Nieuwe inbouwrolluiken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Start uw aanvraag!

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn helemaal weggewerkt in de muur. Hierdoor wordt de gevel niet ontsierd door een grote opvallende rolluikkast. Een ander voordeel van een inbouwrolluik is dat de aanschafprijzen lager liggen. U moet er wel rekening mee houden dat inbouwrolluiken alleen geschikt zijn bij nieuwbouw of bij een grote gevelrenovatie.

Op deze pagina leest u meer over dit type rolluik, de voordelen en de gemiddelde prijzen. Uiteraard vertellen we ook meer over de montagemethode. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

De voordelen van inbouwrolluiken

Rolluiken worden steeds populairder. Er zijn verschillende rolluiksoorten en inbouwrolluiken zijn daar één van. Het zorgt voor meer veiligheid, want inbreken via een raam met een inbouwrolluik is zeer lastig. Daarnaast weert u de zon en blijft uw woning in de warme zomermaanden koeler. Een ander voordeel is dat het zorgt voor meer privacy.

De belangrijkste voordelen:

  • U creëert meer privacy in uw woning.
  • De inbraakveiligheid van uw huis wordt verhoogd.
  • De rolluikkast van een inbouwrolluik is verborgen.
  • Weert de felle zonnestralen.

Wat is het verschil tussen inbouw- en opbouwrolluiken?

Het grootste verschil tussen opbouw- en inbouwrolluiken is dat inbouwrolluiken weggewerkt zijn in de muur. Hiervoor moet wel ruimte zijn voor de opgerolde lamellen. Daarnaast is het belangrijk dat de uitsparing goed geïsoleerd wordt om een koudebrug te voorkomen.

Opbouwrolluiken vormen één geheel met het raam. Ook dit rolluiktype wordt meestal alleen gebruikt bij een gevelrenovatie of een nieuwbouwwoning. Het is namelijk nodig om ook het raam te vervangen. Het verschil is dat de rolluikkast bij een opbouwrolluik nog zichtbaar is.

inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken prijzen

De gemiddelde prijs voor een inbouwrolluik van 1 bij 1 meter ligt tussen de €110,- en de €220,-. Dit is zonder de montage. Wilt u een groter inbouwrolluik laten plaatsen? Over het algemeen geldt dat hoe groter het rolluik is, hoe hoger de prijs is. Zo is de prijs van een inbouwrolluik van 1,5 bij 2 meter ongeveer €235,- tot €375,-. Bekijk de tabel voor meer prijsvoorbeelden.

De aanschafprijzen voor inbouwrolluiken zijn lager dan voor andere rolluiktypes. Dit komt omdat er geen kast nodig is voor de opgerolde lamellen. Houd er echter wel rekening mee dat de prijzen voor het monteren hoger liggen, want het monteren is ingewikkelder.

De prijs is ook afhankelijk van het bedieningssysteem waar u voor kiest. Een elektrisch bedieningssysteem geeft u meer gebruiksgemak, maar is wel duurder.

Prijstabel: wat is de prijs van een inbouwrolluik?

Inbouwrolluik afmetingen (bxh)Gemiddelde prijzen*
1.00m x 1.00m€110,- tot €220,-
1.50m x 2.00m€235,- tot €375,-
1.60m x 1.80m€225,- tot €350,-
2.00m x 2.50m€350,- tot €500,-
Montagekosten€100,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief montage. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Op zoek naar een vakman voor het plaatsen van inbouwrolluiken?

Vul het offerteformulier in en vind eenvoudig de beste specialist!

Gratis offertes

Hoe inbouwrolluiken plaatsen?

Op zoek naar een geïntegreerd rolluiktype? Kies dan voor inbouwrolluiken. Dit rolluiktype wordt namelijk ingebouwd in de muur van uw woning en niet geplaatst op de kozijnen. Hiervoor is het nodig om een uitsparing te maken voor het plaatsen van de as, de lamellen en de motor. Omdat dit een grote klus is, wordt dit type rolluik meestal alleen ingebouwd bij nieuwbouwwoningen of als er sprake is van een woningrenovatie.

De vakman maakt eerst een uitsparing in de muur. Hij let erop dat de isolatie niet onderbroken wordt, anders verliest u warmte. Wanneer het nodig is, brengt hij nieuw isolatiemateriaal aan. Tevens maakt hij een klein gat voor het bedieningssysteem. Na het plaatsen van de as, de motor, de lamellen en de geleiders stelt hij alles goed in en installeert de vakman het bedieningssysteem.

inbouwrolluiken bediening

Welke bediening kies ik?

U hebt de keuze uit twee verschillende soorten bedieningssystemen:

  • Handmatig
  • Elektrisch

Naast deze twee soorten maken we ook nog onderscheid tussen manueel bedienen met een slingerstang of juist met een trekkoord. Binnen de elektrische bedieningssoorten is het mogelijk om uw inbouwrolluiken met een app op uw smartphone te bedienen, via een wandschakelaar of met een speciale afstandsbediening.

Handmatige bediening

Een handmatig bedieningssysteem bestaat uit een slingerstang of een koord. Het gat voor het doortrekken van dit bedieningssysteem is ongeveer twee centimeter. Het voordeel van manueel bedienen is dat de kosten erg laag zijn. U moet er wel rekening mee houden dat het omhoog trekken van grote inbouwrolluiken erg zwaar kan zijn.

Een bediening via een slingerstang kost ongeveer €10,- en een band of een koord hebt u al vanaf €20,-.

