Zonwering in Hoorn plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Zonwering Hoorn

Meer schaduw of privacy in uw huis? Kies dan voor zonwering! Wat denkt u bijvoorbeeld van een prachtig knikarmscherm boven uw terras, of handige screens die inkijk van buiten blokkeren. Het zonnescherm zorgt niet alleen voor meer schaduw, maar zorgt er ook voor dat uw huis minder snel opwarmt door de zon. Benieuwd naar de prijs van nieuwe zonwering?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vindt u een handig overzicht van alle zonweringssoorten, de bedieningsmogelijkheden en de gemiddelde aanschafprijzen. Ook geven we u meer informatie over de montage en hoe u bespaart op de totaalprijs!

zonwering Hoorn

Besparen op de prijs? Vergelijk offertes!

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw nieuwe (elektrische) zonwering voor buiten. Daarom is het verstandig om meerdere offertes van specialisten uit de regio Hoorn aan te vragen én te vergelijken. U krijgt dan ook meer inzicht in de gemiddelde aanschafprijzen. Bespaar tot wel 30% op de totaalprijs en maak gebruik van de offertedienst!

De belangrijkste voordelen:

 • De offertedienst is geheel gratis en zonder verplichtingen.
 • Kies eenvoudig het beste zonweringsbedrijf in Hoorn voor uw zonwering buiten.
 • Bespaar aanzienlijk op de totaalprijs door offertes te vergelijken.

 

De voordelen van zonwering

Zonwering heeft vele voordelen. Vaak kiezen mensen voor zonwering buiten voor meer privacy en schaduw, maar er zijn nog meer voordelen. Denk hierbij aan verduistering en het voorkomen van inkijk van buitenaf. Tegen ongewenste inkijk zijn screens bijvoorbeeld ideaal. Uiteraard is (elektrische) zonwering handig, maar daarnaast ziet het er ook nog mooi uit.

Waarom zonwering buiten? De belangrijkste voordelen van buitenzonwering:

 • Meer schaduw in uw huis of in de tuin.
 • Uw huis warmt minder snel op door de luifel.
 • Geniet ook van meer privacy in uw woning.
 • De zonwering verhoogt de waarde van uw huis.

 

Welke buitenzonwering voor mijn huis kiezen?

Op zoek naar buitenzonwering, maar weet u niet welke geschikt is voor uw huis? Door de vele soorten zonwering is het soms moeilijk om een keuze te maken. Bij zonneluifels voor de ramen zijn bijvoorbeeld uitvalschermen, screens en markiezen een goede optie. Ook buitenjaloezieën zijn dan erg mooi. Deze zonweringstypen zijn weer minder geschikt voor meer schaduw in de tuin. Een scherm met knikarmen is dan beter. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan en ontdek scherpe prijzen!

U hebt de keuze uit de volgende soorten buitenzonwering:

zonwering prijzen Hoorn

Zonwering prijzen Hoorn

Eén van de goedkoopste opties is een uitvalscherm. Omdat het openingsmechanisme erg eenvoudig is, liggen de aanschafprijzen lager. U betaalt ongeveer €170,- tot €690,- voor een breedte van 1 tot 4 meter. Knikarmschermen zijn duurder, de aanschafprijzen beginnen dan vanaf €650,-. Hoe groter het scherm, hoe hoger de aanschafprijs is. Markiezen kosten rond de €400,- tot €750,- voor een lengte van 1 tot 5 meter. Screens van 1 tot 3 meter kosten ,strong>gemiddeld €150,- tot €270,-.

De genoemde prijzen zijn alleen voor de aanschaf en niet voor de montagekosten. Gemiddeld kost het monteren tussen de €50,- tot €200,-. Voor het bedieningssysteem moet u denken aan een montageprijs tussen de €35,- tot €250,-.

