Opbouwrolluiken plaatsen?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Start uw aanvraag!

Opbouwrolluiken

Eén van de voordelen van opbouwrolluiken is dat de rolluikkast en het raam één geheel vormen. Hierdoor ziet het er strak en afgewerkt uit en ziet u niets van het opbouwrolluik wanneer deze niet heeft uitgerold. Daarnaast verbetert u ook de inbraakveiligheid en privacy in uw woning door opbouwrolluiken te plaatsen.

Wilt u meer over opbouwrolluiken weten? Lees dan snel verder! Wij geven u meer informatie over de voordelen, de materiaalsoorten en uiteraard over de gemiddelde kosten. Tevens vertellen we meer over de bedieningssystemen en de aanschafprijzen. Bespaar op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen.

Wat zijn opbouwrolluiken?

Opbouwrolluiken vormen één geheel met de kozijnen. De opbouwrolluikkast wordt aan de bovenkant van het raam gemonteerd. Meestal worden ze in een fabriek voor gemonteerd op het raam en dan als één geheel geplaatst. Een opbouwrolluik heeft en kleine rolluikkast, waardoor deze niet opvalt.

De kast wordt in de fabriek geïsoleerd, waardoor u geen last heeft van warmteverlies door onderbreking in de gevelisolatie. U hebt de keuze uit verschillende materialen, zoals aluminium en kunststof.

Voor- en nadelen van opbouwrolluiken

De voordelen van een opbouwrolluik zijn vergelijkbaar met die van inbouwrolluiken. De rolluikkast is namelijk netjes weggewerkt en niet duidelijk zichtbaar zoals bij voorzetrolluiken.

De belangrijkste voordelen:

  • Weggewerkte rolluikkast
  • Verbeterde inbraakveiligheid
  • Uitstekende isolatie
  • Meer privacy
  • Handige zonwering

Zijn er ook nadelen? Ja. Eén van de nadelen van een opbouwrolluik is dat dit type niet op elke woning geplaatst kan worden. Ze zijn alleen geschikt voor plaatsen in nieuwbouwwoningen of bij een renovatie van een bestaande woning. De opbouwrolluiken worden namelijk niet op de muur geplaatst, maar vormen één geheel met het kozijn.

Geschikt voor bestaande huizen en nieuwbouw

Opbouwrolluiken worden zowel in bestaande woningen als in nieuwbouwwoningen geplaatst. Montage bij een bestaande woning zien we meestal alleen bij een grote renovatie of wanneer de ramen vervangen moeten worden. Een montage op bestaande ramen is bijna niet mogelijk en bovendien erg kostbaar.

Bent u van plan om uw gevel te laten renoveren of om de kozijnen te laten vervangen? Bekijk dan de mogelijkheden voor het plaatsen van een opbouwrolluik!

opbouwrolluiken

Kostprijs opbouwrolluiken

De kostprijs voor een opbouwrolluik is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere de materiaalsoort en de afmetingen spelen een rol bij het bepalen van de kostprijs. Een pvc opbouwrolluik van 1 m² kost ongeveer €75,- tot €165,- en een aluminium rolluik met dezelfde afmetingen kost gemiddeld €100,- tot €225,-. Wilt u een groter opbouwrolluik laten plaatsen? Houd dan rekening met hogere richtprijzen. Bekijk de prijstabel voor meer informatie.

Naast de kostprijs voor het opbouwrolluik, wordt de kostprijs ook nog beïnvloed door een aantal andere kostenposten. Denk hierbij aan de montage, de bediening en het materiaal dat u kiest.

Prijstabel: opbouwrolluiken prijs

Materiaal Gemiddelde prijzen*
Kunststof opbouwrolluiken
1m² €75,- tot €165,-
2m² €200,- tot €300,-
3m² €350,- tot €400,-
Aluminium opbouwrolluik
1m² €100,- tot €225,-
2m² €275,- tot €400,-
3m² €450,- tot €600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief montage. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Bespaar op de kosten van nieuwe opbouwrolluiken!