Elektrische bediening

Elektrische bedienen voor een inbouwrolluik is duurder dan handmatig bedienen, maar geeft u wel meer wooncomfort. Met één druk op de knop bedient u één of meerdere rolluiken. Het is soms niet eens nodig om thuis te zijn, want u bedient u inbouwrolluiken ook gewoon via een app op uw mobiel.

De gemiddelde prijs voor een buismotor voor elektronisch bedienen ligt tussen de €60,- tot €150,-. Daarnaast moet u nog rekening houden met een meerprijs voor de overige onderdelen. Bekijk onderstaande tabel voor meer prijsinformatie.

Prijstabel: inbouwrolluiken bediening kostprijs

BedieningMeerprijs per rolluik, incl. btw*
Handbediening
Slingerstang€10,-
Band of koord€20,-
Elektrische bediening
Buismotor€60,- tot €150,-
Draaischakelaar+ €20,-
Sleutelschakelaar+ €50,-
Tijdschakelaar+ €50,-
Afstandsbediening+ €100,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Inbouwrolluik: mogelijke materiaalsoorten

U hebt de keuze uit vier verschillende materiaalsoorten voor uw inbouwrolluik. Meestal kiest men voor aluminium of kunststof. Kunststof is voordelig, gaat lang mee en heeft een uitstekende isolatiewaarde. Aluminium is echter sterker en verhoogt de inbraakveiligheid.

Een andere optie is om te kiezen voor staal. Dit zien we meestal alleen bij bedrijven en winkelpanden. Dit komt omdat het materiaal zeer sterk is en brandwerend.

Overigens is het ook een mogelijkheid om te kiezen voor hout. Tegenwoordig kiezen mensen liever voor kunststof met een houtlook, omdat echt hout veel onderhoud vereist.

Kies uit één van de volgende materiaalsoorten:

  • Aluminium
  • Kunststof
  • Staal
  • Hout

elektrische inbouwrolluik

Extra opties bij inbouwrolluiken

U hebt ook nog extra opties bij het monteren van een inbouwrolluik. Wist u dat het mogelijk is om een inbouwrolluik te combineren met horren? Met een vliegenhor voorkomt u dat vervelende insecten gemakkelijk uw huis binnen komen. De vliegenhor zit in dezelfde rolluikkast en u kiest zelf of u de hor of het inbouwrolluik wilt laten zakken. Inbouwrolluiken zijn ook zeer geschikt voor dakkapellen.

Inbouwrolluik met hor

Houd de vervelende vliegen en andere insecten tegen door een hor te plaatsen. Een hor is ook ideaal voor wanneer u uw woning wilt ventileren, maar tegelijkertijd niet alle ramen wilt openen. Wanneer u inbouwrolluiken met vliegenhor wilt, moet u wel rekening houden met een meerprijs.

Inbouwrolluik dakkapel

Ook uw dakkapel kunt uitrusten met mooie inbouwrolluiken. Er moet dan wel genoeg ruimte zijn voor de uitsparing. Deze ruimte is nodig voor de opgerolde lamellen. Meestal is dit niet het geval en is het nodig om een ander rolluiktype te kiezen. Een rolluikspecialist geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

Besparen op de kosten van uw nieuwe inbouwrolluik?

Vergelijk dan altijd gratis offertes en betaal niet te veel!

Gratis offertes

Het belang van keurmerken

Bij het vergelijken van offertes moet u niet alleen letten op de totaalprijs en de voorwaarden, maar ook op eventuele keurmerken. Keurmerken geven namelijk aan dat een product of een dienst voldoet aan strenge eisen en het biedt vaak meer zekerheid en garantie.

Eén van de keurmerken is het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit politiekeurmerk geeft aan dat de producten voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakveiligheid. Op politiekeurmerk.nl leest u hier meer over.

Ook het lidmaatschap bij een brancheorganisatie geeft u meer zekerheid. Bijvoorbeeld een lidmaatschap bij de branchevereniging SKG-IKOB of Romazo. Op romazo.nl en skgikob.nl vindt u meer informatie hierover.

Zelf inbouwrolluiken monteren of uitbesteden?

Soms denken mensen dat ze zelf inbouwrolluiken kunnen monteren, maar dit is zeker niet het geval. Het plaatsen vereist namelijk veel vakkennis en ervaring. U wilt natuurlijk niet dat de muur beschadigd raakt of dat de gevelisolatie wordt onderbroken door de benodigde uitsparing voor het inbouwrolluik.

Een ander voordeel van het inschakelen van een specialist uit de omgeving voor het monteren is dat u zelf geen gereedschap hoeft aan te schaffen. Ook voor het plaatsen van inbouwrolluiken op de eerste verdieping en hoger heeft een vakman handige hulpmiddelen.

plaatsen inbouwrolluiken

Inbouwrolluik laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u de privacy en inbraakveiligheid van uw woning verbeteren? Schakel dan een vakman in voor het plaatsen van inbouwrolluiken. Een inbouwrolluik wordt volledig weggewerkt in de muur. U ziet dus geen grote rolluikkast! Een ander voordeel is dat de aanschafprijs van dit rolluiktype lager is dan andere types, omdat er geen kast nodig is. U hebt de keuze uit een elektrische- of een handmatige bediening. Een elektronische bediening is vaak duurder, maar biedt u wel meer gebruiksgemak. U bedient uw inbouwrolluik dan gemakkelijk vanaf u bank met een afstandsbediening of via een app!

Besparen op de kosten?

Geen probleem! Vergelijk altijd offertes van meerdere rolluikspecialisten uit uw omgeving. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van rolluikspecialisten uit uw regio. Deze offerteservice is geheel zonder verplichtingen en gratis.

Gratis offertes aanvragen