Zonwering prijs 2024

Soorten buitenzonwering Breedte (in meter) Gemiddelde prijzen*
Uitvalscherm 1 tot 4 €170,- tot €690,-
Knikarmscherm 2 tot 10 €650,- tot €2.000,-
Screens 1 tot 3 €150,- tot €270,-
Markiezen 1 tot 5 €400,- tot €750,-
Buitenjaloezieën 1 tot 4 €200,- tot €500,-
Bediening €35,- tot €250,-
Montagekosten €50,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor 2024, inclusief btw, exclusief plaatsing. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Meer informatie over de kosten van zonwering.

Wilt u meer schaduw in uw tuin en woning?

Plaats dan een zonnescherm! Bespaar op de totaalprijs door offertes te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de kosten van zonwering?

Er zijn een aantal factoren van invloed op de totaalprijs. De grootste factor is uiteraard het type zonneluifel waar u voor kiest. Ook de afmetingen spelen een rol bij het bepalen van de totaalprijs.

Over het algemeen geldt: hoe groter het scherm, hoe hoger de richtprijs.

Ook het monteren van een groter scherm duurt langer, daarom zijn de arbeidskosten dan hoger. Tevens heeft u speciaal en sterk bevestigingsmateriaal nodig. Een invloedfactor is het bedieningssysteem. Elektrische bediening is namelijk duurder dan handmatige bediening.

Dit zijn de belangrijkste factoren:

 • Afmetingen: hoe groter het zonnescherm, hoe hoger de prijs.
 • Materiaal: aluminium, kunststof of hout en materiaal voor het doek en de bevestiging.
 • Montage: de montagekosten voor de montage van zonwering en installeren bediening.
 • Bediening: elektrische bedieningssystemen zijn duurder dan een manuele bedieningssoorten.

Wilt u uw woning voorzien van zonwering?

Een zonnescherm zorgt dat uw huis koel blijft. Vraag gratis offertes aan.

Gratis offertes vergelijken
zonnescherm Hoorn

Zonnescherm Hoorn

Er zijn vele soorten zonneschermen. Ze worden aan de buitenkant van uw woning of bedrijfspand geplaatst. Meestal voor schaduw boven een terras of in een woning. Een zonnescherm bestaat uit een basisconstructie met armen en geleiders, waartussen een zonweringsdoek uitgerold wordt. Deze doeken zijn in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar. Van traditionele strepen tot een trendy design. Benieuwd naar de kosten voor een zonnescherm? Start nu uw gratis offerteaanvraag en ontdek de scherpe prijzen!

Lees hieronder meer over welke soorten zonneschermen in Hoorn verkrijgbaar zijn. We geven u informatie over de voordelen, de werking en uiteraard de aanschafprijzen.

 

Knikarmschermen

Eén van de meest populaire soorten buitenzonwering in Hoorn is een knikarmscherm. Knikarmschermen hebben grote doeken en twee lange armen aan de zijkant die horizontaal uitklappen. Het grootste voordeel van dit type is dan ook dat u een vrije doorgang heeft onder het scherm. Door dit sterke mechanisme zijn er daarnaast ook zeer grote zonneschermen mogelijk. De maximale uitval is ongeveer 4 meter en de maximale breedte maar liefst 10 meter.

Knikarmschermen worden zeer vaak buiten geplaatst voor schaduw in de tuin. Het doek rolt bijna helemaal horizontaal uit en daardoor heeft u veel zit- en sta-ruimte. De hoek is eventueel zelfs nog aan te passen, zodat u het kan veranderen naar gelang de stand van zon. De gemiddelde prijs? Tussen de €600,- en €1.300,-.

 

Uitvalschermen Hoorn

Een andere mogelijkheid is een uitvalscherm. Uitvalschermen bestaan uit een zonweringsdoek met twee vaste armen aan de zijkant. Het nadeel is dan ook dat deze twee armen naar beneden gaan om het doek uit te rollen. Hierdoor is het zeer geschikt voor een zonneluifel boven een raam of een deur, maar minder geschikt voor schaduw in de tuin. U kunt er namelijk niet vrij onderdoor lopen. U bepaalt zelf de stand hoeveel het doek naar beneden rolt en hoeveel zonlicht u wilt blokkeren.

Uitvalscherm of valarmzonnescherm?