Vul het offerteformulier in en vergelijk gratis offertes.

Gratis offertes

Welk materiaalsoort voor mijn opbouwrolluik?

U hebt de keuze uit verschillende materiaalsoorten wanneer u een nieuw opbouwrolluik gaat kopen. De meeste mensen kiezen voor kunststof, maar ook aluminium is een optie. Voor winkel- en bedrijfspanden wordt ook vaak gekozen voor staal, omdat dit materiaal erg sterk is. Bij woningen zien we staal minder vaak, omdat deze opbouwrolluiken erg zwaar en duur zijn.

Hieronder leest u meer over de verschillende materiaalsoorten.

Kunststof opbouwrolluiken

Kunststof opbouwrolluiken zijn zeer populair. Het materiaal vergt namelijk weinig onderhoud, is goedkoop en daarnaast verkrijgbaar in allerlei kleuren en designs. Wilt u bijvoorbeeld de authentieke uitstraling van hout? Kies dan voor een houtlook. Een opbouwrolluik met houtlook is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Het onderhoud van een opbouwrolluik van dit materiaal bestaat uit het af en toe schoonmaken van de kast en de lamellen.

Aluminium opbouwrolluiken

Aluminium heeft als voordeel dat het materiaal erg sterk is. Ideaal dus om uw woning te beveiligen. Daarnaast is het materiaal onderhoudsarm en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Soms denken mensen dat dit materiaal alleen in grijze kleurtinten verkrijgbaar is, maar dat is zeker niet het geval. U hebt de keuze uit vele kleuren, ook RAL. Een ander voordeel van dit materiaal is dat het een lange levensduur heeft.

Opbouwrolluiken plaatsen: de werkwijze

Een opbouwrolluik en een kozijn vormen één geheel. Meestal wordt dit rolluiktype alleen geplaatst bij nieuwbouw of bij grote renovaties. Meestal kiest men voor een opbouwrolluik wanneer er geen plaats is voor de uitsparing in de muur voor inbouwrolluiken. Voor een opbouwrolluik is er namelijk een kleinere uitsparing nodig.

Meestal worden de opbouwrolluiken in de fabriek voor gemonteerd op het kozijn. Bij het plaatsen van een opbouwrolluik wordt namelijk ook het kozijn direct vervangen. De kast van een opbouwrolluik wordt bovenaan het kozijn gemonteerd tussen de muur. Het is mogelijk om de kast te bekleden met structuurfolie met een houtlook.

opbouwrolluiken bediening

Welke bedieningsmogelijkheden bij opbouwrolluiken?

Wanneer u nieuwe opbouwrolluiken gaat kopen, hebt u de keuze uit een elektrisch- of handmatig bedieningssysteem. Voor het hoogste wooncomfort raden wij aan om te kiezen voor een elektrisch opbouwrolluik. Dit is duurder, maar het bedienen gaat snel en gemakkelijk. Wilt u echter besparen op de kosten? Dan is een handmatig systeem ook zeer geschikt. Lees verder om meer te weten te komen over de bedieningsmogelijkheden.

Bediening met de hand

De meeste mensen kiezen voor een manueel bedieningssysteem vanwege de aantrekkelijke totaalprijs. U hebt al een handmatig bedieningssysteem vanaf €10,- exclusief de montage. U bedient uw rolluiken handmatig via een slingerstang, band of een koord. De keuze is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Houdt er wel rekening mee dat het handmatig bedienen erg zwaar kan zijn. Vooral bij het oprollen van grote opbouwrolluiken.

Bediening via een slingerstang kost ongeveer €10,- en via een band of een koord gemiddeld €20,-. De aanschafprijzen zijn zonder montage.

Het gemak van elektrische bediening

Wilt u meer gebruiksgemak en uw wooncomfort verhogen? Kies dan voor een elektrisch opbouwrolluik. Voor elektrisch bedienen is een buismotor nodig. Deze buismotor wordt in de rolluikkast weggewerkt. U hebt de keuze uit verschillende opties, namelijk een schakelaar, afstandsbediening of zelfs met een app.

