Zonwering in Woerden plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Zonwering Woerden

Geniet van schaduw en verhoog de privacy in uw huis door zonwering te plaatsen. Een knikarmscherm is ideaal voor meer schaduw op uw terras, want u heeft een vrije doorloop. Of ga voor het plaatsen van screens met zonwerende doeken. Met buitenzonwering voorkomt u ook dat uw huis sneller opwarmt in de zomer door de zon. Benieuwd naar de prijs van nieuwe zonwering?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina geven we u een handig overzicht van alle soorten zonneschermen en de mogelijkheden. Ook leest u hier meer over de gemiddelde richtprijzen en hoe u bespaart op de totaalprijs!

zonwering Woerden

Besparen op de prijs? Vergelijk offertes!

Wilt u er zeker van zijn dat u niet te veel betaalt voor uw nieuwe zonneluifel? Vergelijk dan gratis prijsoffertes van meerdere bedrijven. Het enige wat u moet doen om offertes te ontvangen, is het offerteformulier invullen. U bespaart tot wel 30% op de totaalprijs!

Maak gebruik van onze offertedienst en profiteer van de voordelen!

 • Ontvang gratis en vrijblijvend offertes met scherpe prijzen van specialisten uit regio.
 • Kies eenvoudig en snel het beste zonweringsbedrijf in Woerden om uw zonwering buiten te laten plaatsen.
 • Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs.

 

De voordelen van zonwering

De meeste mensen plaatsen zonwering buiten om schaduw te creëren, maar wist u dat zonneluifels ook zorgen voor meer privacy? Met screens of jaloezieën kijken mensen namelijk niet meer naar binnen. Een zonnescherm is niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog mooi uit.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van buitenzonwering:

 • U creëert eenvoudig schaduw in huis of in de tuin.
 • De luifel voorkomt dat het warmer wordt in huis door de zon.
 • U geniet van meer privacy in huis.
 • Buitenzonwering buiten ziet er mooi uit en verhoogt de waarde van uw woning.

 

Welke buitenzonwering voor mijn huis kiezen?

Wanneer u nieuwe buitenzonwering gaat aanschaffen, heeft u keuze uit vele mogelijkheden. Wilt u zonwering bij de raamkozijnen monteren? Dan zijn uitvalschermen, screens en markiezen zeer geschikt. Of kies bijvoorbeeld voor buitenjaloezieën zodat u van meer privacy geniet. Liever meer schaduw creëren boven uw tuinterras? Dan heeft u niets aan screens, maar zijn knikarmschermen veel geschikter. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan en ontdek scherpe prijzen!

Kies uit één van de volgende soorten buitenzonwering:

zonwering prijzen Woerden

Zonwering prijzen Woerden

Een uitvalscherm is vaak de goedkoopste optie, omdat het openingsmechanisme eenvoudiger is dan bij een knikarmscherm. Voor dit type zonnescherm betaalt u ongeveer €170,- tot €690, voor een breedte van 1 tot 4 meter. Liever een zonnescherm met knikarmen? Dit zonnescherm kost gemiddeld €650,- tot €2.000,- voor een lengte van 2 tot 10 meter. Markiezen kosten rond de €400,- tot €750,- en screens per stuk €150,- tot €270,-.

Al deze aanschafprijzen zijn exclusief de montagekosten en de richtprijzen voor de bediening. Handmatig bedienen is altijd goedkoper dan elektrische bedieningssystemen. Bekijk de tabel voor meer prijsinformatie.

Zonwering prijs 2024

Soorten buitenzonwering Breedte (in meter) Gemiddelde prijzen*
Uitvalscherm 1 tot 4 €170,- tot €690,-
Knikarmscherm 2 tot 10 €650,- tot €2.000,-
Screens 1 tot 3 €150,- tot €270,-
Markiezen 1 tot 5 €400,- tot €750,-
Buitenjaloezieën 1 tot 4 €200,- tot €500,-
Bediening €35,- tot €250,-
Montagekosten €50,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, exclusief plaatsing. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Meer informatie over de kosten van zonwering in Woerden.