Een valarmzonnescherm is bijna hetzelfde als een uitvalscherm. Het is namelijk een combinatie tussen een uitvalscherm en een zonnescreen. De zonwering loopt eerst een stuk tussen rails vlak tegen het glas aan en klapt daarna pas naar buiten. Voor een uitvalscherm in Hoorn is de gemiddelde prijs tussen de €150,- en €680,-.

 

Zonnescherm monteren

Zonneschermen en screens monteren lijkt misschien eenvoudig, maar is het zeker niet. Doordat buitenzonwering zwaar en groot is, is het juiste bevestigingsmateriaal en de juiste montage zeer belangrijk. Zonder goed bevestigingsmateriaal zou het zonnescherm namelijk kunnen vallen. Een goede montage is daarnaast ook belangrijk voor uw gebruiksgemak, want hierdoor opent en sluit de zonneluifel namelijk gemakkelijker.

De zonweringspecialist begint altijd met het bepalen van de plaats en de hoogte van de zonneluifel. Hij tekent de plaats af van de cassette (met het opgerolde doek) en de geleiders of de steunen. De cassette plaatst hij vervolgens als eerste en daarna de armen. Ook het afstellen is heel belangrijk. Denk hierbij aan hoever het zonweringsdoek maximaal mag uitrollen. De montagekosten liggen tussen de €50,- en de €200,- per scherm.

 

Wat kost een zonnescherm?

Gemiddeld kost een knikarmscherm in Hoorn tussen de €600,- tot €1.300,-. Hoe groter het scherm, hoe hoger de prijs. Voor een scherm van twee meter moet u denken aan €600,- tot €700,- en voor een zonnescherm van drie meter tussen de €700,- tot €950,-. Uitvalschermen met een uitval van één meter kosten gemiddeld tussen de €150,- tot €680,-.

Kiezen voor een knikarmscherm of een uitvalscherm?

Een zonnescherm met knikarmen is het meest geschikt voor boven een tuinterras. Omdat u een vrije doorloop en meer zit- en sta-ruimte heeft. Uitvalschermen zijn goedkoper, maar toch minder geschikt voor schaduw in de tuin. Wel zijn ze ideaal als zonwering voor de ramen.

Kosten zonnescherm in 2024

Zonnescherm Gemiddelde kosten*
Knikarmscherm breedte (bij 3 meter uitval) €600,- tot €1.300,-
2 meter €600,- tot €700,-
3 meter €700,- tot €950,-
4 meter €800,- tot €1.000,-
5 meter €800,- tot €1.100,-
6 meter €1.000,- tot €1.300,-
Uitvalscherm breedte (bij 1 meter uitval) €150,- tot €680,-
1 meter €150,- tot €330,-
2 meter €250,- tot €450,-
3 meter €310,- tot €570,-
4 meter €400,- tot €680,-
Montage €50,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.

Krijg meer schaduw en privacy door het plaatsen van zonneschermen!

Kies eenvoudig de beste zonweringspecialist uit Hoorn voor het monteren.

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Handmatige of elektrische bediening?

U bedient de knikarm- en uitvalschermen en screens met een handmatig of elektrisch systeem. Handmatig bedienen gaat via een draaistang, ook wel zwengel of slingerstang genoemd, of met een bandopwinder. Manueel bedienen is goedkoper dan elektrisch, maar dit laatste bedieningssysteem geeft u wel meer gebruiksgemak.

Wat zijn de aanschafkosten voor elektrische bediening?

Gemiddeld liggen de aanschafprijzen tussen de €100,- tot €150,-. Wilt u de luifel nog meer automatiseren? Bijvoorbeeld dat het zonnescherm automatisch opent bij veel zon? Dan kost het ongeveer €200,- voor een bedieningssysteem met sensor. Bekijk de prijstabel voor nog meer informatie.

Prijzen bediening

Bediening Gemiddelde kosten
Handmatig (oogwindwerk) €30,- tot €50,-
Elektrisch €100,- tot €150,-
Wind- en zonautomaat* €200,-
Elektrische afstandsbediening €180,- tot €250,-

*Dit betekent dat het zonnescherm automatisch opent en sluit bij zon of veel wind.

