Rolluiken Amersfoort

Rolluiken Amersfoort

Rolluiken zijn niet slechts een manier om de zon tegen te houden, maar kunnen uw huis of bedrijfspand ook beschermen. Inbraakwerende rolluiken in Amersfoort laten plaatsen? Dat kan vanzelfsprekend worden geregeld. Wij hebben door de jaren heen een uitputtend netwerk gevormd van aanbieders van rolluiken, van inbouwrolluiken tot opbouwrolluiken. De prijzen van de diverse bedrijven verschillen natuurlijk. Echter hoeft dat door tussenkomst van ons niet beperkend te werken: wij vragen bij allerlei leveranciers in en rond Amersfoort voor u de prijzen per rolluik, zodat u ze naast elkaar kan leggen om de beste keuze te maken. Dat doen we kosteloos en vrijblijvend voor u, u bent dus nergens toe verplicht. Vraag dus nu diverse prijsopgaven in Amersfoort bij ons aan, dan bespaart u zomaar 30%!

Offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)De voordelen van een rolluik

Een van de belangrijkste voordelen van een rolluik is de inbraakwerende eigenschappen ervan. Niet alleen ziet een luik er ondoordringbaar uit voor inbrekers, als ze toch proberen uw pand binnen te gaan, merken ze snel genoeg dat het hen daadwerkelijk belemmert. Dit geldt voor alle inbraakwerende rolluiken, dus zowel voor opbouwrolluiken als inbouwrolluiken. Een ander voordeel is dat rolluiken energiebesparend zijn. Doordat in de zomer de warmte buiten wordt gehouden en in de winter juist binnen wordt gehouden scheelt dit enorm op de jaarlijkse energierekening. Rolluiken hebben ook een verduisterende eigenschap. U kan overdag de hele woning verduisteren. U kunt er ook voor kiezen om een deel te verduisteren door de rolluiken voor de helft te laten zakken.

Verbeter de isolatie van uw pand

Niet alleen hebben rolluiken inbraakwerende kenmerken, maar ook de isolatiewaarde is een belangrijk pluspunt. Dit geldt op het gebied van geluid zowel als warmte. Ook al is de verwarming ’s nachts dus uit, de opgebouwde temperatuur gedurende de dag blijft beter hangen met een rolluik. De isolatiewaarde van enkel glas in combinatie met een rolluik is gelijk aan de isolatiewaarde van dubbelglas. In de zomer is dit voornamelijk te merken omdat het de warmte beter buiten houd dan gordijnen of zonwering. Straatlawaai kan erg vervelend zijn als u langs een drukke straat woont. Rolluiken hebben een geluidswerend karakter en u kan zelfs uw eigen muziek wat harder zetten als u de rolluiken dicht heeft.

Rolluiken prijzen Amersfoort


Inbouwrolluiken Amersfoort

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden op het kozijn gemonteerd en naadloos in de gevel opgenomen. Dit betekent geen zichtbare kap waarin het ligt opgeslagen, maar een minder zichtbaar opslagsysteem wanneer het inbraakwerende rolluik buiten gebruik is. Inbouwrolluiken geven u veiligheid, comfort en gemak. Als er ingebroken wordt blokkeren de lamellen waardoor het voor de inbreker moeilijker wordt om binnen te komen. Accessoires die handig zijn bij inbouwrolluiken zijn brievenbusopening, arretstoppen, handvaten en trekogen. Voordelen van een inbouwrolluik zijn de multifunctionaliteit. Het kan worden gebruikt als zonwering, heeft geluidwerende en isolerende eigenschappen en u maakt het inbrekers moeilijker uw huis binnen te komen. Dit alles neemt weinig ruimte in en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Nadelen van dit soort rolluiken is dat het lastig is om ze in een bestaande woning te plaatsen. Daarnaast maken sommige typen inbouwrolluiken geluid bij het op- en neerhalen.

Opbouwrolluik prijzen Amersfoort

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken hebben een zichtbare opslag van het rolluik, dus aan de buitenzijde in plaats van achter het wandmateriaal. Prijzen van dergelijke opbouwrolluiken verschillen van inbouwrolluiken, maar ook dat loopt per verkoper uit Amersfoort uiteen. Opbouwrolluiken worden in verschillende dikten en hoogtes afgeleverd. Meestal zijn ze beschikbaar in de materiaalsoorten: pvc, aluminium en staal. Het kleurpalet is erg divers zodat het bij de stijl van elk huis past. Als u de rolluiken op of afrolt kunt u gedeeltelijke of gehele verduistering in uw kamer realiseren. Doordat u de kleur van de kast en de lamellen op elkaar kan afstemmen kunt u het geheel mooi laten wegvallen in de gevel. Extra opties die beschikbaar zijn bij dit type rolluik zijn: meerdere sluitingen, verschillende bedieningen (handbediening en elektrisch) en horren. Vaak zijn er twee soorten kasten beschikbaar, een ronde kast en een afgeschuinde kast. Bij opbouwrolluiken kunnen de bladen tot 4 meter breed en met een oppervlakte van 3m2 tot 8m2 reiken.


Benieuwd naar de prijzen?

Prijzen van inbraakwerende rolluiken lopen uiteen, omdat er ook verschillende soorten zijn. Opbouwrolluiken en inbouwrolluiken hebben meestal uiteenlopende kostprijzen. De prijs van een rolluik is van verschillende factoren afhankelijk. De afmeting, de bediening, de montage, het merk en het type rolluik zijn daar bepalend in. De prijzen voor een handmatig rolluik beginnen bij €100,-. De prijzen voor een elektrisch rolluik starten bij €150,- en voor een rolluik met afstandsbediening moet u ongeveer €215,- neerleggen. De onderstaande tabel laat de prijzen zien van rolluiken met de afmeting 1 meter bij 1 meter.

Handmatige rolluiken: Elektrische rolluiken : Rolluiken met afstandsbediening :
€100,- / €300,- €150,- / €450,- €215,- / €550,-

Merken

Het aanbod van rolluiken is zeer divers. Er zijn een heleboel fabrikanten waar u uit kan kiezen. De grote fabrikanten onderscheiden zich door hoogstaande kwaliteit te bieden van de rolluiken die zij produceren. Naast deze grote fabrikanten zijn er ook tal van huismerken waaruit u kunt kiezen. De grootste rolluik fabrikanten vandaag de dag zijn: Heroal, Verano, Winsol, Smits en Roma. Wilt u meer informatie over de prijzen van deze merken zonwering dan kunt u contact opnemen met onze rolluik specialisten uit Amersfoort.

voorzetrolluik Amersfoort
rolluik bediening

Voorzetrolluiken

We hebben op deze pagina al het verschil tussen inbouwrolluiken en opbouwrolluiken aangegeven. Er bestaat nog een derde soort rolluik: de voorzetrolluik. Voorzetrolluiken zijn rolluiken die wij aan de buitenzijde van een pand plaatsen. Dit heeft als voordeel dat de bouwconstructie niet hoeft te worden aangepast of doorbroken. Voorzetrolluiken worden veel geplaatst bij monumentale panden in Amersfoort, en vormen tevens een goede oplossing voor mensen met een beperkt budget. Voorzetrolluiken zullen over het algemeen minder isolatie bieden dan opbouwrolluiken, waardoor op de lange termijn ze minder voordelig zijn. Vraag onze professionals naar de opties en de prijzen voor het plaatsen van voorzetrolluiken.

Rolluiken bedienen met smartphone

Dankzij de zich steeds verder ontwikkelende techniek, is het tegenwoordig mogelijk om uw zonwering volledig te automatiseren. Dit kan onder andere met behulp van sensoren voor zon, regen en wind, maar ook met een afstandsbediening op uw smartphone of tablet. Het is een optie om diverse besturingssystemen voor de zonwering, verwarming en televisie op uw elektronische apparaten te zetten. Zo is het mogelijk om vanuit uw luie stoel of soms zelfs vanaf kantoor de rolluiken thuis te bedienen. Op deze manier kunt u op een warme dag zorgen dat uw huis lekker koel is als u thuis komt van werk. Hebt u een vraag over de mogelijkheden en bijbehorende kosten? Neem dan contact met ons op via het webformulier en wij helpen u spoedig.

elektrische rolluiken
inbraakwerende rolluiken Amersfoort

Van handmatig naar elektrisch

De meeste rolluiken kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Het is aan u om te kiezen voor één van beide besturingssystemen. Hebt u eerst voor de meest goedkope optie (de handmatige besturing) gekozen? Dan is het een optie om later het systeem aan te passen naar een elektronische bediening. Dit is het meest eenvoudig bij voorzetrolluiken, maar kan in een aantal gevallen ook bij de andere modellen worden toegepast. Het veranderen van het bedieningssysteem zal wel enkele kosten met zich meebrengen. De prijzen kunnen variëren van €250,- tot €400,- afhankelijk van de huidige staat en de elektrische opties die u toevoegt.

In alle kleuren en maten

Rolluiken zijn bij menig professional uit Amersfoort in vele kleuren en designs verkrijgbaar. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit luiken en screens met een houtstructuur of met een kleur die precies past bij de aanblik van uw woning. Wij adviseren wel om altijd eerst te controleren bij de vakman of het een optie is om rolluiken in een andere kleur te bestellen, en welke additionele prijzen hiervoor worden gerekend, voordat u de definitieve bestelling doet. Nog beter is om bij de specialist op locatie te kijken naar de exacte kleur. Vaak zien kleuren op een waaier er lichter uit dan dat zij in werkelijkheid zijn, zo voorkomt u nare verrassingen achteraf.


Onderhoud

Het onderhoud van rolluiken varieert naar gelang het soort luiken waarover u beschikt. Zo zijn voorzetrolluiken gemakkelijker te reinigen dan de inbouw variant. In de meeste gevallen zal het onderhoud van de luiken een taak zijn die u het beste kunt overlaten aan een erkend expert uit Amersfoort. Deze kan kijken naar eventuele beschadigingen aan het elektrische bedieningssysteem of de lamellen weer in een goede positie plaatsen. De kosten voor dergelijke onderhoudswerkzaamheden worden bepaald op basis van de tijd die onze specialist kwijt is aan de werkzaamheden en de hoeveelheid materiaal die hiervoor nodig is. Bij een aantal specialisten is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten.

Rolluiken schoonmaken

Wilt u voorkomen dat de rolluiken kapot gaan of de levensduur van het materiaal verlengen? Dan adviseren wij om deze regelmatig schoon te maken. Het schoonmaken van opbouw- en inbouwrolluiken dient heel voorzichtig te gebeuren, omdat u deze niet van hun plek kunt halen. Voor alle modellen geldt dat u maar spaarzaam gebruik kunt maken van water, en dat u de lamellen altijd goed moet laten drogen voordat u het luik weer inrolt. Zo voorkomt u dat er vochtplekken en andere vochtproblemen ontstaan. Hebt u behoefte aan meer tips over het onderhoud van rolluiken of heeft u een vraag aan onze experts? Wij helpen u met alle plezier, zodat uw rolluik in optimale conditie blijft.

rolluiken offertes Amersfoort

Meer dan 20 jaar ervaring

We bestaan al meer dan twee decennia, en daar zijn we meer dan trots op. Velen vonden door ons al hun ideale inbraakwerende rolluik in Amersfoort, tegen de scherpste prijzen. Wilt u ook een tevreden klant worden? Wij doen steekproefsgewijs navraag bij onze klanten en de leveranciers van rolluiken naar de kwaliteit van onze diensten. Op deze manier houden we de klanttevredenheid hoog en weten we wat er speelt. Op een effectieve manier transparant zijn!

Contact met een rolluiken specialist

Wilt u weten wat een rolluiken specialist uit ons netwerk voor u kan betekenen? Hebt u een vraag over het verschil tussen inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken? Aarzel dan niet om u in verbinding te stellen met onze specialisten via het webformulier. Zij kunnen uw vragen snel en vakkundig beantwoorden en u desgewenst enkele geheel vrijblijvende offertes toesturen. Het is aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de professional die het beste bij u past! Wij zijn u met alle plezier van dienst en garanderen dat u bij ons altijd geholpen wordt door erkend en uitstekend gediplomeerde vakmannen.