Wilt u genieten van schaduw in uw woning?

Plaats dan zonwering! Bespaar op de totaalprijs.

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de kosten van zonwering?

De totaalprijs van een nieuwe zonneluifel wordt beïnvloed door meerdere factoren. Een groter scherm is bijvoorbeeld duurder dan een kleiner zonnescherm. Er is dan namelijk meer materiaal nodig, de montage duurt langer en soms is er extra sterk bevestigingsmateriaal nodig.

Een elektrisch bedieningssysteem is duurder, maar geeft u wel meer gebruiksgemak dan een handmatig systeem. Er komen minder vaak storingen of beschadigingen voor, omdat het openen en sluiten van de zonneschermen soepeler gaat.

Deze factoren beïnvloeden de totaalprijs:

 • Afmetingen: een groter zonnescherm is duurder dan een kleiner scherm.
 • Materiaal: aluminium, kunststof of hout en materiaal voor het doek en de bevestiging.
 • Montage: arbeidskosten voor de plaatsing van de zonneluifel.
 • Bediening: een handmatige bediening is goedkoper dan een elektrisch bedieningssysteem.

Uw huis voorzien van zonwering?

Zonneschermen zijn een goede optie! Vraag gratis offertes aan.

Gratis offertes ontvangen
zonnescherm Woerden

Zonnescherm Woerden

Een zonnescherm wordt aan de buitenkant van een woning of bedrijfspand geplaatst. Het plaatsen gebeurt vaak boven een raamkozijn, maar soms ook boven deuren of terrassen. Een zonnescherm bestaat uit een constructie waar een zonweringsdoek uitgerold wordt. Er zijn verschillende soorten zonneschermen, namelijk uitvalschermen, knikarmschermen en markieszonwering. Benieuwd naar de kosten? Start nu uw gratis offerteaanvraag en ontdek de scherpe prijzen!

Met zonneschermen zorgt u voor schaduw in uw huis of op uw tuinterras, maar het geeft u ook meer privacy. Lees verder om meer te weten te komen over alle soorten zonneschermen.

Knikarmschermen

Knikarmschermen hebben grote doeken die vast zitten aan twee armen aan de zijkant. Deze armen klappen uit, waardoor het doek horizontaal uitrolt. Eén van de voordelen van een knikarmscherm is dat u een vrije doorloop hebt onder het scherm. Daarnaast zijn er zeer grote zonneschermen mogelijk. De maximale breedte is ongeveer tien meter met een uitval van rond de vier meter.

Specialisten plaatsen knikarmschermen in Woerden voornamelijk boven terrassen. Een knikarmscherm is namelijk ideaal voor het creëren van schaduw. Doordat het doek bijna horizontaal uitrolt, heeft u veel zit- en sta-ruimte. Pas de hoek eenvoudig aan, zodat u de hele dag profiteert van de schaduw. De kosten? Voro een knikarmscherm betaalt u gemiddeld tussen de €600,- en €1.300,-.

 

Uitvalschermen Woerden

Uitvalschermen rollen met twee vaste armen aan de zijkant, hierdoor is een vrije doorgang onder het scherm niet mogelijk. Een uitvalscherm is hierdoor meer geschikt voor zonwering van ramen en niet voor het creëren van schaduw boven terrassen. Voordeel van een uitvalscherm in Woerden is dat het doek naar beneden zakt. U kunt de stand geheel zelf bepalen. Met een uitvalscherm wordt zonlicht geblokkeerd.

Wat is een valarmzonnescherm?

Een valarmzonnescherm is een ander type uitvalscherm en is een combinatie van een uitvalscherm en een zonnescreen. De buitenzonwering loopt eerst door rails aan de zijkant van het glas en gaat daarna pas naar buiten. Voor een uitvalscherm liggen de gemiddelde kosten rond de €150,- en €680,-.