Geniet van veel privacy in uw huis met screens.

Bespaar tot wel 30% op de totaalprijs door offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

screens Hoorn

Screens Hoorn

Screens zijn ook ideaal voor buitenzonwering. Het zijn zonwerende doeken die strak tegen een raam geplaatst worden. Meestal worden screens op het kozijn geplaatst, maar tegen de buitenmuur is ook een optie. Screens zorgen niet alleen voor zonwering, maar voorkomen ook dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken.

Screens worden gemaakt van een constructie van aluminium of kunststof met zonwerende doeken. De doeken worden gemaakt van polyester of van glasvezel. U bepaalt zelf de mate van transparantie en hoeveel zon er geblokkeerd moet worden. Er zijn ook speciale screens te koop die verduisterend werken. De prijs van zonnescreens? Tussen de €200,- en €300,- exclusief bediening en montage. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen!

De voordelen van zonnescreens:

 • Het houdt de zon tegen.
 • U geniet van privacy.
 • De warmte blijft buiten.

 

Ritsscreen

U hebt de keuze uit een standaardscreen of een ritsscreen. Deze screens worden ook wel zipscreens of solid-screens genoemd. Een ritsscreen heeft een doek dat vast zit met een rits tussen de geleiders. Hierdoor zit er geen ruimte tussen het doek en de geleiders. Het voordeel is dat er geen zonlicht doorheen komt, maar dat ze ook insecten werend zijn en niet klapperen in de wind.

 

De bediening van screens

Kies voor een budgetvriendelijk bedieningssysteem met een handslinger of koordopwinder. U hoeft niet naar buiten te gaan om de screens te open of te sluiten. De vakman boort een klein gat in de muur of het kozijn om het bedieningssysteem aan te leggen. U bedient uw screens in Hoorn dus eenvoudig vanuit huis!

Niet manueel bedienen?

Dan zijn elektrische systemen geschikt voor u. Denk aan een handige wandschakelaar om één of meerdere screens tegelijk te openen of te sluiten. Of ga voor een draadloze afstandsbediening of bediening via een app op uw telefoon. De aanschafkosten voor elektrische bediening beginnen vanaf €150,-.


zonnescreens Hoorn

Zonnescreen plaatsen

Een zonnescreen wordt op het kozijn of op de muur geplaatst, het liefst zo strak mogelijk tegen het glas aan. Eerst plaatst de vakman de cassette waarin het opgerolde doek zit. Ook maakt hij een klein gat voor het bedieningssysteem. Vervolgens plaatst hij de bediening en de geleiders. De geleiders schuift hij heel voorzicht in de omkasting.

Tevens controleert de vakman altijd of het doek goed uitrolt tussen de geleiders. Hiervoor is het vaak nodig om het doek in te stellen en het bedieningssysteem te installeren. De montagekosten liggen tussen de €50,- en de €150,- per zonnescreen.

 

De kosten van screens zonwering

Wilt u nieuwe screens in Hoorn kopen? Dan bent u vast ook benieuwd naar de aanschafprijzen. Een zonnescreen van 80 bij 60 centimeter kost ongeveer €200,-. Grotere schermen zijn duurder. Zo kost een scherm van 150 bij 75 centimeter rond de €230,-. Wilt u besparen op de totaalprijs? Kies dan voor bediening met een handslinger. De aanschafprijs is ongeveer €30,- en het monteren is zeer eenvoudig.

Gemiddeld kost het monteren tussen de €50,- tot €150,- per zonnescreen. Meestal is de bovenkap, de kast met het opgerolde doek, bij de prijs inbegrepen. Wilt u echter een speciaal model? Houd dan rekening met een meerprijs van maximaal €40,-. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde richtprijzen.

Screens prijzen

Screens Gemiddelde prijs*
Afmetingen (breedte x hoogte)
80 x 60 cm €200,-
150 x 75 cm €230,-
200 x 150 cm €300,-
Bediening
Handslinger €30,-
Elektrisch €150,-
Elektrisch met afstandsbediening €350,-
Overige kosten
Bovenkap (standaard of speciaal model) €0,- tot €40,-
Bezorgkosten €30,-
Montagekosten €50,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief plaatsen. Voor de exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Voorkom inkijk van buitenaf en blokkeer de felle zonnestralen!

Schakel een zonweringspecialist in voor de plaatsing van mooie screens.

Vergelijk nu gratis offertes

markiezen Hoorn

Markiezen Hoorn

Het plaatsen van markiezen in Hoorn komt veel voor bij woningen, maar ook bij bedrijfspanden. Het is namelijk een zeer elegante en traditionele zonwering. De markiezen hebben een ronde vorm en hebben meestal een klassiek zonweringsdoek met strepen. Er bestaan echter ook moderne designs, zoals gebroken wit, zwart of antraciet. Door de vorm blokkeren ze ook zonlicht dat vanaf de zijkant komt.

Markiezen bestaan uit een basisconstructie van hout of aluminium, met een gespannen doek. Daarnaast kiezen de meeste mensen ook voor een mooie omkasting. Hiermee beschermt u het zonweringsdoek als het opgerold is. De gemiddelde prijs van markiezen in Hoorn ligt tussen de €365,- en €800,-. Benieuwd naar de exacte prijzen? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Deze markiesmodellen zijn er:

 • Standaardmodel
 • Petmodel
 • Klapmodel

 

Soorten markiezen

Het standaardmodel is het meest populaire model. Het doek heeft een strepenpatroon, bijvoorbeeld groen met wit. Door te kiezen voor een uv-werend doek, verhoogt u de bescherming tegen schadelijke straling. Daarnaast verkleuren deze doeken minder snel door het zonlicht.

Een ander model is het petmodel. Onder dit model kunt u vrij doorlopen, want het is vrij van horizontale latten. Dit model zien we vaak bij winkels. Het petmodel kunt u vastzetten in verschillende standen.

Tot slot is het mogelijk om te kiezen voor het klapmodel. Het grootste voordeel van deze variant is dat de uitval een stuk groter is. Hierdoor is het klapmodel ook heel geschikt voor de montage boven een raamkozijn of een deur.

 

De mogelijkheden van een omkapping bij markiezen

Markiezen klappen naar boven. Met een omkapping, beschermt u het doek. Deze omkapping zit in zijn geheel rondom het opgeklapte doek. Het zonweringsdoek blijft hierdoor langer mooi en wordt minder snel vies.

Waar wordt een omkapping van gemaakt?

Een omkapping wordt meestal gemaakt van hout of aluminium. Hout heeft een traditionele en warme uitstraling en wordt daarom vaak gekozen. Het nadeel is dat u het materiaal regelmatig moet onderhouden en schoonmaken. Daarnaast moet u het om de vijf jaar schuren en schilderen. Met aluminium is dit niet nodig. Dit materiaal is namelijk onderhoudsarm en gaat bovendien zeer lang mee. Een omkapping kost ongeveer €110,- tot €250,-.


markies Hoorn

Montage van een markies

Het monteren van een markies is ingewikkelder dan andere zonwering. De constructie bestaat namelijk uit vier U-vormige armen (sommige modellen hebben zelfs nog meer armen) en deze moeten met scharnieren aan elkaar verbonden worden. Het is belangrijk dat dit nauwkeurig gedaan wordt, anders werkt het zonnescherm niet goed.

De zonweringsspecialist uit Hoorn plaatst eerst de constructie en het doek en daarna pas de omkasting. Ook installeert hij de bediening. Het is handig als u de zonwering in Hoorn binnenshuis kunt bedienen. Hiervoor is het nodig om een klein gat (ongeveer 1 tot 2 centimeter) te maken in de muur of het kozijn.

 

Markiezen prijs Hoorn

De aanschafprijzen voor nieuwe markiezen worden bepaald door de mate van uitval en de grootte. Hoe groter deze buitenzonwering is en hoe groter de uitval is, hoe hoger de prijs. Bekijk de prijstabel voor meer informatie.

Een kleine markies van 1 meter met een uitval van 80 centimeter kost ongeveer €365,-. Een uitval van 120 centimeter geeft een gemiddelde aanschafprijs van €400,-. Grotere markies van 3 meter nodig? Dit kost met een uitval van 80 centimeter ongeveer €500,-.

Meerdere factoren beïnvloeden de totaalprijs voor uw buitenzonwering. Niet alleen de grootte is van invloed, maar ook het materiaal waar de constructie van gemaakt is. Hout is goedkoper dan aluminium, maar vereist wel meer onderhoud. Wilt u een omkasting laten plaatsen? Dan moet u rekening houden met iets hogere richtprijzen, voordeel is wel dat het doek langer mooi blijft.

Wat kosten markiezen?

Breedte markies Gemiddelde prijzen*
Uitval 80 cm Uitval 100 cm Uitval 120 cm
1 meter €365,- €380,- €400,-
2 meter €420,- €470,- €500,-
3 meter €500,- €560,- €600,-
4 meter €600,- €660,- €700,-
5 meter €700,- €750,- €800,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en exclusief plaatsing. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan.

 

Bedieningsvormen markiezen

U kunt de markiezen op twee manieren bedienen, namelijk manueel of elektrisch. Manueel is een budgetvriendelijke optie. Dit kost rond de €30,- tot €50,-. Wilt u liever een elektronische bediening? Kies bijvoorbeeld voor een wandschakelaar. Gemiddeld kost dit tussen de €50,- tot €150,-. Deze schakelaar kunt u eventueel uitbreiden met een sleutel of een tijdslot.

Combinatie met een domoticasysteem?

Dat is geen probleem! Bediening via een afstandsbediening is iets goedkoper, maar het meeste gemak heeft u natuurlijk met een bediening via een app op uw smartphone. U opent en sluit uw zonnescherm dan vanuit elke plaats, zelfs wanneer u niet thuis bent.

Wat is de prijs van de bediening van markiezen?

Bedieningsvorm Gemiddelde prijs*
Oogwindwerk €30,- tot €50,-
Elektrische bediening (wandschakelaar met motor) €50,- tot €150,-
Tijd gestuurde bediening €50,- tot €200,-
Domoticasysteem €125,- tot €325,-
Draadloze bediening (met afstandsbediening) €200,- tot €250,-
Draadloze bediening (met mobiele app) €270,- tot €375,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief btw en exclusief plaatsen. Exacte kosten? Via het offerteformulier vraagt u gratis offertes aan.

Wilt u mooie en elegante zonwering? Kies dan voor markiezen!

Vergelijk offertes en betaal niet te veel voor uw buitenzonwering.

Gratis offertes vergelijken

 

Buitenjaloezieën Hoorn

Jaloezieën kent u misschien alleen als binnenzonwering, maar wist u dat er ook speciale buitenjaloezieën zijn? Ze reflecteren de zonnestralen en hierdoor warmt uw woning minder snel op. Daarnaast heeft u geen last meer van de felle zonnestralen op uw tv of computerscherm. Een ander voordeel van buitenjaloezieën is dat ze er mooi en elegant uit zien.

Hoe lang gaan buitenjaloezieën mee?

De levensduur is afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Hout gaat bijvoorbeeld minder lang mee dan aluminium en vereist daarnaast meer onderhoud. U moet ze bijvoorbeeld regelmatig schoonmaken. Voor buitenjaloezieën in Hoorn liggen de gemiddelde kosten tussen de €200,- en €500,-.

zonwering buiten Hoorn

Een zonneluifel voor uw veranda, serre of terras

Bij buitenzonwering voor terrassen kiezen mensen meestal voor knikarmschermen. Dit zonweringstype is namelijk zeer geschikt voor het creëren van schaduw. Wilt u juist meer schaduw in uw serre of veranda? Dan is dit type minder geschikt en kunt u beter kiezen voor speciale veranda- of serrezonwering. Er is speciale bovenliggende zonwering, deze wordt boven het dak gemonteerd, en onderliggende zonwering, welke onder het dak binnenshuis gemonteerd wordt.

Zonwering in uw veranda of serre zorgt niet alleen voor meer schaduw, maar zorgt er ook voor dat de ruimte minder snel opwarmt in de warme zomermaanden. De zonneluifels reflecteren namelijk de felle zonnestralen en hierdoor warmt uw huis minder snel op.

 

Zonwering op maat plaatsen? Schakel een zonweringsbedrijf in!

Zonwering plaatsen in Hoorn. Zonwering is verkrijgbaar in allerlei maten, kleuren en designs. Wanneer u echter de zonwering helemaal wilt laten aanpassen naar uw stijl of wanneer de standaardmaten niet passen, is op maat gemaakte buitenzonwering ideaal.

Is zonwering op maat duur?

Dat ligt helemaal aan uw wensen en eisen. Vaak is op maat gemaakte zonwering wel iets duurder dan de standaardmodellen. De zonwering wordt namelijk helemaal aangepast naar uw eisen. Hierdoor duurt het maken vaak ook iets langer. Meer weten over het plaatsen van zonwering in Hoorn? Vraag gratis offertes aan.

Zonwering reparatie

Bij een beschadiging of een storing is een reparatie noodzakelijk. Belangrijk is dat u snel een zonweringsspecialist inschakelt voor de reparatie. Zonder de benodigde reparatie kunt u de zonneluifel namelijk niet goed gebruiken en kan de schade groter worden. Veelvoorkomende problemen zijn kapotte onderdelen, een foutief ingestelde zonwering of een beschadiging aan de geleiders of het doek.

U voorkomt onnodige reparaties door de zonwering regelmatig te onderhouden. Ook het schoonmaken van het doek en de constructie helpen hierbij. Het zonweringsdoek blijft hierdoor mooier en u hoeft het dan niet snel te vervangen.

 

Zonnescherm vervangen

De vakman begint met het verwijderen van de oude zonneluifel. Hij let goed op dat hij hierbij de muur niet beschadigt. Dan kunnen namelijk daarna dezelfde punten gebruikt worden voor het bevestigen van het nieuwe zonnescherm. Soms is het nodig om een plug te gebruiken.

Wanneer moet ik een zonnescherm laten vervangen?

Buitenzonwering in Hoorn heeft een lange levensduur, maar heeft meer te verduren dan binnenzonwering. Denk aan harde wind, regen en andere weersomstandigheden. Wanneer de constructie helemaal is versleten, is het tijd om de zonwering in Hoorn te vervangen. Blijft u last houden van storingen of is het zonnescherm ernstig beschadigd? Soms kost een reparatie meer dan het vervangen van de complete buitenzonwering.

Zonweringsspecialisten vervangen niet altijd de gehele zonneluifel. Is alleen de motor of het doek beschadigd? Laat dan alleen deze onderdelen van een zonnescherm vervangen in Hoorn. Dit is vaak goedkoper dan een compleet nieuw zonnescherm.

Zonwering schoonmaken

U moet regelmatig uw zonwering schoonmaken. Het doek ziet er langer mooi uit en u verlengt de levensduur. Een vies doek krijgt u namelijk niet altijd meer goed schoon en moet u dan laten vervangen. Maak niet alleen het zonweringsdoek af en toe schoon, maar ook de geleiders. Dit is bevorderlijk voor de levensduur.

Onze tips voor het schoonmaken van buitenzonwering:

 • Gebruik een beetje water en een zachte doek voor het schoonmaken van het zonweringsdoek.
 • Zorg ervoor dat het zonweringsdoek helemaal is opgedroogd, voordat u het gaat oprollen.
 • Maak de geleiders schoon en smeer ze in met een vetvrij smeermiddel (vet trekt meer vuil aan).
 • Gebruik geen agressieve of chemische schoonmaakmiddelen, deze beschadigen het doek.

Onderhoud uw zonwering en verleng de levensduur!

Met een zonweringsbedrijf uit Hoorn bent u verzekerd van goed onderhoud.

Vergelijk gratis offertes

Welk merk zonwering?

Er zijn vele merken waar u een keuze uit moet maken bij de aanschaf van nieuwe buitenzonwering. Een bekend merk voor bedieningssystemen is Somfy. Somfy heeft vele soorten systemen in het assortiment en de motoren kunnen ook gebruikt worden in combinatie met andere merken. Een ander bekend merk is Heroal. Dit is een Duits merk dat allerlei soorten zonneschermen heeft met uitstekende zonwerende doeken.

Swela is een merk dat allerlei zonweringsdoeken in het assortiment heeft met prachtige designs. Deze doeken gaan lang mee, zijn uv-werend en de kleuren vervagen niet snel. Dickson heef ook kwalitatieve zonweringsdoeken. Een zonweringsspecialist geeft u graag deskundig advies.

 

Keurmerken voor zonwering

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe zonwering in Hoorn, zult u zien dat er vele soorten keurmerken zijn. Eén van de bekendste keurmerken is het VMRG-keurmerk. Deze wordt uitgegeven door een brancheorganisatie. Bedrijven met dit keurmerk moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. De vakmannen moeten ook beschikken over de benodigde kennis. Lees hier meer over op vmrg.nl.

Het Romazo Garant Keurmerk is een ander certificaat. De instelling controleert bedrijven altijd op kwaliteit en u bent verzekerd van een perfecte montage en installatie. De bedrijven met dit certificaat geven altijd garantie op het geleverde werk. Ga naar romazo.nl voor meer informatie.

Wilt u zonwering met houten elementen laten plaatsen? Kies dan altijd voor hout met het FSC-keurmerk. Het Forest Stewardship controleert of hout verantwoord gekapt wordt. Op fsc.nl staat meer informatie hierover.

Zonnescherm kopen? Tips om te besparen op buitenzonwering & zonwering kopen

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw nieuwe zonnescherm. Lees daarom onze bespaartips door! Zo is het verstandig om te letten op keurmerken en u te laten altijd adviseren over de verschillende merken en materialen. Sommige merken hebben oudere collecties die ze aanbieden tegen hoge kortingen.

Onze beste bespaartips:

 • Profiteer van kwantumkorting en laat meerdere zonneschermen monteren.
 • Laat u adviseren over materialen en merken door een zonweringsexpert.
 • Plaats een voordelig zonnescherm met een eenvoudige basisconstructie.
 • Kies voor een handmatig bedieningssysteem.
 • Vergelijk altijd gratis offertes met scherpe prijzen.

Recent aangevraagde offertes

Nieuw knikarmscherm plaatsen in Amsterdam
Montage van screens met elektrische bediening Haarlem
Markiezen plaatsen in Alkmaar
Reparatie van uitvalscherm in Hilversum
Montage van uitvalscherm in Amstelveen
Buitenjaloezieën plaatsen in Zaandam
Klapmodel markiezen plaatsen Purmerend
Reparatie van zonwering in Hoofddorp
Zonwering van bedrijfspand schoonmaken in Hoorn
Elektrisch knikarmscherm monteren in Den Helder

buitenzonwering plaatsen Hoorn

Goedkope buitenzonwering Hoorn plaatsen? Zonweringspecialist inschakelen!

Denkt u erover na om goedkope zonwering te laten plaatsen? Een goede keuze! U geniet snel van meer schaduw op uw terras meer privacy in huis. Kies bijvoorbeeld voor een prachtig zonnescherm, zoals een knikarmscherm, of ga voor elegante markiezen. Screens zijn ook zeer populair. Screens blokkeren namelijk de zon, maar voorkomen dat u niet meer naar buiten kunt kijken.

Voor het gebruiksgemak en de levensduur van de zonneschermen is een goede montage zeer belangrijk. Schakel daarom een zonweringsspecialist in voor het laten plaatsen. Het zonweringsbedrijf uit Hoorn geeft u bovendien deskundig advies over de mogelijkheden.

Bespaar op de totaalprijs door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken! Vul het offerteformulier in, vergelijk en bespaar tot wel 30%. Wilt u ook rolluiken laten plaatsen? De zonweringspecialisten uit Hoorn staan ook hiervoor voor u klaar.

Bespaar tot wel 30% op uw nieuwe zonwering!

Vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen van zonweringspecialisten uit Hoorn.

Vergelijk nu gratis offertes!