Uitvalschermen voor zonwering!

Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

Vraag vrijblijvende offertes aan

Uitvalschermen

Zoek je een zonnescherm dat directe zoninval tegenhoudt en je woning heerlijk koel houdt? Een uitvalscherm zit met twee vaste armen aan de gevel van uw woning bevestigd. Wanneer u het uitval zonnescherm opent, bewegen de armen naar beneden en wordt het doek in een hoek voor uw raam gespannen. De voordelen van uitvalschermen zijn dat ze weinig ruimte in beslag nemen, wind- en stormbestendig zijn en een uitstekende zonwering bieden. Op deze pagina leest u alles over uitvalschermen, de montage en de bedieningsmogelijkheden.

Besparen op uitvalschermen? Vraag offertes aan!

Wanneer u uw wensen doorgeeft via het offerteformulier, ontvangt u snel een aantal prijsopgaven van zonweringsexperts uit uw regio. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en kies eenvoudig de goedkoopste specialist!

uitvalschermen

Uitvalscherm prijs

Wilt u nieuwe uitvalschermen op uw woning laten monteren? Een goede keuze! U bent vast nieuwsgierig naar de prijzen. Een uitvalscherm met een breedte van 1 meter kost bijvoorbeeld gemiddeld €170,-. Heeft u een raam van 3 meter breed? Reken dan op een prijs van gemiddeld €520,- voor een passend uitval zonnescherm. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte. In de volgende prijstabel vindt u gemiddelde prijzen van uitvalschermen.

Kijk in de prijstabel voor gemiddelde prijzen!

Het is lastig om exacte prijzen te geven. Wilt u weten wat uw uitval zonnescherm precies gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan!

Op deze pagina leest u meer over de kosten van de soorten zonwering.

Prijstabel: wat kost een uitvalscherm?

Afmeting Prijs*
1 meter breed €170,-
2 meter breed €360,-
3 meter breed €520,-
4 meter breed €690,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

Uitval zonnescherm plaatsen

Wilt u uitvalschermen laten monteren? Met een vakman bent u verzekerd van een professionele en snelle plaatsing. De specialist begint met de klus door uw ramen goed op te meten. Hij tekent op de gevel af waar het uitval zonnescherm precies komt te hangen. Op de plaatsen waar het uitval zonnescherm vastgeschroefd wordt, boort hij kleine gaatjes in uw gevel. Daarnaast boort hij een gat waardoor de bediening naar binnen gaat.

De specialist plaatst als eerst de cassette, waarin het doek van het uitvalscherm opgerold zit. Daarna plaatst hij ook de armen langs de zijkanten van het raam. Als laatste monteert hij de bediening en zorgt hij ervoor dat alles goed werkt.

Meer informatie over het plaatsen van zonwering.

montagekosten markiezen

Montagekosten van uitvalschermen

De montagekosten bestaan uit verschillende onderdelen. Voor het plaatsen betaalt u gemiddeld tussen de €170,- en €250,-. Voordat de vakman het uitval zonnescherm kan plaatsen, moet hij het uitval zonnescherm eerst inmeten. Het inmeten heeft een gemiddelde prijs tussen €30,- tot €50,- per uitvalscherm.

Met welke kosten moet u rekening houden?

Zonneschermspecialisten hanteren voorrijkosten. Gemiddeld bent u hier tussen de €30,- en €50,- aan kwijt. Laat u uitvalschermen op een verdieping plaatsen? Houd dan rekening met een meerprijs tussen de €20,- en €75,- per uitval zonnescherm, afhankelijk van de verdieping en bereikbaarheid. In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde montagekosten.

Soort montage Gemiddelde montagekosten*
Plaatsen uitvalscherm €170,- tot €250,-
Inmeten uitvalscherm €30,- tot €50,-
Voorrij-/bezorgkosten + € 30,- tot €50,-
Plaatsen op 1e verdieping + € 20,- tot €50,-
Plaatsen op 2e verdieping + € 70,- tot €75,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

Bespaar op de kosten van een uitval zonnescherm!

Vergelijk offertes en kies eenvoudig de goedkoopste vakman.

Gratis offertes

Welke vorm van bediening bij een uitvalscherm?

Wilt u mooie uitvalschermen laten monteren? Dan heeft u keuze uit verschillende soorten bediening. Wanneer u de prijs van een uitvalscherm zo laag mogelijk wilt houden, kiest u er het best voor om uw uitval zonnescherm handmatig te bedienen. U draait het uitval zonnescherm bijvoorbeeld met een handslinger of een langere stang en oogwindwerk.

Elektrische bediening geeft meer gemak!

Wanneer u uw uitvalschermen elektrisch bedient, ervaart u meer luxe. Vooral bij grote en zware uitvalschermen is elektrisch bedienen prettig. Elektrisch bedienen doet u met een wandschakelaar. Voor nog meer comfort kiest u voor een afstandsbediening of bediening via een app op uw smartphone.

Handmatig bedienen

Wilt u het bedienen van uw uitvalschermen geheel in eigen hand hebben? Vooral bij een kleiner uitval zonnescherm is handmatig bedienen een goede keuze. U bedient een uitval zonnescherm vaak met een oogwindwerk. Bovendien maakt u met handmatig bedienen een budgetvriendelijke keuze.