 

Zonnescherm monteren

Het monteren van zonneschermen en screens is vaak niet eenvoudig. Buitenzonwering is namelijk erg zwaar, groot én het is belangrijk dat de plaatsing perfect uitgevoerd wordt. De plaatsing heeft namelijk invloed op het gebruik en de levensduur.

De zonweringspecialist uit Woerden bepaalt eerst de plaats en de hoogte van het zonnescherm. De steunen moeten op dezelfde hoogte opgehangen worden. Daarna boort de zonweringspecialist de gaten in de muur en hangt het zonnescherm op met speciaal bevestigingsmateriaal. De cassette (met daarin het doek) wordt als eerste opgehangen en daarna de armen. Vervolgens stelt de zonweringspecialist het zonnescherm goed in.

De montagekosten liggen tussen de €50,- en de €200,- per scherm.

 

Wat kost een zonnescherm?

Een knikarmscherm met 3 meter uitval van 2 meter breedte kost ongeveer €600,- tot €700,-. De totaalprijs is onder ander afhankelijk van de lengte. Een langer zonnescherm van 4 meter kost namelijk tussen de €800,- tot €1.000,-. Uitvalschermen in Woerden zijn goedkoper: de gemiddelde aanschafprijs voor een zonnescherm van 2 meter met 1 meter uitval is €250,- tot €450,-.

Knikarm- of uitvalscherm?

Op zoek naar een zonnescherm boven een tuinterras? Kies dan voor een knikarmscherm. Deze zonwering voor buiten is duurder, maar is wel zeer handig voor terrassen omdat u er vrij onderdoor loopt. Uitvalschermen zijn goedkoper en daarom zeer geschikt voor buitenzonwering voor ramen. De constructie is namelijk eenvoudiger dan knikarmschermen.

Kosten zonnescherm in 2024

Zonnescherm Gemiddelde kosten*
Knikarmscherm breedte (bij 3 meter uitval) €600,- tot €1.300,-
2 meter €600,- tot €700,-
3 meter €700,- tot €950,-
4 meter €800,- tot €1.000,-
5 meter €800,- tot €1.100,-
6 meter €1.000,- tot €1.300,-
Uitvalscherm breedte (bij 1 meter uitval) €150,- tot €680,-
1 meter €150,- tot €330,-
2 meter €250,- tot €450,-
3 meter €310,- tot €570,-
4 meter €400,- tot €680,-
Montage €50,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten in 2024, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Meer privacy en schaduw met zonneschermen!

Kies eenvoudig de beste zonweringsexpert uit Woerden voor de montage.

Gratis offertes vergelijken

Handmatige of elektrische bediening?

Knikarm-, uitvalschermen en screens bedient u handmatig met een draaistang of een bandopwinder. Voordeel hiervan is dat het goedkoop is. Handmatige bediening met een oogwindwerk heeft u al vanaf €30,-. Wilt u echter meer gebruiksgemak? Kies dan een voor elektronisch bedieningssysteem.

Hoeveel kost elektrische bediening?

De gemiddelde totaalprijzen van een elektrisch bedieningssysteem liggen tussen de €100,- en de €250,-. Bedienen via een wandschakelaar is hierbij het goedkoopste. Wilt u de zonneluifels openen en sluiten met een afstandsbediening of een app op uw smartphone? Houd dan rekening met een prijs tussen de €180,- tot €250,-.

Prijzen bediening

Bediening Gemiddelde kosten
Handmatig (oogwindwerk) €30,- tot €50,-
Elektrisch €100,- tot €150,-
Wind- en zonautomaat* €200,-
Elektrische afstandsbediening €180,- tot €250,-

*Dit betekent dat het zonnescherm automatisch opent en sluit bij zon of veel wind.

Geniet van veel privacy in uw huis met screens.

