Rolluiken Hoorn

Rolluiken Hoorn

Om de zon te weren van uw woning hebt u de keuze uit diverse soorten zonneschermen. Eén van de modellen die wij veel plaatsen in Nederland is de rolluik. Dit komt doordat rolluiken vele voordelen met zich meebrengen en qua prijs-kwaliteit verhouding ook een zeer aantrekkelijke keuze zijn. Wie op zoek gaat naar rolluiken zal ondervinden dat er verschillende varianten zijn waaruit een keuze moet worden gemaakt. Zo kunt u bij de meeste leveranciers uit Hoorn kiezen uit inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken in een groot aantal designs en maten. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen van rolluiken bij uw woning of bedrijfspand? Aarzel dan niet om ons webformulier in te vullen. Wij sturen u met alle plezier enkele vrijblijvende offertes toe van specialisten bij u uit de regio.

Offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)De voordelen van een rolluik

Zoals gezegd hebben rolluiken diverse voordelen ten opzichte van andere soorten zonwering. Het grootste voordeel is dat een rolluik niet alleen zorgt voor het weren van de zon, maar ook privacy bescherming biedt. Daarnaast zullen inbouw- en opbouwrolluiken tevens een uitstekende verduistering bieden en zijn ze geschikt als geluidsisolatie en warmte-isolatie. Dit betekent dan wel dat u tijdens de wintermaanden ook de luiken gesloten moet houden. Kiest u voor rolluiken van kunststof dan profiteert u bovendien van een uitstekende levensduur en een lage onderhoudsintensiteit.

Houd inbrekers buiten de deur!

Wanneer u kiest voor inbouwrolluiken dan kiest u tevens voor een uitstekende inbraakbescherming. Doordat de rolluiken in de muur of het raamkozijn zijn gemonteerd is het lastig deze te doorbreken voor inbrekers. Wij adviseren dan ook altijd om de rolluiken tijdens een vakantie of afwezigheid te laten zakken, dit schrikt inbrekers af. Wilt u graag zeker zijn van een optimale inbraakpreventie? Overweeg dan om rolluiken te kopen die voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Producten met een dergelijk keurmerk verkleinen de kans op een gelegenheidsinbraak met 50%. Uw rolluiken leverancier uit Hoorn kan u hierover desgewenst van meer informatie voorzien.

Rolluiken offertes vergelijken


Inbouwrolluiken Hoorn

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn de duurste variant rolluiken waar u voor kunt kiezen. Inbouwrolluiken worden in de muur geplaatst, en vereisen daarom een grote verbouwing wanneer dit in een bestaand pand moet gebeuren. Inbouwrolluiken installeren wij daarom over het algemeen bij nieuwbouwpanden. Zo worden problemen met het doorbreken van de isolatie en bouwconstructie voorkomen. Waarom u toch voor inbouwrolluiken moet kiezen? Deze bieden een groot aantal positieve eigenschappen zoals privacybescherming, warmte-isolatie en verduistering. Doordat een rolluik in de muur is gebouwd voorkomt u bovendien dat deze wordt beschadigd door weer en wind.

Opbouwrolluiken Hoorn

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken bieden evenals inbouwrolluiken vele voordelen. Deze rolluiken worden tegen het kozijn aangebouwd, en vereisen enige installatie tijd. Het grootste positieve punt van opbouwrolluiken is dat het mogelijk is om deze bij bestaande woningen te plaatsen. Het is hierbij wel van belang dat u eerst samen met een rolluiken expert uit Hoorn kijkt naar de staat van de kozijnen en muren om problemen op de lange termijn te voorkomen. Wilt u graag in contact komen met een specialist bij u uit de regio? Of wilt u graag meer weten over het voordeel van rolluiken ten opzichte van andere soorten zonneschermen? Aarzel dan niet om ons webformulier in te vullen. Wij informeren u met alle plezier.


Scherpe prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van rolluiken variëren aanzienlijk, en zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo kost een handmatig bediende rolluik van 1 vierkante meter ongeveer €100,- tot €250,- terwijl elektrische rolluiken starten met een prijs van ongeveer €150. Kiest u voor een rolluik met afstandsbediening? Dan is de prijs zelfs €215,-. Andere factoren die van invloed zijn op de prijzen, zijn onder andere de mate van inbraakpreventie en verduistering die u wenst, en de eventuele extra opties zoals een unieke kleur of design. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de prijzen van rolluiken met een afmeting van 1 bij 1 meter.

Handmatige rolluiken: Elektrische rolluiken : Rolluiken met afstandsbediening :
€100,- / €300,- €150,- / €450,- €215,- / €550,-

Merken

Wie graag een rolluik wil kopen heeft daarbij de keuze uit modellen van een A-merk of het huismerk van de lokale aanbieder. Wij krijgen regelmatig van onze klanten uit Hoorn de vraag voor welke variant zij nu het beste kunnen kiezen. Dit is echter volledig afhankelijk van uw wensen op het gebied van kwaliteit, levensduur, duurzaamheid en budget. A-merken zoals Heroal, Winsol, Smits, Roma en Verona bieden een hoge kwaliteit. Huismerken hebben daarentegen producten van iets mindere levensduur die binnen het budget van de meeste Nederlanders passen. Voor een overzicht van de mogelijkheden adviseren wij om vrijblijvend enkele offertes aan te vragen.