Een draaischakelaar aan de wand is het goedkoopste. Deze heeft u al vanaf €80,-. Met een sleutelschakelaar, vanaf €110,-, beveiligt u de rolluiken eenvoudig. Zelf instellen welke tijd de opbouwrolluiken open en dicht gaan? Installeer dan een tijdsschakelaar vanaf €110,-. Bedienen met een afstandsbediening begint vanaf een aanschafprijs van €160,-.

Prijstabel: opbouwrolluiken bediening kostprijs

Soort bediening Prijs per rolluik, incl. btw*
Handmatige bediening
Slingerstang €10,-
Band of koord €20,-
Elektrische bediening
Buismotor Vanaf €60,-
Draaischakelaar Vanaf €80,-
Sleutelschakelaar Vanaf €110,-
Tijdschakelaar Vanaf €110,-
Afstandsbediening Vanaf €160,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.[/fusion_text]

Zoek niet verder! Via de offerteservice vindt u eenvoudig de beste specialist.

Vraag gemakkelijk gratis offertes aan, vergelijk & bespaar!

Gratis offertes

Tips om te besparen op de kosten

Op zoek naar goedkope opbouwrolluiken? Wij hebben nog een paar bespaartips voor u! Allereerst is het verstandig om te kiezen voor manuele opbouwrolluiken. Dit is iets minder comfortabel dan elektrische opbouwrolluiken, maar wel een stuk goedkoper. Wanneer u een nieuw opbouwrolluik gaat kopen, hebt u de keuze uit verschillende materialen. Kunststof is één van de goedkoopste materialen isoleert goed en gaat lang mee. Hoe meer opbouwrolluiken u laat monteren, hoe lager de montagekosten per opbouwrolluik zijn.

Al onze tips nog even op een rij:

  • Laat meerdere opbouwrolluiken monteren om te profiteren van korting.
  • Kies voor een goedkoper handmatig bedieningssysteem.
  • Plaats pvc opbouwrolluiken en geen rolluiken van metaal.

Waarom zijn keurmerken belangrijk?

Bij de aanschaf van nieuwe opbouwrolluiken is het verstandig om te letten op keurmerken. Ook zijn er een aantal brancheorganisaties speciaal voor bedrijven die zich bezighouden met het maken en plaatsen van opbouwrolluiken. Eén van deze brancheorganisaties is het SKG IKOB en zij geven het certificaat van het KOMO-keurmerk uit. Lees hier meer over op skgikob.nl.

Ook de branchevereniging Romazo geeft een eigen keurmerk uit die garantie biedt en zekerheid op kwaliteit. Ga naar romazo.nl voor meer informatie.

Uiteraard wilt u uw woning zo goed mogelijk beveiligen. Op politiekeurmerk.nl leest u meer over inbraakveiligheid en het belang van inbraak werende producten.

opbouwrolluiken plaatsen

Besparen op de prijs van opbouwrolluiken? Offertes vergelijken!

Wilt u de inbraakveiligheid van uw woning verbeteren? Een goede keuze! Met opbouwrolluiken verbetert u niet alleen de veiligheid, maar ook de privacy van uw woning. Daarnaast is een opbouwrolluik zonwerend en warmt uw huis in de warme zomermaanden minder snel op. Het plaatsen van opbouwrolluiken is niet eenvoudig en daarom is het verstandig om een rolluikspecialist uit de omgeving in te schakelen.

Hoe vind ik de beste rolluikspecialist?

Dat is heel eenvoudig! Vul het offerteformulier in en u ontvangt, zonder verdere verplichtingen, gratis offertes. Vergelijk de aanbiedingen en kies eenvoudig de beste specialist voor uw nieuwe opbouwrolluiken! U weet bovendien zeker dat u niet te veel betaalt en bespaart zo op de kosten. Een rolluikspecialist is u ook graag van dienst voor het herstellen van beschadigingen.

Gratis offertes aanvragen