Bespaar tot wel 30% op de totaalprijs door offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

screens Woerden

Screens Woerden

Screens zijn zonwerende doeken die aan de buitenzijde van een raamkozijn bevestigd worden. Het grootste voordeel van screens is dat niemand naar binnen kan kijken, maar u nog wel de mogelijkheid heeft om naar buiten te kijken. Bovendien houden screens in Woerden het zonlicht tegen, zo heeft u geen last meer van de felle zonnestralen in uw woning.

De doeken van screens worden gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn verschillende soorten doeken verkrijgbaar, waarbij u de hoeveelheid zonwering en transparantie kunt bepalen. Doordat screens zonwerend werken, voorkomen ze ook dat uw huis opwarmt tijdens de warme zomermaanden. De gemiddelde prijs van zonnescreens liggen tussen de €200,- en €300,-, exclusief montage. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen!

Voordelen van screens:

 • Zonwering
 • Privacy
 • Warmte werend

 

Ritsscreen

Een ritsscreen wordt ook weel zipscreen of een solid-screen genoemd. Het doek van een ritsscreen zit vast met een rits tussen de geleiders. Met dit systeem wordt het doek strakgespannen voor het raamkozijn. Er zit geen ruimte tussen de geleiders en het doek, waardoor een ritsscreen goed bestand is tegen wind. Deze vorm van screens klapperen dus niet wanneer er veel wind staat.

 

De bediening van screens

Screens bedient u handmatig, met een handslinger, of elektrisch, bijvoorbeeld met een handige afstandsbediening of een wandschakelaar. Het is mogelijk om alle screens op één schakelaar aan te sluiten of per raam een schakelaar te laten monteren. Met aparte schakelaar bepaalt u zelf welk zonnescreen u wel of niet wilt openen en sluiten.

Wat kost het?

Bedienen met een handslinger is de goedkoopste optie, dit kost namelijk gemiddeld €30,-. Met een elektronisch bedieningssysteem heeft u echter meer gebruiksgemak. Open of sluit de screens bijvoorbeeld met een afstandsbediening, terwijl u nog comfortabel op de bank zit! Elektrische bediening begint vanaf €150,-.


zonnescreens Woerden

Zonnescreen plaatsen

Screens worden op het kozijn of de muur gemonteerd. De vakman tekent af waar de kast komt te hangen. In deze kast zit het zonweringsdoek. De specialist bevestigt de kast met speciaal bevestigingsmateriaal en plaatst vervolgens de geleiders. Belangrijk bij het plaatsen van screens is dat de geleiders voorzichtig in de omkasting worden geschoven. Zit alles goed? Dan zorgt de zonweringexpert ervoor dat het doek in de geleiders zakt.

Na de montage plaatst de zonweringspecialist uit Woerden het bedieningssysteem. Hiervoor boort hij een gat in de muur of het kozijn, voor de elektriciteitsdraden of de bandopwinder. De kosten voor monteren liggen tussen de €50,- en de €150,- per screen.

 

De kosten van screens zonwering

De totaalprijs voor screens zijn voornamelijk afhankelijk van het type zonnescreen, de grootte en de bediening. Voor een zonnescreen van 80 bij 60 centimeter met een handslinger moet u rekening houden met een gemiddelde aanschafprijs van €230,- exclusief montage. Het monteren kost gemiddeld €50,- tot €150,- per zonnescreen.

Wilt u een grotere screens laten plaatsen door een vakman? Een zonnescreen van 150 bij 75 centimeter kost gemiddeld €230,- exclusief montage en bediening. Laat u meerdere screens in Woerden plaatsen? Dan profiteert u vaak van een aantrekkelijke korting.

Screens prijzen

Screens Gemiddelde prijs*
Afmetingen (breedte x hoogte)
80 x 60 cm €200,-
150 x 75 cm €230,-
200 x 150 cm €300,-
Bediening
Handslinger €30,-
Elektrisch €150,-
Elektrisch met afstandsbediening €350,-
Overige kosten
Bovenkap (standaard of speciaal model) €0,- tot €40,-
Bezorgkosten €30,-
Montagekosten €50,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief plaatsen. Voor de exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Op zoek naar elegante zonwering? Kies voor markiezen!

Vraag offertes aan, vergelijk en bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes

markiezen Woerden

Markiezen Woerden

Het plaatsen van markiezen in Woerden zie je veel bij woningen, maar ook bij bedrijfspanden. Ze zijn zeer elegant door het mooie doek dat gebruikt wordt. Traditioneel bestaat het doek uit een design met strepen, maar er zijn ook moderne doeken te koop. Denk bijvoorbeeld aan trendy antraciet of gebroken wit. De basisconstructie wordt gemaakt van hout of aluminium.

De zonneluifels zien er niet alleen mooi uit, maar zorgen ook voor meer schaduw. Het voordeel is dat er ook een zonweringsdoek aan de zijkant zit, dus u blokkeert van alle kanten de zon. Daarnaast zijn markiezen minder windgevoelig dan uitvalschermen. De prijs van markiezen? Tussen de €380,- en €800,-, afhankelijk van de uitval. Benieuwd naar de exacte prijzen? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Deze markiesmodellen zijn er:

 • Standaardmodel
 • Petmodel
 • Klapmodel

 

Soorten markiezen

Er zijn drie soorten markiezen. De meest bekende is het standaardmodel waarbij het doek een strepenpatroon heeft. Kies bijvoorbeeld voor een uv-bestendig doek, deze verkleurt minder snel door de zon en houdt bovendien uv-straling tegen.

Een ander model waar u uit kunt kiezen is het klapmodel. De uitval van een klapmodel is groter dan bij een standaardmodel. Daarom is het klapmodel zeer geschikt voor plaatsing boven een openslaand raam of openslaande deur.

Ook een petmodel behoort tot de mogelijkheden. Het voordeel van een petmodel is dat u er vrij onderdoor loopt. De constructie van een petmodel heeft namelijk geen horizontale latten. U zet de modellen vast op verschillende standen.

 

De mogelijkheden van een omkapping bij markiezen

Het is verstandig om uw markies te voorzien van een omkapping. Het doek van de markies wordt in de omkapping opgevouwen en beschermt het doek. Met een omkapping blijft uw doek langer mooi. Er zijn verschillende materialen mogelijk voor een omkapping, namelijk hout of aluminium.

Hout of aluminium?

Het voordeel van aluminium is dat het onderhoudsarm is, zeer sterk en lang meegaat. Met een omkapping van aluminium krijgt u een strak resultaat. Nadeel van het materiaal is dat het kostbaar is. Liever een traditionele en warme uitstraling? Kies dan voor hout. Denk aan het voordelige naaldhout of het sterke hardhout. Een omkapping kost ongeveer €110,- tot €250,- per kast.


markies Woerden

Montage van een markies

De basisconstructie van een markies bestaat uit vier U-vormige armen, sommige soorten markiezen hebben zelfs meer armen. Deze armen worden met scharnieren aan elkaar verbonden. De zonweringspecialist brengt eerst de omkasting en aan de zijkanten twee verticale planken aan. Vervolgens zet hij de armen vast en stelt hij de buitenzonwering goed in.

De bediening bestaat uit handmatige bediening met koorden of een katrol, of elektrische bediening met een buismotor. Het meest praktische is als u de zonneluifels in uw huis kunt bedienen. Dan hoeft u niet naar buiten te lopen, om de zonwering open te doen.

 

Markiezen prijs

De aanschafprijzen voor markiezen zijn afhankelijk van de breedte en de uitval die u graag wilt. Een markies van één meter breed met een uitval van 80 centimeter kost gemiddeld €365,-. Liever een petmodel met een uitval van 120 centimeter? Een markies van één meter breed kost dan gemiddeld €400,-. Bredere modellen zijn duurder. Zo kost een markies van 3 meter breed met 80 centimeter uitval gemiddeld €500,-. In de tabel hieronder staat meer prijsinformatie.

De totaalprijs wordt niet alleen beïnvloed door de grootte van de buitenzonwering, maar door nog meer factoren. Denk aan de bedieningsvorm, het design van het doek en het materiaal van de constructie. Hout is bijvoorbeeld goedkoper dan aluminium. Wilt u ook een omkasting laten maken? Houd dan rekening met hogere prijzen.

Wat kosten markiezen?

Breedte markies Gemiddelde prijzen*
Uitval 80 cm Uitval 100 cm Uitval 120 cm
1 meter €365,- €380,- €400,-
2 meter €420,- €470,- €500,-
3 meter €500,- €560,- €600,-
4 meter €600,- €660,- €700,-
5 meter €700,- €750,- €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief plaatsing. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan.

 

Bedieningsvormen markiezen

Handmatige bediening wordt ook wel een oogwindwerk genoemd. Dit is een budgetvriendelijke optie, want de gemiddelde aanschafprijs ligt tussen de €30,- tot €50,-. Een wandschakelaar is ook een goedkope optie. De aanschafprijzen liggen tussen de €50,- tot €150,-. U opent en sluit uw buitenzonwering met een schakelaar op de wand.

Heeft u een domoticasysteem?

Kies er dan voor om uw markiezen aan te laten sluiten op het domoticasysteem. Dit kost gemiddeld tussen de €125,- tot €325,-. Het bedienen via een afstandsbediening is iets goedkoper dan bedienen met een app op uw smartphone.

Wat is de prijs van de bediening van markiezen?

Bedieningsvorm Gemiddelde prijs*
Oogwindwerk €30,- tot €50,-
Elektrische bediening (wandschakelaar met motor) €50,- tot €150,-
Tijd gestuurde bediening €50,- tot €200,-
Domoticasysteem €125,- tot €325,-
Draadloze bediening (met afstandsbediening) €200,- tot €250,-
Draadloze bediening (met mobiele app) €270,- tot €375,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief btw en exclusief plaatsen. Exacte kosten? Via het offerteformulier vraagt u gratis offertes aan.

Privacy in huis creëren én de zon tegenhouden?

Buitenjaloezieën zorgen hiervoor! Vergelijk offertes onderling op prijs & aanbod.

Gratis offertes vergelijken

 

Buitenjaloezieën Woerden

Buitenjaloezieën zijn ideaal om te voorkomen dat uw woning veel opwarmt in de warme zomermaanden. Ze schermen namelijk het zonlicht af. U heeft hierdoor ook geen last meer van felle zonnestralen in uw woning. Andere voordelen van buitenjaloezieën in Woerden zijn dat ze meer privacy bieden en u vrij zicht blijft houden. De buitenjaloezieën lijken veel op binnenzonwering, maar worden aan de buitenkant geplaatst.

Wat is de levensduur?

Dat verschilt per materiaalsoort. Buitenjaloezieën worden vaak van hout of van aluminium gemaakt. Kiest u voor hout? Dan is hardhout een verstandige keuze, want dit materiaal gaat langer mee. Wel vereist hout regelmatig onderhoud. Aluminium jaloezieën zijn duurder, maar zijn wel onderhoudsarm én hebben een langere levensduur dan hout. De prijs van buitenjaloezieën in Woerden? Gemiddeld ligt de prijs tussen de €200,- en €500,-.

zonwering buiten Woerden

Een zonneluifel voor uw veranda, serre of terras

Het plaatsen van een knikarmscherm in Woerden is een goede manier voor het creëren van schaduw op uw terras, maar wist u dat er ook zonneluifels zijn speciaal voor een veranda of serre? Bovenliggende veranda- of serrezonwering ligt met dragende liggers op het dak en onderliggende zonwering wordt onder het dak aangebracht. Voor bovenliggende zonwering is een elektronisch bedieningssysteem bijna onmisbaar om het doek van de zonneluifel te openen en sluiten.

In een serre of veranda kan het erg warm worden in de zomer. Met buitenzonwering zorgt u voor een lagere temperatuur en kunt u ook in de zomer gebruik maken van deze ruimte, zonder dat u last heeft van de felle zonnestralen.

 

Zonwering op maat plaatsen? Zonweringsbedrijf inschakelen!

Het mooiste resultaat krijgt u met zonwering dat op maat is gemaakt. De meeste zonneschermen zijn verkrijgbaar in vele standaardmaten, maar soms past een standaardmaat niet goed. Ook wanneer u veel wilt aanpassen, denk aan het materiaal, het design van het doek of de mate van uitval, is een zonneluifel op maat ideaal.

Hoe duur is maatwerk?

Dat is lastig te voorspellen. Op maat gemaakte zonwering is vaak iets duurder dan standaardmodellen, maar het voordeel is dat het helemaal is aangepast aan uw wensen en eisen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Zonwering reparatie

Veelvoorkomende reparaties zijn het vervangen van het zonweringsdoek, reparatie van kapotte bedieningsonderdelen en het opnieuw afstellen van de zonwering. Soms beschadigt een zonnescherm in Woerden door een rukwind of slijten onderdelen van de motor. Gelukkig is een reparatie of vervangen in de meeste gevallen goed mogelijk.

Met goed onderhoud voorkomt u een onnodige reparatie. Mocht er toch iets kapotgaan? Dan wordt dit probleem snel geconstateerd. U voorkomt ook beschadigingen door een goede montage.

 

Zonnescherm vervangen Woerden

De vakman verwijdert voor het vervangen eerst de oude zonneluifel. Hierbij let hij goed op dat hij de muur en de bevestigingspunten niet beschadigt. Soms is het nodig om pluggen te gebruiken voor de bevestiging van de nieuwe luifel.

Het is niet altijd nodig om de gehele constructie te vervangen. Wanneer het bedieningsysteem niet goed werkt, is het soms al voldoende om alleen de motor te vervangen. Ziet het doek er niet meer mooi uit? Laat dan alleen het doek van het zonnescherm vervangen in Woerden. De constructie kan dan gewoon blijven hangen.

Wanneer een zonnescherm vervangen?

Wanneer uw zonwering versleten is of niet meer goed werkt, is het waarschijnlijk tijd om het te vervangen. Soms is een reparatie namelijk kostbaarder dan het monteren van een nieuw exemplaar. Een zonweringsdoek gaat meestal rond de 10 tot 15 jaar mee.

Zonwering schoonmaken

Door uw buitenzonwering in Woerden af en toe schoon te maken, verlengt u de levensduur en zorgt u ervoor dat de zonwering er netjes uitziet. Schoonmaken en onderhoud is ook belangrijk om te voorkomen dat u onderdelen snel moet vervangen. Denk hierbij aan een zonweringsdoek met vlekken die er niet uit willen.

Wij hebben nog een aantal tips voor u voor het schoonmaken van de zonwering:

 • Maak het zonweringsdoek schoon met een beetje water en een zachte doek.
 • Laat het zonweringsdoek altijd goed drogen voordat u het laat inrollen.
 • Maak de geleiders helemaal schoon en verwijder vuil.
 • Smeer de geleiders in met een vetvrij smeermiddel.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Verleng de levensduur door uw zonwering goed te onderhouden!

Schakel een zonweringsbedrijf uit Woerden in voor het onderhoud en schoonmaken.

Gratis offertes vergelijken

Welk merk zonwering?

Wanneer u nieuwe buitenzonwering in Woerden gaat kopen, merkt u snel dat u de keuze heeft uit vele merken. Eén van de bekendste merken voor bedieningssystemen is Somfy. De motoren van Somfy zijn geschikt voor vele zonweringssoorten en andere merken. Heroal, een Duits merk, leveren bijna alle soorten zonneschermen en hebben uitstekende zonwerende doeken.

Of ga voor zonwering van Dickson. De doeken van Dickson staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit lange levensduur en mooie designs. Op zoek naar een bijzonder design zonweringsdoek? Bekijk dan eens de collectie van Swela.

 

Keurmerken voor zonwering

Er bestaan verschillende soorten keurmerken voor zonwering. Eén van deze keurmerken is het VMRG-keurmerk van het VMRG, een branchevereniging voor onder andere gevelelementen. Bedrijven die dit keurmerk hebben, voldoen aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast beschikken ze over de benodigde kennis en expertise. Op vmrg.nl staat meer informatie.

Een ander keurmerk is het Romazo Garant Keurmerk. Bedrijven met dit certificaat leveren altijd kwaliteit en zorgen voor een perfecte plaatsing en installatie. Bovendien geven de bedrijven garantie op het geleverde werk. Op romazo.nl leest u hier meer over.

Wanneer u zonneluifels met houten onderdelen laat monteren, is het verstandig om te letten op het FSC-keurmerk. Het Forest Stewardship Council houdt toezicht op de kap van bossen en met deze markering weet u zeker dat het hout verantwoord is gekapt. Op fsc.nl leest u waarom dit zo belangrijk is.

Zonnescherm kopen? Tips om te besparen op buitenzonwering & zonwering kopen

Gaat u een zonnescherm kopen? Wij hebben een aantal handige bespaartips voor u! U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw zonwering. Let bij het aanschaffen van zonwering in Woerden altijd op keurmerken en laat u goed adviseren over de verschillende merken.

Kies bijvoorbeeld voor een oudere collectie zonweringsdoek. Oudere collecties worden vaak met aantrekkelijke prijzen verkocht. Ook advies over de materialen helpt u om een keuze te maken.

De beste tips om te besparen:

 • Laat meerdere zonneschermen monteren om te profiteren van kwantumkorting.
 • Laat u goed adviseren over de geschikte materialen en merken door een zonweringsexpert.
 • Kies voor een voordelig zonnescherm met eenvoudige constructie.
 • Plaats handmatige bediening.
 • Vergelijk gratis offertes met scherpe totaalprijzen.

Recent aangevraagde offertes

Nieuw knikarmscherm plaatsen in Amersfoort
Montage van screens met elektrische bediening Utrecht
Markiezen plaatsen in Veenendaal
Reparatie van uitvalscherm in Nieuwegein
Montage van uitvalscherm in Zeist
Buitenjaloezieën plaatsen in Houten
Klapmodel markiezen plaatsen Soest
Reparatie van zonwering in Maarssen
Zonwering van bedrijfspand schoonmaken in IJsselstein
Elektrisch knikarmscherm monteren in Woerden

buitenzonwering plaatsen Woerden

Goedkope buitenzonwering Woerden plaatsen? Zonweringspecialist inschakelen!

Wilt u meer schaduw creëren in uw woning of in uw tuin? Of wilt u meer privacy in huis? Schakel dan een zonweringsbedrijf in voor het laten plaatsen van screens of zonwering in Woerden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooi knikarmscherm of een elegante markies. Screens zijn ideaal om de felle zon te blokkeren, terwijl u niet het zicht naar buiten verliest. Een goede montage is zeer belangrijk voor het gebruiksgemak van het zonnescherm en voor het voorkomen van beschadigingen.

Hoe werkt de offerteservice?

U bespaart op de totaalprijs door offertes aan te vragen en te vergelijken van meerdere specialisten uit de regio. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast! Op zoek naar een specialist voor het monteren van rolluiken? Ook dat is geen probleem!

Bespaar tot wel 30% op uw nieuwe zonwering!

Vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen van zonweringspecialisten uit Woerden.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!