voorzetrolluiken Hoorn
rolluik smartphone bediening

Voorzetrolluiken

Wilt u graag rolluiken plaatsen bij uw woning in Hoorn, maar bent u bang dat dit niet mogelijk is omdat er geen aanpassingen kunnen of mogen worden gedaan aan de bouwconstructie? Wellicht vormen voorzetrolluiken dé oplossing voor u. Voorzetrolluiken worden tegen de muur of het raamkozijn geplaatst, waardoor er geen problemen ontstaan bij de installatie. Voorzetrolluiken zorgen voor een uitstekende zonwering, maar hebben op het gebied van isolatie en levensduur lagere kwaliteiten dan inbouw- en opbouwrolluiken. De prijzen voor voorzetrolluiken zijn bovendien zeer aantrekkelijk.

Rolluiken bedienen met smartphone

Het is tegenwoordig niet alleen mogelijk om uw handmatig bedieningssysteem te vervangen voor een elektrische variant, het is tevens een optie om uw bediening volledig te laten automatiseren. Dit kan door de rolluiken te bedienen met behulp van sensoren. Deze meten de wind- en zonkracht en zijn ook gericht op het opmerken van regen. Wilt u liever zelf enige invloed houden op het in- en uitrollen van de rolluiken? Kies dan voor een elektrische besturing met behulp van uw smartphone of tablet. U kunt zo vanuit uw luie stoel een rolluik laten zakken, of zelfs vanaf kantoor wanneer het plotseling zonniger is dan verwacht.

handmatige rolluik bediening
rolluiken maten Hoorn

Van handmatig naar elektrisch

Vele soorten zonneschermen zoals screens, markiezen en rolluiken zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Veel van onze klanten uit Hoorn maken in eerste instantie de keuze voor het handmatig bedienen omdat dit een stuk voordeligere prijzen oplevert. Het kan echter zijn dat u op de langere termijn toch liever kiest voor een elektrische besturing. Elektrische besturingssystemen kunnen in een aantal gevallen later worden toegevoegd. Het is echter voordeliger om direct uit te laten voeren, in verband met een kortere installatietijd en minder arbeidskosten. Een expert uit ons netwerk kan bij u langs komen om de opties te bespreken.

In alle kleuren en maten

Wilt u graag dat uw rolluik aansluit bij de uitstraling van uw huis? Bij de meeste leveranciers uit Hoorn kunt u opbouw- en inbouwrolluiken in vele designs en kleuren aanschaffen. Dit brengt natuurlijk wel hogere prijzen mee, evenals een elektrische besturing in plaats van een handmatig besturingssysteem. Wilt u graag weten aan welke voorwaarden uw rolluiken moeten voldoen of welke opties er zijn op het gebied van kleur en design? Aarzel dan niet om ons offerteformulier in te vullen. Wij helpen u met alle plezier bij het uitzoeken van een stijl die bij u past, binnen het door u vastgestelde budget.


Onderhoud

Het onderhoud van uw rolluiken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Veelal volstaat het onderhoud met het schoonmaken van de luiken en een periodieke controle van het besturingssysteem wanneer u voor een elektrische bediening hebt gekozen. Wilt u zeker weten dat er geen beschadigingen aan het bedieningssysteem ontstaan, dan adviseren wij om periodiek een professional uit Hoorn langs te laten komen. Deze kan alle onderdelen van het rolluik controleren en er zo voor zorgen dat u geen last krijgt van problemen. Bij enkele specialisten is het een optie om een onderhoudscontract af te sluiten.

Rolluiken schoonmaken

Het schoonmaken van een rolluik is een relatief eenvoudige klus. U heeft hiervoor niet meer nodig dan een (stof)borstel en een vochtige doek. Door de rolluiken schoon te houden voorkomt u dat u deze op een gegeven moment niet meer in kunt rollen. Het schoonmaken van de luiken mag niet met teveel water, dit kan leiden tot vochtplekken en andere vochtproblemen. Vanwege dezelfde reden mag u ook niet de rolluiken inrollen wanneer deze nat zijn geworden in de regen. Laat ze eerst drogen om de optimale kwaliteit en levensduur te behouden. Voor vragen en tips over het schoonmaken zijn wij altijd bereikbaar.

rolluiken offertes vergelijken Hoorn

Meer dan 20 jaar ervaring

Kiest u ervoor om een professional uit ons netwerk in te schakelen voor de installatie of het onderhoud van een rolluik, dan kiest u voor ervaring en vakmanschap. Al onze professionals hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied en zijn uitstekend gediplomeerd. Dit betekent dat zij elk model en maat rolluik snel en vakkundig kunnen installeren of repareren.

Contact met een rolluiken specialist

Wilt u weten wat de kosten worden voor het bestellen van voorzetrolluiken, inbouwrolluiken of opbouwrolluiken met een handmatig besturingssysteem? Aarzel dan niet om ons webformulier in te vullen. Geef hierop uw vragen en eisen zo nauwkeurig mogelijk aan. Wij maken op basis daarvan één of meerdere offertes op maat, die u vervolgens zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo weet u zeker dat u voor de rolluiken en zonwering expert uit Hoorn kiest die bij u past! Wij garanderen dat u altijd geholpen wordt door een erkend vakman bij u uit de regio, die uitstekend is gediplomeerd en een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied.