiken met één afstandsbediening te besturen.
 • Smartphone of tablet. Tegenwoordig is ook bediening via een app mogelijk. U kunt de inbouwrolluiken dan overal bedienen en automatiseren. Laat ze bijvoorbeeld automatisch sluiten wanneer de zon ondergaat.

Lees hier meer over elektrische rolluiken!

Kies voor inbouwrolluiken voor uw nieuwbouwwoning

Profiteer van een uitstekende isolatie en zonwering!

Gratis offertes vergelijken

Extra opties bij inbouwrolluiken

U hebt ook nog extra opties bij het monteren van een inbouwrolluik. Wist u dat het mogelijk is om een inbouwrolluik te combineren met horren? Met een vliegenhor voorkomt u dat vervelende insecten gemakkelijk uw huis binnen komen. De vliegenhor zit in dezelfde rolluikkast en u kiest zelf of u de hor of het inbouwrolluik wilt laten zakken. Inbouwrolluiken zijn ook zeer geschikt voor dakkapellen.

Inbouwrolluik met hor

Houd de vervelende vliegen en andere insecten tegen door een hor te plaatsen. Een hor is ook ideaal voor wanneer u uw woning wilt ventileren, maar tegelijkertijd niet alle ramen wilt openen. Wanneer u inbouwrolluiken met vliegenhor wilt, moet u wel rekening houden met een meerprijs.

Inbouwrolluik dakkapel

Ook uw dakkapel kunt uitrusten met mooie inbouwrolluiken. Er moet dan wel genoeg ruimte zijn voor de uitsparing. Deze ruimte is nodig voor de opgerolde lamellen. Meestal is dit niet het geval en is het nodig om een ander rolluiktype te kiezen. Een rolluikspecialist geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

inbouwrolluik

Inbouwrolluiken plaatsen

Omdat inbouwrolluiken in de gevel weggewerkt worden, wordt dit rolluiktype voornamelijk toegepast bij nieuwbouw. Hoe gaat het inbouwrolluiken plaatsen dan te werk?

Bij nieuwbouw kunt u het best voor het bouwen aangeven dat u inbouwrolluiken wilt. Er wordt dan namelijk directe en uitsparing in de gevel gemaakt. Het laten monteren van een inbouwrolluik is geen gemakkelijke klus. Bij nieuwbouwwoningen is het mogelijk om te kiezen voor rolluiken die compleet met een kozijn worden geleverd. Dan gebeurt het plaatsen in één keer. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een los inbouwrolluik.

Bij bestaande woningen is het ook mogelijk inbouwrolluiken te laten plaatsen. De vakman moet dan wel de gevel deels openbreken om ruimte te maken voor de rolluikkast. Wanneer deze geplaatst is, maakt hij de gevel uiteraard weer dicht, zodat u er bijna niets meer van ziet.

Pas wanneer het rolluik zelf geplaatst is, sluit de vakman deze aan op de bediening. Daarna stelt hij het geheel goed af. Zo zorgt hij ervoor dat de lamellen niet naar beneden vallen of juist te ver omhooggaan. Ook legt hij u uit hoe u de bediening gebruikt en hoe u de luiken onderhoudt. Daarmee verlengt u de levensduur van de luiken.

Inbouwrolluiken in bestaande woning: is dat mogelijk?

Hoewel inbouwrolluiken voornamelijk bij nieuwbouw worden toegepast, is het ook mogelijk om deze luiken te laten monteren in een bestaande woning. U kunt zich voorstellen dat dit wel een grote klus is. De rolluikspecialist moet namelijk de gevel boven de kozijnen gedeeltelijk openbreken om ruimte te maken voor de rolluikkast. Dat maakt dat het monteren van deze rolluiken kostbaarder dan wanneer u voor andere rolluiktypes kiest.

Hoe worden de luiken geplaatst?

Eerst maakt de vakman een uitsparing in de gevel boven het raam- of deurkozijn. Daarna plaatst hij daarin de rolluikkast. Vervolgens plaatst hij de zijgeleiders en zorgt hij ervoor dat het inbouwrolluik soepel loopt.

Alternatieven voor inbouwrolluiken

Heeft u een woning waar geen inbouwrolluiken in geplaatst kunnen worden. Of ziet u het niet zitten om inbouwrolluiken te laten plaatsen?

Gelukkig zijn er ook verschillende alternatieven.

 • Opbouwrolluiken. Deze rolluiksoort wordt op het kozijn gemonteerd, zodanig dat het kozijn en het rolluik een geheel vormen. Dit maakt dat het er mooi uitziet. Ook sluiten de lamellen zich vlak langs het raam, waardoor de isolatiewaarde hoog is.
 • Voorzetrolluiken. Deze luiken passen op iedere woning. Ze wordt op het kozijn geplaatst of op de gevel rond het kozijn. Het voordeel is dat de plaatsing snel gedaan kan worden. Het nadeel is dat u de rolluikkast altijd ziet, wat niet iedereen mooi vindt.

inbouwrolluiken plaatsen

Inbouwrolluiken plaatsen? Bespaar op de kosten!

Inbouwrolluiken hebben als voordeel dat ze er erg mooi uitzien, dat ze uw woning uitstekend isoleren en dat u profiteert van een goede zonwering. Wilt u inbouwrolluiken laten plaatsen? Met een vakman bent u altijd verzekerd van een uitstekende service. Zo geniet u lang van alle voordelen die inbouwrolluiken bieden.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar op de kosten!

Kies uw vakman bewust en vergelijk eerst offertes. Dat doet u bij ons geheel gratis en zonder verplichtingen. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Gratis zonwering offertes vergelijken!