Een oogwindwerk waarmee u een uitvalscherm handmatig bedient kost gemiddeld tussen €30,- en €50,-.

elektrische bediening uitval zonnescherm

Elektrisch bedienen

Heeft u grote uitvalschermen laten monteren? Of wilt u optimaal gemak bij het bedienen van uw markisolette? Kies er dan voor om uw uitvalschermen elektrisch te bedienen. De vakman monteert dan een motor die de schermen doet bewegen. U heeft keuze uit verschillende bedieningssystemen, met ieder eigen prijzen. Bent u benieuwd naar de kosten? In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van de kosten van elektrische bediening.

U heeft keuze uit de volgende bedieningssystemen:

 • Elektrische bediening met wandschakelaar
 • Tijdgestuurde bediening door een tijdschakelaar
 • Combinatie met een domoticasysteem
 • Bediening met afstandsbediening
 • Bediening (op afstand) met mobiele app

Prijstabel: bediening uitvalscherm

Bediening Gemiddelde prijzen*
Oogwindwerk €30,- tot €50,-
Elektrische bediening €100,- tot €150,-
Tijdgestuurde bediening €180,- tot €250,-
Domoticasysteem €125,- tot €350,-
Draadloze bediening met afstandsbediening €200,- tot €250,-
Draadloze bediening met een mobiele app €250,- tot €400,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief btw. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan.

uitvalscherm prijzen

Een uitvalscherm kiezen: de soorten cassettes

Uitvalschermen zijn verkrijgbaar in diverse soorten. Het grootste verschil zit in de cassette, waar het doek opgerold in zit. Er zijn open systemen, halfgesloten systemen en gesloten cassettesystemen verkrijgbaar. In een gesloten cassettesysteem is het doek in opgerolde toestand volledig beschermd tegen weersinvloeden. Een uitval zonnescherm met gesloten cassettesysteem heeft wel hogere prijzen. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten cassettes.

Open systeem

Het open systeem wordt ook wel het basissysteem genoemd en is de goedkoopste optie. Bij een open systeem ligt het doek in de cassette die open is aan de onder- en bovenzijde. Het doek wordt daarom beperkt beschermd tegen neerslag en vuil. Wel zit er aan de bovenkant een afwateringsklep, die ervoor zorgt dat het meeste regenwater niet bij het doek komt.

Semi-cassette

Bij een halfgesloten systeem is het doek van het uitval zonnescherm iets meer beschermd tegen weersinvloeden dan bij een open systeem. De boven- en onderkant van de cassette zijn gesloten. Aan de voor- en achterkant bevinden zich nog wel kleine openingen. Er kan dus nog wel regen en vuil bij het doek komen. Een semi-cassettesysteem is duurder in aanschaf dan een open systeem.

Gesloten cassette

Door te kiezen voor een gesloten systeem zorgt u ervoor dan het doek volledig beschermd is tegen regenwater, vuil en insecten. Het uitvalscherm is in opgerolde toestand volledig afgesloten, doordat er geen openingen in de cassette zitten. Niet alleen heeft u met een gesloten cassettesysteem minder onderhoud aan uw uitvalschermen, u verlengt ook de levensduur van uw zonneschermen.

Welke soort valarm?

Niet alleen heeft u bij het kopen van een uitvalscherm keuze uit verschillende soorten bediening en dessins voor het doek, u heeft u ruime keuze uit valarmen. De valarmen zijn aan de zijkanten van het uitvalscherm bevestigd en zorgen dat het doek strak uitvalt. U heeft keuze uit de volgende valarmen:

 • Stormvaste armen, geschikt voor grote hoogte
 • Valarm, voor een markisolette waar het doek eerst naar beneden zak en daarna uitvalt
 • Vaste armen, met een vast draaipunt
 • Balkonarmen, geschikt om onderdoor te lopen
 • Glijarmen, die meeglijden omhoog langs het profiel
 • Tussenrolarm, die horizontaal uitvallen mogelijk maakt

Lees hier meer over alle types zonwering.

Tips om te besparen op de prijs van uitvalschermen

Het is altijd verstandig een vakman in te schakelen voor het monteren van uitvalschermen. Dan bent u zeker van een juiste en snelle plaatsing. Met de volgende bespaartips zorgt u ervoor dat u de kosten zo laag mogelijk houdt.

 • Meet zelf de maten op van uw uitvalschermen, zodat de vakman dat niet voor u hoeft te doen.
 • Bestel meerdere uitvalschermen tegelijkertijd om van kwantumkorting te profiteren.
 • Schakel een specialist uit de buurt in om op de voorrijkosten te besparen.
 • Vergelijk offertes en bespaar eenvoudig op de totaalprijs!

uitvalscherm

Uitvalscherm kopen? Vrijblijvend offertes aanvragen!

Wilt u ook felle zonnestraling in uw woning blokkeren met een uitval zonnescherm? Een goede keuze! Met een doek in de juiste kleuren is een uitval zonnescherm een toevoeging voor iedere woning. Schakel voor het monteren altijd een professionele vakman in. Die heeft ruime ervaring en de juiste gereedschappen om de montage snel en vakkundig uit te voeren. U geniet binnen enkele uren van de voordelen van een prachtig uitvalscherm.

Bespaar op de kosten!

Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvende offertes aan. U ontvangt snel een aantal prijsopgaven. Vergelijk deze op prijzen en aanbod en kies eenvoudig de zonweringsexpert die het beste bij uw wensen aansluit. Zo ziet u snel welke specialist de laagste prijzen hanteert!

Vrijblijvende offertes aanvragen